reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

STYCZEŃ

27 - anett96 – monitoring cyklu

28 - joko86 - IUI
30/31 – Mikaaaaa - beta hcg/test ciążowy
30/31 – Molly007 - beta hcg/test ciążowy
31 – evelevel – beta hcg

LUTY

02 - adunnia90 - wizyta w klinice
03 – zylwia – test ciążowy
06 – cikulinka – monitoring cyklu
09/10 – cikulinka - IUI
10 – angelawwa - HSG

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

reklama
czesc Dziewczyny .... co do proloaktyny ... ja miałam test z obciążeniem .. wyszedł prawie 10 razy większy, dostawałam dostinex,,,, a teraz chodze do innego lekarza i kazał mi brać norprolac jedna na noc..... :)

czesc Dziewczyny .... co do proloaktyny ... ja miałam test z obciążeniem .. wyszedł prawie 10 razy większy, dostawałam dostinex,,,, a teraz chodze do innego lekarza i kazał mi brać norprolac jedna na noc..... :)
A ten test z obciążeniem to zrobili dlaczego?! Bo ja mnie miałam robionego z obciążeniem tylko zwykła co 3 godziny. A PRL była ok tylko z obciążeniem wyszło źle? Pytam bo w tym temacie jestem kompletnie zielona.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam tzn mam. I każdy lekarz u którego byłam mówi że to w niczym nie przeszkadza. Ważna jest ta prolaktyna bez obciążenia..

Heej!
Zylwia, no endo może trochę cienkie było, ale ono cały czas rośnie. Zakładając, że do zagnieżdżenia zarodka dochodzi plus minus 6 dnia od owulacji, to Twoje endo pięknie do tego dnia podrośnie.
Zamartwianie się teraz na pewno nie poprawi sytuacji, a wiesz, że stres jest nie wskazany :) Tak więc banan na buźce, głowa do góry i co ma być to będzie. Ananasa jeszcze dzisiaj zjedz.

Taaak, ja oddałam kalendarz w bardzo dobre i odpowiedzialne ręce. I bardzo mi się on podoba. Więc korekty, wpisy czy uwagi proszę zgłaszać jolancik :)

&&&&& za Wasze sprawy dziewczyny!!!

Heej!
Zylwia, no endo może trochę cienkie było, ale ono cały czas rośnie. Zakładając, że do zagnieżdżenia zarodka dochodzi plus minus 6 dnia od owulacji, to Twoje endo pięknie do tego dnia podrośnie.
Zamartwianie się teraz na pewno nie poprawi sytuacji, a wiesz, że stres jest nie wskazany :) Tak więc banan na buźce, głowa do góry i co ma być to będzie. Ananasa jeszcze dzisiaj zjedz.

Taaak, ja oddałam kalendarz w bardzo dobre i odpowiedzialne ręce. I bardzo mi się on podoba. Więc korekty, wpisy czy uwagi proszę zgłaszać jolancik :)

&&&&& za Wasze sprawy dziewczyny!!!
Dziekuje Kochana :* no nie ukrywam troche sie zmartwilam ale moj lekarz na to nigdy uwagi nie zwrocil wiec jestem w szoku ale na nastepnej wizycie go zapytam :) od IUI jesten bardziej usmiechnieta niz przed ;) chyba ciesze sie ze juz mam to za soba I troche ochlonelam ... nie wiem kiedy zacznie sie to parcie zeby zrobic test moze wczesniej ? Bo teraz kompletnie o tym nie mysle ;) czuje w sobie taki dziwny spokoj hehe :) nooo a ananasa oczywiscie zjem jeszcze mam ;)

Jeju. Wy dziewczyny macie taką obszerną wiedzę jeśli chodzi o endo, itp. Wiecie co i kiedy.. A ja... Wiem tylko tyle że mam 6 lutego wstawić się na wizytę w celu sprawdzenia jak rosną pęcherzyki po clo. W sumie to sam lekarz nie powiedział mi jak będzie przebiegało iui... W większości to odczytuje sobie na forum.. Fajnie że jesteście
Bubu witaj!
IUI będzie wyglądało podobnie jak badanie ginekologiczne.
Twój partner odda wcześniej nasienie i oni je przygotują, żeby podać dużo plemników w małej objętości (zazwyczaj podaje się 1ml nasienia).
Tobie założą wziernik i za pomocą cieniutkiego cewniczka (rureczki) wprowadzą do jamy macicy przygotowane nasienie. Poleżysz ok 15 minut na fotelu, potem wyciągną wziernik i....to już koniec. Z zaleceniami będziesz czekać ok 14 dni na pozytywny wynik beta hcg z krwi.
Ja ok godzinę przed zabiegiem miałam zacząć napełniać pęcherz (wtedy macica lepiej jest wideczna). Po IUI nie należy się przemęczać. Nie wolno brać gorących kąpieli, opalać się, dźwigać.
Niektórzy lekarzy przepisują progesteron, żeby wspomóc ciałko żółte i ewentualną ciążę. I bierzę się go co najmniej do testu beta hcg.

No a u nas w tych wszystkich badaniach co nam kazali wyniki super tylko ta moja prolaktyna :( a jak sie na nia leczylas ? Co bralas ?
U mnie i mojego męża też wszystkie badania super (oprócz tego testu PCT -po stosunku )Biorę bromergon -pół tabletki. Prolaktyna od dawna jest w normie, ale mam brać leki (aby przypadkiem nie wzrosła, bo przecież to hormon stresu, a przy staraniach się stresuje. ..).

reklama
Dziewczyna, a czy któraś z Was miała wysoką prolaktynę po obciążeniu? Ja tak mualam i brałam bromergon, ale obecny lekarz kazał mi go odstawić, bo tego nie trzeba leczyć. I teraz nie wiem... Może lepiej do niego wrócić na własna rękę?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja juz przed obciążeniem miałam ponad normę i biorę bromergon . ..ale to chyba jest tak,ze jeśli wzrośnie ileś tam razy, to trzeba zbijać .Ile razy Ci wzrosła?

Do góry