reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kochana nie chcemy dofinansowania powiedziala ze rok musimy czekac bo tak narzuca ustawa, moze jest to uzaleznione od wynikow ?? moze nietorzy nie musza czekac??wiecie jak to jest? no wiec stwierdzilismy ze zrobimy iui skoro do kwietnia nie mozemy in vitro to nie ma co siedziec bezczynnie. a nóż się uda.. a ten lek sugerowała ze w usa sie go stosuje i ze oni rowniez w klinice z dobrym skutkiem. sama juz nie weim..
Pewnie spróbujcie moze in vitro nie bedzie Wam potrzebne [emoji4] a co do lekow to mysle ze nie masz sie czego bac.
Nie wiem jak jest z tym rokiem ale my trafiliśmy do kliniki w lipcu zeszłego roku a ostatnio jak sie pytalismy o in vitro to mi lekarz powiedział ze po tej IUI cykl przerwy i mozemy potem przystępować do in vitro jak mamy wszystkie badania wazne wiec roku leczenia w klinice nie bedzie

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Mąż ma słabe wyniki, dlatego skierowano nas na inseminacje. W październiku spontanicznie w cyklu naturalnym przystąpiłam do pierwszej i zarazem nieudanej lui. (Pękający pęcherzyk) W związku z objęciem nowego stanowiska i potrzebą uzbierania środków finansowych postanowiliśmy zrobić krótka przerwę. Wraz z nowym rokiem i nowym cyklem wróciliśmy do tematu. W 3 dc udałam się na monitoring, pani doktor zasugerowała wsparcie natury. Od 3 do 7 dc przyjmowałam letrazol, co w 12dc(sobota) poskutkowało pęcherzykiem 23mm i endo 8,5. W nocy z sb/ndz. M zrobił mi zastrzyk Orvitelle. Inseminacja była dzisiaj o 10 rano, przeprowadził ja lekarz, którego pierwszy raz widziałam na oczy, pęcherzyk był juz pęknięty... Słyszałam różne opinie na temat czy lepiej na pękniętym czy jeszcze nie. Macie jakieś zdanie na ten temat? Teraz już oczywiście czekanie... Czy mogę do Was dołączyć? Potrzebuje kontaktu z kimś kto to wszystko rozumie. Wydaje mi się, ze mąż nie jest najlepszym partnerem do tych rozmów, a nie chce rozmawiać z przyjaciółmi żeby uniknąć niekończących się pytań co, jak, kiedy, czy już itd. Trzymam za Was kciuki
Witaj Molly007 ja pierwszą iui miałam na pękniętym a drugą na nie pękniętym i obie nieudane. Chcę spróbować jeszcze 2 razy jeśli będzie taka potrzeba.

Z tym rokiem to zalezy od lekarza...moze poprostu napisac na zaswiadczeniuvze leczysz sie juz od roku...moja klinika od in vitro nie chciala tego od mojego gin...
A tego leku nie znam...

Hej dziewczyny dzis odebralam wyniki badan oceny nasienia M I moje przeciwciala plemnikowe u mnie nie stwierdzono przeciwcial u M wszystko ok oprocz Leukocytow... norma 0-1 a M ma 2,0...

Hej dziewczyny dzis odebralam wyniki badan oceny nasienia M I moje przeciwciala plemnikowe u mnie nie stwierdzono przeciwcial u M wszystko ok oprocz Leukocytow... norma 0-1 a M ma 2,0...
Zylwia. mój emek też miał dużo leukocytów w nasieniu i gin nam mówił, że właśnie leukocyty uszkadzają plemniki.
Obecność leukocytów świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie. Więc kazał nam zrobić posiew nasienia. Na wynik czekaliśmy około tygodnia, ale nic nie wyhodowali w labo mikrobiologicznym.

reklama
Zylwia. mój emek też miał dużo leukocytów w nasieniu i gin nam mówił, że właśnie leukocyty uszkadzają plemniki.
Obecność leukocytów świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie. Więc kazał nam zrobić posiew nasienia. Na wynik czekaliśmy około tygodnia, ale nic nie wyhodowali w labo mikrobiologicznym.
A ile Twoj mial ? W tamtym roku w czerwcu jak robilismy to mial az 5,0 ! Masakra a teraz 2,0 ... nie wiem czy dzwonic do lekarza ? Wizyte mam we wtorek...

Do góry