reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej. Nie robilam dzisiaj bety bo wczoraj mialam powtorke na sorze. Dostalam strasznych boli podbrzusza i mialam plamienie jasne. Zadzwonilam do gina i zanim dojechalam do szpitala dostalam @ ale ze strasznym bolem. Przyjechal moj gin zrobil badania i okazalo sie ze poplynelo wszystko. Mam wizyte na srode i wszystkiego sie dowiem bo to juz druga taka moja sytuacja.
Mial byc 2017 szczesliwy a nie jest.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro mi. Ale trzeba walczyc i isc do przodu

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anett t musicie nad tym z lekarzm usiąść. Czy ICSI czy IMSI też musicie zadecydować z lekarzem. Z tego co masz na liście my nie mieliśmy tylko transferu mrożonego zarodka (ani mrożenia bo nie było co) oraz uszkadzania endometrium (choć nie wiem czy bym się też nie zdecydowała). Tak braliśmy wsio, wspomaganie wyklucia, embryoglue, Znieczulenie to rozumiem, że do pickup nie do transferu:) Brałam ogólne, na śpiocha, ale to znów może być indywidualna sprawa.

Anett t musicie nad tym z lekarzm usiąść. Czy ICSI czy IMSI też musicie zadecydować z lekarzem. Z tego co masz na liście my nie mieliśmy tylko transferu mrożonego zarodka (ani mrożenia bo nie było co) oraz uszkadzania endometrium (choć nie wiem czy bym się też nie zdecydowała). Tak braliśmy wsio, wspomaganie wyklucia, embryoglue, Znieczulenie to rozumiem, że do pickup nie do transferu:) Brałam ogólne, na śpiocha, ale to znów może być indywidualna sprawa.
Vadera a co u was było wskazaniem?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Lecące na łeb na szyję amh i coraz słabsze nasienie męża to z najważniejszych. Dodatkowo wysoka prolaktyna tylko do zbijania chemicznego i rosnące fsh.

Co do ivf nam gin w krk powiedział, że żeby spokojnie podejść do zabiegu trzeba mieć 15 tysięcy przy czym jasno powiedział, że jest to takie minimum minimum... Właśnie jesteśmy na etapie szukania bo spróbujemy odłożyć w tym roku jakąś kasę może w przyszłym udało by się podejść do zabiegu. Zastanawiam się nad in vitro w Czechach czytałam o Ostravie. Napisałam do nich jak mi dadzą jakieś info to podzielę się z wami.
Vadera moja siostra urodziła naturalnie dwa tygodnie po terminie- zieloną dziewczynkę :D Wszystko przed Tobą :)

Co do ivf nam gin w krk powiedział, że żeby spokojnie podejść do zabiegu trzeba mieć 15 tysięcy przy czym jasno powiedział, że jest to takie minimum minimum... Właśnie jesteśmy na etapie szukania bo spróbujemy odłożyć w tym roku jakąś kasę może w przyszłym udało by się podejść do zabiegu. Zastanawiam się nad in vitro w Czechach czytałam o Ostravie. Napisałam do nich jak mi dadzą jakieś info to podzielę się z wami.
Vadera moja siostra urodziła naturalnie dwa tygodnie po terminie- zieloną dziewczynkę :D Wszystko przed Tobą :)
Nou nie wszedzie sa takie kwoty...ja za in vitro placilam 7tys...i plus leki i badania to nie wyszlo 15tys...

Wiem Kath tylko, że do Twojej kliniki mam za daleko :) W krk nasza klinika jest najtańsza podobno.... Zresztą zastanawiam się nad innymi względami do Ostravy mamy 160 km więc względnie nie daleko. Czechy nie mają ograniczeń z tego co czytam w zapładnianiu jajek tak jak to jest teraz w Polsce. Wiesz my będziemy mieć tylko jedną jedyną próbę i chciałabym ją wykorzystać na maksa... :( Nie wiem jeszcze jak jest w Czechach z podawaniem zarodków bo chciałabym dwa u nas przed 35 rż. to niemożliwe. A Ty jak się czujesz gdzieś zniknęłaś??

U mnie np. klinika macierzyństwo ma pakiet 9800 za in vitro, przy czym nie obejmuje wszystkich wizyt (wizyta 200zł) oraz leków no i takich tych dodatkowych rzeczy jak właśnie AH... w każdym razie jak liczyliśmy to gin miał rację że 15 tyś. to musimy spokojnie mieć. Masakra... w Ostravie piszą niby że 8250 zł pakiet (info z ich strony) i że niby pierwsza wizyta gratis. Ale wyczytałam, że za to trzeba wszystkie badania poza HSG chyba powtórzyć, a na pewno te z krwi. Co do badań to adunnia uważaj bo podobno jest jakaś ustawa PISu która mówi, że te np. z krwi ważne są tylko 3 miesiące a te takie jak np. cytologia i te wymazy z pochwy 6 miesięcy. Nam już problemy robili w trakcie iui bo mieliśmy badania z stycznia i lutego a do ostatniej iui podchodziliśmy w czerwcu i mówili że już nieaktualne i trzeba powtórzyć. Na szczęście nasz gin machną na to ręką... Ja np. muszę liczyć koszty też badań bo karzą nam wszystko pewnie powtórzyć mam nadzieję, że po za HSG... A Kath Ty byłaś zadowolona z tej Waszej kliniki i lekarza? Bo o ile dobrze pamiętam to coś tam narzekałaś. I z tego co pamiętam to w Płocku robiłaś? Bo w sumie mamy rodzinę we Włocławku zawsze można jakoś pokombinować w sumie...

reklama
Przed iui nie wymagają badań genetycznych np. które przed ivf są jak nie obowiązkowe to wskazane. Poza tym jak juz wcześniej pisałam: podstawowy zabieg to podstawowe koszta. Kwestia ile zastrzyków, jakie dawki i jakie dodatkowe procedury.

Ty mnie nawet nie strasz. Ja mam takie schizo na punkcie starzejacego się łożyska że ho ho:(

Do góry