reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,

złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

STYCZEŃ

02 - cikulinka - drożność jajowodów (HSG)
02 - adunnia90 - monitoring cyklu
02 - anett96 - monitoring cyklu

?? - vadera - przywitanie z córeczką
04 - froncia - drożność jajowodów (HSG)
04 - adunnia90 - IUI
06 - Mikaaaaa - monitoring cyklu
6/7 - cikulinka - monitoring cyklu
08 - bertha - testowanie
9/10 - cikulinka - IUI - ?
11 - anula88 - laparoskopia
11 - Mikaaaaa - IUI - ?
11 - froncia - test na wrogość śluzu
13 - jolancik - beta hcg
16 - anett96 - monitoring cyklu

Dziewczyny sprawdźcie Nasz kalendarz :) Jakieś uwagi?

reklama
Hej. Nie robilam dzisiaj bety bo wczoraj mialam powtorke na sorze. Dostalam strasznych boli podbrzusza i mialam plamienie jasne. Zadzwonilam do gina i zanim dojechalam do szpitala dostalam @ ale ze strasznym bolem. Przyjechal moj gin zrobil badania i okazalo sie ze poplynelo wszystko. Mam wizyte na srode i wszystkiego sie dowiem bo to juz druga taka moja sytuacja.
Mial byc 2017 szczesliwy a nie jest.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie dzownila ginek. Wiec zatrzymał sie u mnie jakby cykl w miejscu - mam brac przez 10 dni duphaston i potem doniej na wizyte i sprawdzimy czy all ok. bedzie nowy cykl i moze wtedy iui. Takze mi nadal odpoczywa głowa.
Addunia przypomnij mi Ty w Łodzi sie leczysz? kurde u nas koszt in vitro kolo 15 tysi, tez bede szukac gdzie indziej.
Licza ze u Ciebie sie teraz uda i jednak invitro nie bedzie konieczne. Kciuki!
15 tys???? Gdzie taki koszt dowiadywalas się w klinice???

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

15 tys???? Gdzie taki koszt dowiadywalas się w klinice???

Joko to wcale nie jest najwyższy koszt ivf. Kilka tysięcy to kosztuja podstawowe zabiegi. Do tego musisz doliczyc serię badań zanim podejdziesz do procedur etc... Każda klinika ma kilka pakietów, które w zależności od potrzeb zawierają dodatkowe usługi. Nam podstawa wycodziła 11 tysięcy za all incl. podstawowe. Jednak nie był to końcowy wynik (ani początkowy) wydatków:/ Na pocieszenie powiem tylko, że jak człowiek chce to z księżyca wynajdzie. My jesteśmy bardzo średnia klasa, może nawet poniżej a daliśmy radę :) Wprawdzie jeszcze dlugo będziemy spłacać, ale nie żałuemy.

Joko to wcale nie jest najwyższy koszt ivf. Kilka tysięcy to kosztuja podstawowe zabiegi. Do tego musisz doliczyc serię badań zanim podejdziesz do procedur etc... Każda klinika ma kilka pakietów, które w zależności od potrzeb zawierają dodatkowe usługi. Nam podstawa wycodziła 11 tysięcy za all incl. podstawowe. Jednak nie był to końcowy wynik (ani początkowy) wydatków:/ Na pocieszenie powiem tylko, że jak człowiek chce to z księżyca wynajdzie. My jesteśmy bardzo średnia klasa, może nawet poniżej a daliśmy radę :) Wprawdzie jeszcze dlugo będziemy spłacać, ale nie żałuemy.
Ja mam tego pełna świadomość. A ty gdzie robiłaś i ile cię wyniosło tak pi razy oko

My korzystaliśmy z invicty. Niestety już bez dofinansowań. Dofinansowywane w połowie mieliśmy leki co zaoszczędziło nam jakby nie było trochę bo ja byłam naprawdę mocno stymulowana. Sumarycznie cała ciąża z badaniami (po skończeniu procedur już odpłatnymi) przed i po, wizytami prywatnymi, lekami, suplementami przez całą ciążę etc to jakieś 20 tysięcy albo więcej, tak twierdzi mój małż. Ja nie liczyłam, grzecznie spłacam minusy na koncie i nie myślę...

Vadera przeklejam Ci cennik mojej kliniki. Mogła bys dac znak ktore pozycje nalezy brac pod uwage? ktore pozycje sa niezbedne i ktore mozna ew. dodac?
dziekuję.
ps albo dam linka moze tak bedzie czytelniej dla Ciebie :)
Link do: Cennik - FertiMedica

ZAPŁODNIENIE POZAUSTROJOWE (IN VITRO)

Usługa
Cena (możliwa płatność na raty, współpraca z Credomedica)
Wizyta startowa do zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego 160 zł
Kontrola stymulacji 690 zł
Punkcja jajników 1 500 zł
Zapłodnienie metodą klasyczną (IVF), hodowla zarodków z użyciem Embryoskopu 4 600 zł
Zapłodnienie metodą docytoplazmatycznej iniekcji plemnika (ICSI), hodowla zarodków z użyciem Embryoskopu 5 600 zł
Zapłodnienie metodą IMSI (docytoplazmatyczne wstrzyknięcie plemnika wyselekcjonowanego morfologicznie, hodowla zarodków z użyciem Embryoskopu) 6 600 zł
Transfer zarodka 1 200 zł
Transfer mrożonego zarodka 1 500 zł
EmbryoGlue 380 zł
Wspomaganie wylęgania zarodka 600 zł
Kontrolowane uszkodzenie endometrium (scratching) 180 zł
Znieczulenie do zabiegu 400 zł

MROŻENIE MATERIAŁU BIOLOGICZNEGO
Usługa
Cena
Zamrożenie zarodków 650 zł
Abonament 3-miesięczny za przechowywanie zamrożonych zarodków (cena zawiera 23% VAT) 150 zł
Abonament roczny za przechowywanie mrożonych zarodków (cena zawiera 23% VAT) 450 zł
Zamrożenie oocytów 650 zł
Abonament roczny za przechowywanie mrożonych oocytów (cena zawiera 23% VAT) 400 zł
Zamrożenie nasienia 300 zł
Abonament 3-miesięczny za przechowywanie zamrożonego nasienia/materiału z biopsji (cena zawiera 23% VAT) 120 zł
Abonament 6-miesięczny za przechowywanie zamrożonego nasienia/materiału z biopsji (cena zawiera 23% VAT) 200 zł
Abonament roczny za przechowywanie zamrożonego nasienia/materiału z biopsji (cena zawiera 23% VAT) 300 zł
Abonament 5-letni na przechowywanie mrożonych ooctytów (cena zawiera 23% VAT) 1 600 zł
Abonament 10-letni na przechowywanie mrożonych ooctytów (cena zawiera 23% VAT) 2 500 zł
Mrożenie materiału z biopsji 300 zł

Hej. Nie robilam dzisiaj bety bo wczoraj mialam powtorke na sorze. Dostalam strasznych boli podbrzusza i mialam plamienie jasne. Zadzwonilam do gina i zanim dojechalam do szpitala dostalam @ ale ze strasznym bolem. Przyjechal moj gin zrobil badania i okazalo sie ze poplynelo wszystko. Mam wizyte na srode i wszystkiego sie dowiem bo to juz druga taka moja sytuacja.
Mial byc 2017 szczesliwy a nie jest.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
:no: :o Przykro mi bardzo ... musisz być dobrej myśli, że następnym razem się uda i się nie poddawać...

reklama
Do góry