reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Beti jak wizyta ? Bo ja z ukrycia dalej w ciąż Ci kibicuje [emoji38] zresztą każdej z Was [emoji41]

Ja jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam,a potem jeszcze chwilę ..
I każdą następną też zaczekam..
[emoji188][emoji179][emoji188][emoji223][emoji516][emoji254]...

reklama
bertha,
IUI była na cyklu stymulowanym. Brałam dość dużo prochów: m.in. połówkę pabi-dexhametazonu, do tego miovarian, kwas foliowy, mama adh, olej z wiesiołka, kwasy omega 3, acesan...Przed zabiegiem sildenafil w globulkach, po zabiegu dodatkowo estradiol (dopochwowo) + luteina.
Stymulacja tym razem samą lamettą a zastrzyk 2x gonepeptyl na 35 h przed zabiegiem.

Pęcherzyki 22, 19 i co do trzeciego, to teraz nie pamiętam dokładnie.

vadera,
Jestem z Gdyni :)

ludek,
Właściwie to zaczęliśmy się starać w listopadzie zeszłego roku. Ale ja wtedy przestałam dostawać miesiączki. Rekord padł, kiedy okresu nie było przez 3 miechy. Trafiłam do gina, który również pracował w Inviccie (na drugim etacie) i stwierdził PCOS. Zalecił, żebym od razu z tym poszła do Invicty. Tam dotarłam w marcu, znowu miałam szczęście, bo trafiłam na dr Szczeptańską - świetnego fachowca. Rozpoczęły się badania - najpierw moje, potem mojego męża. Okazało się, że nie tylko ja mam problem, bo u męża stwierdzono słabe nasienie, ledwie łapiące się na inseminację.

Jutro powtarzam betę do tego estradiol i progesteron. :)

3mam za Was wszystkie kciuki :*

Ostatnia edycja:
Cytry tak pytam bo ja też się w Inviccie stołowałam/stołuję :)
Ja tam trafiłam przypadkiem z okazji promocyjnych darmowych 1 wizyt w listopdzie zeszłego roku.
Hormonalnie widzę Cię podciągnęli mocno. Teraz niech rośnie w siłę:)

Czesc Dziewczyny, tak Was troche zaczelam podczytywac kiedy pojawil sie u mnie temat IUI a ze pierwsza inseminacja odbedzie sie prawdopodobnie w przyszlym tygodniu to pomyslalam ze dolacze. To jest moj 22 cykl staran, pierwszy ze stymulacja gonalem i planowana inseminacja.

Mikaaaa, witamy gorąco :) Ja miałam swoją pierwszą iui niecały tydzień temu. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Cytry, oto co znaczy szybka diagnoza, nawet roku nie minęło od początku starań i jest upragniona ciąża. Dużo zdrówka i teraz rośnijcie :)

Bertha kciuki za zonierzy!!! [emoji110][emoji110][emoji110] Dawaj znac :*

Mika witaj :) Napisz cos o sobie :) Jaka u Was przyczyna niepowodzen?

Cytry to rzeczywiscie bardzo szybko sie udalo! Super :) Tylko pozazdroscic :) Zdrowka!

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry