reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Nou, w czasie owulacji na jedną komórkę przypada około 200jefnostek estradiolu. Bedziesz teraz monitorować cykl? To najlepiej po (lub przed) zastrzyku na pęknięcie :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

No to jest tylko teoria, ale daje pewne rozeznanie, bo jeśli będzie dużo niższy, to oznacza to, ze komorka jest niedojrzala. Prawde można poznać tylko badając komórkę,a to się robi przy ivf. Ostatni raz bada się estradiol przed podaniem zastrzyku, w czasie okolouwulacyjnym. Przy czym pamiętaj, ze zbadasz, a do momentu pęknięcia on jeszcze rośnie. No i pytanie czy Twój gin coś z tą wiedzą zrobi?

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Beti współczuję porażki, ale odsapnij i pomyśl czy a prawdę chcesz rezygnować?

Nou: Potrafisz wymienić jakie badania robiłaś? U mnie na samym początku był problem z głupią prolaktyną. Gdyby za to się zabrać z głową to mielibyśmy szanse na naturalsa. Ale, że lekarz wolał leczyć objawowo... Z tego co zrozumiałam czytając wasze posty miedzy iui a ivf największą przepaścią (poza finansami oczywiście) jest diagnostyka. Dobrym planem na badania są właśnie badania przed ivf. Wszystkie robione są nie bez potrzeby. W nich możecie szukać pomysłu. Od amh po chlamydię.

Vadera ja już wcześniej pisałam, że my jesteśmy zdiagnozowani i nie ma już badania, którego bym ja czy mój M nie robiła. Amh, chlamydie, ureoplasmy, mycoplasmy.... drożność, wszystkie hormony... prolaktyna podwyższona wyszła mi po dwóch latach starań i gin powiedział, że to dlatego, że tak długo to trwa... więc przyjmuję od lutego dostinex i mam już ją poniżej 10... więc naprawdę nie wiem gdzie jeszcze moglibyśmy szukać... miałam nawet jakieś testy rakowe... :(

MAJ

31- Thalea- wizyta u gin
31- Buraq - iui
Katharina- stymulacja do ivf

CZERWIEC

1- Anika -usg połówkowe
5- Nouvelle- podgląd przy stymulacji
7-Pyreczka-laparoskopia
7- M26 - usg genetyczne
13- Marzen - wizyta u gin
Ewik- hsg
29-Anika-wizyta u gin prowadzącego ciążę
Lumio, Kredko czekamy na Was
Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry