reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Katharina jak masz wątpliwości dobrze jest pytać gina. Ja jednak im dłużej biorę różne hormony to przyzwyczaiłam się, że w różnych momentach cyklu bolą jajniory. Mój wniosek jest taki - ale tylko mój - że te wszystkie kłucia i ciągnięcia to dodatkowe atrakcje... W czasie podejścia do in vitro jajniki mnie prawie nie bolały za to po i owszem. Nawet jeden spuchł na parę tygodni.

reklama
Dobra musze troche rozjasnic moja sytuacje nowym forumowiczkom:-)
Ja wlasnie zmienilam klinike w styczniu:-) wczesniej zmarnowalam rok w klinice w krakowie, 3 nieudane iui z tego dwie bez sensu bo lekarz wogole nie kazal zrobic hsg a cala zapchana bylam ale naciagnac mnie na dawce za 4000zl to przyszlo z latwoscia. Postanowilam zmienic klinike na invicte na wroclaw - pani konsultantka doradzila ze dobrze by bylo zeby m jeszcze u androloga sie pojawil i ewentualnie zrobil biopsje, ale androloga mieli tylko w gdansku wiec tam sie umowilismy na wizyte ale ze z wroclawia nam blizej do rodzicow na poludnie pl to biopsja miala byc wykonana we wroclawiu bo gdyby cos znalezli to by tam mrozili. Wiec przylecielismy do gdanska, z gdanska do wroclawia z wroclawia na poludnie, znowu do wroclawia na biopsje, do rodzicow i odlecielismy z krakowa. Poniewaz ogolnie wroclaw zrobil na nas duzo gorsze wrazenie niz gdansk i ze niestety 22 naklucia m nie daly ani jednego plemnika to we wroclawiu nic nas nie trzyma.
Zeby zostac na dlyzej w gdansku to moja rodzina musialaby przejechac cala polske wiec odpada bo rodzice maja juz swoje lata itd... wiec bylabym tam sama:-( a ze mieszkam nad morzem to jakos nie mam parcia ze chce nad morze.

Powoli zaczyna do mnie przemawiac to bielsko tylko boje sie ze znowu trafie na naciagaczy:-( jedyna rozsadna opcja jest gyncentrum ale malo opinii w necie..

No i jak piszecie z tym hsg w pl to jak sie okaze ze wymaz zly i mi hsg nie zrobia to wszystko szlag trafi...

No chyba zeby przyleciec na 2 dni na samo hsg i wizyte do bielska i za miesiac na iui? Co myslicie?

Ten wymaz czy ocenę czystości musisz zrobić kiedy już miesiączka zupełnie ustanie, najwcześniej 2 dni po ustaniu ostatniego plamienia. Lek który brałam jest na 6 dni to na styk, jeśli miesiączkujesz powiedzmy 4 dni i w 6 dc byś się zgłosiła, to zdążysz się ewentualnie przeleczyć i jeszcze w ostatnim dozwolonym momencie zrobić hsg. Ale to wszystko jest niepewne. Mnie już tyle razy odsyłali z niczym, że zaczyna mi brakować cierpliwości...

reklama
Może mimo wszystko popytaj bo dziewczyny zmieniają kliniki to chociaż Ci napiszą dlaczego z jakiejś zrezygnowały. Negatywne opinie też dają jakieś pojęcie o placówce.

Do góry