reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Marzen jestem z Toba myslami i sercem:-*

Inis - pytalas czy przylatuje w maju? Nie wiem bo dalej nie wiemy co z autem:-( musimy zmienic wiec wszystko szlag trafia... serce mi sie kroi i coraz gorzej sobie z tym wszystkim radze:-( sprobuje pokombinowac z dupkiem zeby jakos poprzesuwac @ troszke i sprawdzic czy dupek bedzie dzialal tak jak chce bo jakbym mogla sama decydowac kiedy mam @ to bym mogla bilety z wyprzedzeniem kupic.
Ale nie chce sobie zaszkodzic i nie wiem jak najlepiej zrobic... Ogolnie jestem w czarnej dupie:-( i z jednej strony juz dzisiaj chcialabym wrocic do pl a z drugiej strony nie chce... i badz tu madra...

reklama
Ja jeszcze przeżywam i to nawet nie to że iui się nie udała ale dlatego, że nagle wszystko inne się sypie. Wcześniej było tylko kiepskie nasienie męża ze mną wszystko okey a teraz nasienie nadal kiepskie ale z to mnie atrakcje się pojawiają ;( powiem, Wam że jestem załamana... Tak czy siak Dziewczyny trzymam za Was jutro kciuki!

Ewikewik, o ile pamiętam to hsg planujesz we Wrocławiu. Jak chcesz alternatywny kontakt to mogę podesłać. Ja jeździłam do Wrocka na hsg jakieś 3 lata temu - prywatnie u lekarza ale w jednym ze szpitali. Z podania kontrastu mam nagrany filmik. Nie wiem czym się różniło to badanie od sonohsg.

A tak wgóle to witam Was serdecznie. Wpadłam tu przypadkowo jakiś czas temu i tak z sentymentu zaglądam co jakiś czas bo mam dzieciaczka własnie dzięki iui.
Wcześniej staraliśmy się o malucha 2 lata - pełne były łez i rozczarowań. Naszym punktem zaczepienia były wyniki męża które wyszły poniżej normy. Stąd od razu w klinice zaproponowali nam iui. Po kilku problemach z określeniem dobrego momentu owu, zdecydowaliśmy się na stymulację Clo i udało się szczęśliwie za pierwszym razem.
Generalnie objawy ciążowe były przereklamowane w moim przypadku, tak jak i testy ciążowe. Test dwa tygodnie po iui wyszedł negatywny (niby coś się pojawiło ale po dluuugim czasie). Następnego dnia test strumieniowy negatywny. Dopiero trzeci test po 19 dniach od iui wyszedł pozytywny.
Ale na tamtym etapie stroniłam od Internetu i mocno przeceniłam testy z apteki.
Acha, a że nie zrezygnowaliśmy z przytulanek to jednym z objawów ciąży był ból macicy jak na @, więc byłam przekonana, że się nie udało i zaraz właśnie pewnie @ przyjdzie. A to nasz mały cud się rozgaszczał powoli.

Powoli myślimy o drugim dziecku. Jak nam naturalne starania nie przyniosą efektu to pewnie podejdziemy w tym roku jeszcze do iui.

Gratuluję maluszków. Mocne kciuki za mamuśki już oczekujące pociech. Spokojnych kilku miesięcy! I jeszcze większe za te, które jeszcze muszą troszkę poczekać. Dużo siły i nadziei. Mam nadzieję, że jak za jakiś czas tu wejdę to zobaczę szczęśliwe suwaczki pod wszystkimi Waszymi wpisami !!!!

PS pojawił się chyba temat inseminacji i ilości plemników. O ile dobrze kojarzę to w naszej klinice minimum inseminacyjne było 5 mln. Jak mniej to kierowali do invitro.
PS2 Mi lekarka polecała Femibion ze względu na zawartość specjalnej formy kwasu foliowego.

Ostatnia edycja:
Kredzia a z tymi miesiączkami to nie dasz rady funkcjonować? W sensie terminów nie da się tego ogarnąć nie mieszając?
MiMeMi dziękuję za pomoc. Ja nie chcę jajników prześwietlać rentgenem to raz. Dwa nie chcę kłopotów. Wolę dostosować się do lekarza i brać leki do skutku bo powikłań też się boję. szkoda mi czasu ale nie chcę sobie namieszać...

ewikewik, w takim razie trzymam bardzo kciuki, aby kolejne podejście się udało.

A jakbyś zmieniła zdanie to pisz na priv bo ja tu nie jestem regularnie.(Oczywiście u mnie badanie czystości było też wymagane przed hsg).

Ewik kurde moze masz i racje.... sama sie bije z myslami:-( niby sa w miare regularnie 26-28 dni ale to wlasnie o to chodzi ze w ciemno nie kupie juz wiecej bo nie raz sie juz przejechalam na tym bo @ zrobila mi numer..

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie: mowicie o tym badaniu czystosci przed hsg, ile to wczesniej sie robi i ile sie czeka na wyniki? Bo tutaj przy hsg mi nic nie robili?

Niebajko masz rację 0,4mg źle napisałam :-) wiem, że możemy jeszcze nie zobaczyć serduszka. ważne żeby maluch był większy.

marzen kciuki za ciebie i walczaków

przytulam Was i dobrego dnia życzę.

jadę...

reklama
Do góry