reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny czy któraś wie czy można zrobić toxo na nfz? Wyczytałam na Internecie że tak, a rodzinna mówi że chyba nie. I to mnie zbiło z tropu :-) może któraś robiła.

reklama
Stacy,
Ja niestety nie pomogę, bo robiłam prywatnie.

Niebajko
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&Jutro Wasz wielki dzień:) Czekam na wieści:):*

Bo jest rozporządzenie ministra zdrowia i w nim jest lista badań dla kobiet w ciąży i m.in toxo. Z tym że nie wiem czy musi skierowanie dac ginekolog czy może rodzinna. Ogolnie od początku robię prywatnie bo do gina też chodzę prywatnie. Akurat natknęłam się na ten artykuł, więc stwierdziłam że wykorzystam skoro płacę składki :-) :-) :-)

Witajcie
Czytam ostatnio z doskoku bo czasu mam malutko. Za tydzień wracam do pracy więc na szybko ogarniam co jeszcze mogę... np przygotowania do roczku :)

Aniko cieszę się, że Twoja Kruszynka rośnie :) Niech ten krwiak idzie precz i da się wyluzować mamusi :)

Niebajko weszłam tu, by zapewnić o kciukach w dniu jutrzejszym! Cieszę się, że to już :) Ja strasznie bałam się cesarki ale z drugiej strony dawało mi to spokój psychiczny, że dziecko nie natrafi na żadne komplikacje i będzie to najlepszy sposób porodu dla dziecka :) Jeśli imię Olga - to super! też chciałam, zwłaszcza że tak miała na imię moja babcia, ale mąż powiedział - nic z tego :/
Co do podkładów - mi przydały się głownie na ulewania. Kupiłam takie droższe z Motherhood i faktycznie Ala nie poci się
O maści na zrosty nie słyszałam, mam jedynie na blizny- contractubex

Luize - szacun że sobie radzisz! :) uściski posyłam!!!

Beti bardzo mi przykro.... zrób może jakieś badania w dziedzinie immunologii... z resztą dziewczyny na drugim wątku na pewno dobrze Ci poradzą

Pozdrawiam mamusie, przyszłe mamusie i dzielne staraczki :)

Stacy, skiwrowanie daje gin, ale na NFZ. Nie wiem, czy rodzinna. Zawsze warto próbować.

Dzięki dziewczyny!!
Lumia, Beti, mi dziś lekarka powiedziala, że te krwiaki to może być wynik jakiejś choroby autoimmunologicznej, więc wierzę, że jest sens robić te badania.

Mnie dziś boli brzuch. I nie wiem, czy to Maluch (22mm;) się rozpycha, czy to jednak jelita, bo z zaparciami dalej problem.

Niebajko ♡♡

Wszystkie Was sciskam!
Smerfeta, buziak dla Alusi :*

Dziewczyny, a może Wy lub Wasi mężowie macie opiekę opiekę medicoverze? Bo tam np dla kobiet w ciąży bardzo wiele badań jest za free

Aniko na zaparcia to wydaje mi sie ze w ciazy mozesz i siemie lniane i owsianke na wodzie. Albo najlepsze co moze byc jakby Cie bardzo przytkalo to czopki;-)

Niebajko jestem z Toba caly czas myslami:-) normalnie nie moge sie jutra doczekac:-) :-D ale Ci fajnie ze zobaczysz malenstwo:-)

reklama
Aniko bardzo się cieszę, że Maluch rośnie w siłę :-) Zobaczysz, że krwiak mu już nie straszny.
A co do czopków mój gin mówił, że nie bardzo są wskazane, szczególnie na początku ciąży, więc lepiej ustalić z lekarzem.

Beti bardzo mi przykro ...

Niebajko już od dziś trzymam z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&

Smerfetko to już rok minął??? Mam wrażenie, że dopiero witałaś się z Alusią. Mocne buziaki dla Ciebie i dla Niej :*

Do góry