reklama
zuzik85
Fanka BB :)
Niebajko, w ubiegłą środę zakończyłam zajęcia w szkole rodzenia. Dostaliśmy z emkiem piękny dyplom.
Czy nauczyli mnie rodzić? NIE
Czy mniej się boję? NIE
Czy jestem gotowa? NIE
A czy żałuję, że chodziłam? NIE
Nastawiam się na poród sn. Czy dam radę, wyjdzie w trakcie. Wszystkiego przewidzieć się nie da. Położna uczyła nas oddychania, technik relaksacyjnych, mówiła co i jak wygląda, zwiedziliśmy trakt porodowy (z czego chyba najbardziej jestem zadowolona), a teraz pozostaje czekać. U mnie nastawiają na poród aktywny, nie ma leżenia jak w amerykańskich filmach. Po porodzie przywożą dzidziusia i nie ma, że boli...karmienie, przewijanie, wizyty lekarskie, w międzyczasie posiłki i toaleta... 2,5 doby i jak wszystko ok to do domu.
Torbę mam +/- spakowaną.
Emek odświeżył pokój, łóżeczko czeka na skręcenie... Póki co, luzzz. Za tydzień mam wizytę u gina to może dowiem się co i jak, czy mały się ustawia, czy nie... No nie mam innego wyjścia jak cierpliwie czekać
Czy nauczyli mnie rodzić? NIE
Czy mniej się boję? NIE
Czy jestem gotowa? NIE
A czy żałuję, że chodziłam? NIE
Nastawiam się na poród sn. Czy dam radę, wyjdzie w trakcie. Wszystkiego przewidzieć się nie da. Położna uczyła nas oddychania, technik relaksacyjnych, mówiła co i jak wygląda, zwiedziliśmy trakt porodowy (z czego chyba najbardziej jestem zadowolona), a teraz pozostaje czekać. U mnie nastawiają na poród aktywny, nie ma leżenia jak w amerykańskich filmach. Po porodzie przywożą dzidziusia i nie ma, że boli...karmienie, przewijanie, wizyty lekarskie, w międzyczasie posiłki i toaleta... 2,5 doby i jak wszystko ok to do domu.
Torbę mam +/- spakowaną.
Emek odświeżył pokój, łóżeczko czeka na skręcenie... Póki co, luzzz. Za tydzień mam wizytę u gina to może dowiem się co i jak, czy mały się ustawia, czy nie... No nie mam innego wyjścia jak cierpliwie czekać
anika11
M26, a jakie masz igły? Kup w aptece jak najciensze i jak najkrotsze. Grubsze tylko na nabierania leku. Ja poczatkowo miałam o wiele dłuższe do nakładania (2,5-3cm), a teraz nam takie około 1.5 i jest różnica. Staraj się robić zastrzyki z dala od pępka, a raczej koło miednicy. Mi to pomaglo.
zuzik85
Ale się cieszę, że mamy siebie Możecie mi wierzyć, albo nie.
kredka82
Nie wierze CiKredko po jakich pączkach??? Hahaha ja nie jem słodyczy
G
gość_forum
Gość
Kredko naprawdę ale nie dlatego że dieta tylko poprostu nie lubię słodyczy
kredka82
Dziewczyny no z tym lekiem encorton to mnie oswiecilyscie:-) czemu ja o tym wczesniej nie wiedzialam??? Czemu mi lekarz nie przepisal??? Czemu sie dziwie skoro on nawet dupka mi nie chcial dac i nie dal.... ??? Ja w to wszystko po prostu nie wierze... coraz bardziej mam poczucie ze w tym krakowie to zmarnowalam tyle czasu.....
G
gość_forum
Gość
A za mięsko dam się pokroić
reklama
G
Gość
Gość
Z tego co zauwazylam, to lekarze przepisuja encorton jak chca. Jedni odrazu, a inni nie chca.
Podziel się: