reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sony mąż miał w wynikach napisane "po 120 min nasienie nie upłynnia się" - oczywiście badania były powtórnie robione i wynik ten sam:-(

Dzisiaj w południe miałam sono-HSG. W życiu nie przeżyłam takiego bólu (no chyba że wtedy co jak miałam @ i tak bolało że zemdlałam). Dzisiaj tez już odpływałam, a to przez to że prawy jajowód mam przytkany- jest drozny, ale nie tak jak trzeba. Ból był koszmarny, nie chciałabym przechodzić tego jeszcze raz. Dostałam mase zastrzyków p.bólowych, wypuscili mnie z gabinetu dopiero po godzinie- a dopiero teraz dochoze do siebie. Ale czego się nie robi dla dzieciątka.

W przyszłym miesiącu IUI na cyklu naturalnym o ile bedzie z lewego jajnika
rasta...zazdroszczę Ci tj narkozy. A co dokładnie bierze twój M??

Lindi...ja postanowiłam że jak bede w ciąży to kupie mojemu koszulkę z napisem "będę tatą" albo dostanie książkę " będę tatą"

Ostatnia edycja:
reklama
Sony: :szok: Ja też chcę takiego lekarza, jak on to robi, pewnie liczy się doświadczenie. U mnie dwa razy mi źle wyliczyli i drugi raz był pęknięty, nie zdecydowałam się na IUI :no:. Nie ma sensu na pękniętym drugi raz robić, a stymulacja hormonalna też nie wyszła, był tylko jeden pęcherzyk, zamiast dwóch i nie chciał rosnąć.

Hera 81, nic się nie martw, zapomnisz o bólu. Dzielna jesteś. Pomyśl sobie, że bóle porodowe są o wiele gorsze.
Em- ja też za pierwszym razem po Clo miałam tylko jeden pęcherzyk. Miał 24mm w 13 d.c. a teraz brałam Lametta i w 15 d.c. miałam dwa pęcherzyki, jeden 22,8mm drugi coś 21,5mm. Jak widzisz różnie reagowałam. Też słyszałam, że na pękniętym to nie ma sensu IUI robić.

Ostatnia edycja:
Sony...jeżeli mam takie bóle że mdleje to nie wiem kto by parł za mnie przy porodzie jak bedę nieprzytomna :laugh2: chyba zaserwuje sobie znieczulenie zewnątrzoponowe

Lindi...no weź mu powiedz...wiesz ze dla facetów nie liczy się "oprawa" ale sam fakt że bedzie tatusiem. Nawet nie zauważy że cos specjalnie przygotowałaś żeby go poinformować :sorry2:

Ostatnia edycja:
Spoko powiem mu w sobote albo w niedzielę . Napewno przez weekend. tak naprawdę to WY jesteście pierwsze, bo z mojego otoczenia nikt nic nie wie.

reklama
ja juz jestem po badaniu drożnosci.... jajowody sa drożne... był lekki opór wiec cos tam sie przeczysciło ale większych złogów itd nie ma.....jaja jak berety.....bałam sie panicznie i jak zobaczyłam kobiete ktora wyszła z gabinetu to powiedziałam ze nie chce i ze nie ide na badanie... wygladała starsznie... panicznie sie bałam.... anestezjolog załozył mi welron z duzym trudem bo zył prawie nie widac... bardzo fajna ekipa wiec troche wyluzowałam.. kiedy lezałam juz na stole to wszyscy mnie otoczyli i znowu strach zajrzał mi w oczy... mam lekkie tyłozgięcie więc zaczełam sie krzywic przy wzierniku i pan anestezjolog powiedział ze zaraz zacznie mi sie ktrecic w głowie .. i po chwili odfrunełam ;) heheheh ocknełam sie juz na korytarzu uhahana po uszy... z głupawka pokolana... cały skład sie smiał bo takie głupoty gadałam i mąż powiedział ze mało sie nie posikał ze smiechu i chciałby zebym taki humor miała zawsze ;) czułam sie jak po narkotykach ;)

Hera narkoza = 550zł wiec nie wiem czy jest czego zazdrościć..... a mój mąż łyka Salfazin (preparat cynkowy) doppel herz dla mężczyzn, pluszzzzzz multiwitamina z żeń-szeniem.... łykał też witamine B kompleks i C ale doczytał ze te witaminy są w pluszzu... moze ten apteczny lek jest lepszy ale my powiedzielismy lekarzowi ze maz bierze taki skłąd leków i powiedział ze bardzo dobrze i nic innego nie przepisał.... po badaniu po 3 miesiacach powiedział ze parametry sie poprawiły... na tyle na ile mogły ;)

dziewczyny mój mąż tez miał czas upłyniecia ponad po 120 min ale po tych witaminach miał juz 60 min, więc pomogły... do tej pory łyka te witaminki..... jeszcze musze mu jakis zestaw ziół skompletowac

Ostatnia edycja:
Do góry