reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Marzeń, oj odpoczywam, odpoczywam! Ale od środy do niedzieli mam studia, więc będzie intensywniej - będę jednak chodIc w zależności od samopoczucia ;)

A Ty masz jakieś plany? Czy słodkie lenistwo?

reklama
Chyba muszę mieć trochę czasu dla siebie. Między świętami pilnowałam siostrzencow i tak naprawdę musze sie w końcu wyciszyć i odespac szkolenie. Na uczelnię idę w lutym dopiero :)

Kredko - co z tymi omegami 6?

Ja przed in vitro trzymałam się tej diety z naszego bociana. I tam jest właśnie by pić omegi 3 i 6 ale z lnu a nie z wątroby ryb bo zawierają wit. A tzw. retinol. Coś się zmieniło?

Dziewczyny, wrzucam Wam link do tekstu, o którym pisze Kredka, a który udostępniłą dziewczyna z wątku "kto po in vitro"
http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html

nie znałam akurat tego tekstu przed stymulacją i ivf, ale wiele z zasad stosowałam. polecam!
u mnie przed drugą próbą eliminowałam także gluten i cukier. zatem węglowodanów sporo odpadło. aktualenie bardzo się pilnuję, słodyczy nie jem wcale, kawy nie piję. warzywa, owoce, nabiał, orzechy - zelazny zestaw :)

Kredko, z tym omega 3 i 6 chodzi o proporcje. sprawdź skład, no i jakiego jest pochodzenia. ja polecam olej lniany 2 łyżki dziennie zamiast jakichkolwiek kapsułek

Witam Was wszystkie!
Kredko, ja też się strasznie nakręcam jak ktoś krytykuje in vitro, nie ważne czy to ksiądz, czy zwykły ludź. Jednak co do takich obrazków - memów nabrałam pewnego dystansu. Tworzą je ludzie - przeciwnicy pewnych poglądów. Często właśnie "przyklejają" zdjęcie księdza, biskupa i dodają tekst, a osoba ze zdjęcia nawet nie wie, że coś takiego się ukazało i krąży po internecie...
To tak jak z reklamami leków. W każdej jakiś pediatra, stomatolog czy ktoś tam, a w rzeczywistości to postać stworzona na potrzeby spotu reklamowego i ona wogóle nie wykonuje pokazywanego zawodu...
Nie żebym kogoś tam broniła - bo sama mam uczulenie na wszystko co pisowskie :p
Taaak więc luuuuzzzz w d.u.p.i.e... ;)

Aniko, też myślałam, że dzisiaj masz bete. Ale to nie zwalnia mnie z obowiązku trzymania kciuków :) &&&

Madzia, Kamisia :***

Niebajko, moja ciążowa przewodniczko, mam wrażenie, że brzuch zaczął mi się obniżać. To dopiero 32 t, a ruchy małego czuję jakby niżej... Jak to wygląda u Ciebie?

Lumia :)

M26 &&&&&&

Aniko oleju nie przelkne... mam kapsulki ze zdrowego sklepu i ze kapsulka zawiera 1300mg organicznego oleju lnianego i na dole jest ze
Omega 3 - 650mg
Omega 6 - 156mg
Omega 9 - 182mg

Kredko - poczytałam trochę i gdzieś znalazłam że omega 3 powinno być 3 razy więcej niż omega 6. Czyli u Ciebie jest ok. Ja jeszcze jadłam dużo nabiału, ograniczyłam słodycze tak jak anika no i orzechy :-)

reklama
Tak, tak omega dziewczyny! Ja tez stosowałam sie do wiekszosci porad:)

Np nie pulam czerwonego wina na endo, bo dotarlam do info, ze to mit! Jak alkohol moze pomoc ? Glupie mi sie to wydawalo...
Omega(olej lniany!!! W ciazy tez polecany najbardziej zamiast licznych preparatow promowanych przez lekarzy;) ), wit D, magnez, kwas foliowy, orzechy brazylijskie, nabiał - przy samej stymulacji wskazany, aby w razie hiperstymulacji lepiej ja znosic. Z bialkiem woda lepiej schodzi z organizmu. Platki owsiane. Ciemne pieczywo. I ograniczamy chemie!!!! Zadnych kostek rosolowych i chipsow:p tłuszczów utwardzonych, słodyczy.

Zuzik wszystko chyba indywidualnie. Wydaje mi die ze jeszcze czas na opuszczanie brzucha. A ile masz w ogóle w obwodzie?
Mi sie brzuch dalej nie obniza, no moze minimalnie. Sterczy pilka, nawet na boki sie nie zbytnio nie rozlewa. Dziecko mam glowa w dol, a Ty? Obrocony juz chlopak? Ze mnie sie smieja ze jal stoje tylem to nie widac ze w ciazy. Przodem tez do niedawna niezbyt, dopiero profil odslanial prawde;) teraz juz 35/36 wiec bebzol jest, ale przewodnikiem super nie bede:p
W porownaniu z tym co czytam w poradniku, a tym co przechodzę w realu to naprawde pikuś. Kiedy pracowałam, to ok... po 10h faktycznie kregoslup bolal. Teraz nawet nie jekne;)

A ruchy czuje rozpychanie przy pecherzu, nogi (o ile to nogi) w lewym boku i zebrami,i dupsko chyba jakos zaraz na prawo od pepka.
Wrzucam foty:

Załączniki

• 1453719754868.jpg
    1453719754868.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 45
  • 1453719771000.jpg
    1453719771000.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 48
Do góry