reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
M26,Marzen
Bo tak sobie myślę, że brałam clo przez 7 cykli, w tym miałam 3 iui i nic. POżniej na letrozolu zaskoczyło za 1 razem i teraz po tych dwóch zastrzykach...Chodzi mi o to, że może na clo pęchole nie sa pełnowartościowe.? hmmm Ja dlatego chciałam zmienić bo coś mi te clo "śmierdziało".

reklama
Szczerze to wątpię że to może być po clo, ponieważ ten lek dają w pierwszej kolejności do stymulacji, wiec gdyby pęcherzyki byłyby wadliwe to by napewno to wykryli i nie byłby on tak popularny.
U mnie wszystkie wyniki ok i u partnera tez. Brak prawego jajowodu i słaby lewy jajnik, myślałam że iui nam pomoże a tu d..

M26 no masakra. Ja nie wiem jak polacy do tego dopuscili... totalna samowolka... pewno teraz wielu mysli ze mogli isc do wyborow ale troche za pozno...

Dostałam maila od dr ze mam wstawić się u Niego między 14 a 18 dniem cyklu. Tylko tyle. Wcześniej napisałam mu ze chcemy dalej się starać tylko zastanawiam się czy inseminacje mają sens. A On tylko to odp. Wiec mu napisałam czy to będzie wizyta związana z iv żeby wiedzieć na co się Szykować, czekam co odp.
no myślę, że na tą wizytę powinniście pójść zdecydowani czy podchodzicie do ifv. dobrze czytać, że macie pieniądze, bo po tym co usłyszałam w tv znowu nie możemy liczyć na wsparcie państwa.
jak można było na nich zagłosować. oj wielu z wyborców pis jeszcze nie wie że będzie leżeć i kwiczeć i w tej sprawie.
jak się jest pacjentem kliniki leczenia niepłodności łatwo zaobserwować jaka jest skala problemu...

Lumia bardzo się cieszę. wiem dobrze o czym mówisz z L-4. ja wezmę teraz od punkcji do transferu i kilka dni po, ale później chwila tylko do świąt i od 24 aż do 4 stycznia mam wolne.

a powiem wam sytuację z cyklu "faceci są jacyś inni" ja w zeszłym roku przed świętami byłam chora, miałam wolne i wiele czasu na przygotowania świąteczne. i gadki wczoraj że może w tym roku też tak będzie że pójdę na l-4 i z głowy. a mój M a co w tym roku sobie chcesz zafundować? znowu rwę kulszową czy coś innego? ja oczy na niego:szok: mówię: pomyślałam raczej o ciąży. a on oczy na mnie:szok: ja mówię: M. przecież my w przyszłym tygodniu mamy punkcję i transfer i do świąt mam zamiar być w ciąży. a on::szok: to już w przyszłym tygodniu??:eek: :eek: szczęście że go kocham:-D

Dziewczyny, w świetle tego, że nie przedłuża programu, uważam, że lepiej odpuścić iui i starać się o dofinansowanie ivf. Do iui zawsze będziecie mogły wrócić, a koszty ivf są nieporównywalnie większe.. być może jie jesteście jeszcze psychicznie na to gotowe, ale kwalifikacja trochę potrwa i będzie czas na oswojenie się z tą myślą. Powodzenia!
Ja w razie niepowodzenia crio w kolanem cyklu od razu podejde do następnego. A gdyby się nie udało to do czerwca na pewno chcę stymulacji przejść, żeby chociaż uzyskać zarodki...

Magda, to już?! Ale kiedy, jak? A poważnie - niech się dobrze dzieje!

Lumia :* na insulinie się nie znam, więc nie pomogę. Dbaj o siebie bardzo! Power zastrzyki ♡

Dziewczyny, mam taki kocioł w pracy, że nie ogarniam :/ chodzę na rzesach. Zaczęłam praktyki z dziećmi niepełnosprawnymi i ciężko. Psychicznie także.

Niebajko ♡ za dziś i w ogóle :*

reklama
anika masz rację. jeśli ktoś chce skorzystać z dofinansowania nie ma na co czekać. ciekawa jestem jak kliniki do tego podejdą, kiedy będą kwalifikacje itd.

aniko ;-)

Niebajko :-*

Do góry