reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No to podobnie jak u mnie. Tez zacztnalam od 25, spadlo z 3,2 do 2,5. Ciąża i tycie podgania wiec teraz biore naprzemiennie 1 tabletke, a na drugi dzien 1,5 tabletki 25 i pieknie spadlo do 1,8, wiec do endo na kontrolę nie poszlam:p Gin mi mowil ze w ciazy byle 4 nie przekraczalo i jest ok;)

No dobra nadgonilam Wasze posty:)

Kredko! Wow! Super:) Ty zrzuciłas ja przyjelam:p rownowaga w przyrodzie musi byc:D a jak papierochy? Jak juz tak fit i zdrowo to moze i to świństwo uda sie rzucic w kąt?

M ja tez nie pomoge w kwestii podwojnego zastrzyku.. pierwsze slysze:) ale kciukolce zaciskam:)

Magdo brazylijskie jemy, o tak!:)
Ciesze sie bardzo na te Twoje zastrzyki:) nie sie dzieje:)

Lumia u mnie byl puregon do ivf. Sympatyczny jest. Z dawka 50 nie boj sie przestymulowania:) spokojnie:)

Bylam dziewczyny na krzywej cukrowej. Więcej sie nasluchalam jakie to okropne badanie, jak to warte:p spokojnie moglam jechac do labu sama autem. zadnych mdłości, zawrotow głowy ani nic..:)
Wiem ze kazda z nas znosi to inaczej, ale kolejny raz sie u mnie potwierdza, ze nie mam co sie ze soba cackac. Polecam Wam cytryne:) do koncowki wkropilam pare kropel i weszlo bez problemu.

Aniko:*** cwicz tam, poć, dawaj upust złości i emocjom. Bardzo dobry pomysl.

Dopiero odpaliłam wiadomości z Francji. Ale dramat....:((

Ostatnia edycja:
reklama
Niebajka mi w labo nie pozwolili cytryny bo powiedzieli, że cytryna też ma swój cukier i badanie będzie nie do końca ok. Z tym, że większość lab pozwala

M moja koleżanka dostała aż 3 zastrzyki na pęknięcie. Leczyla się w naprocentrum. Wg nich po 3 zastrzykach lepszy będzie miała progesteron do podtrzymania ciąży. Wyszło tak, że gdy miała już zrobić bete, beta wyszła dość niska ale dodatnia. Dziewczyna miała strach bo już myślała że może ciąża pozam. Z drugiej strony miała też nadzieję, że może jednak... niestety nic z tego nie wyszło, po prostu hcg po zastrzykach dłużej się utrzymywalo

Lumia wysokie masz przeciwciala przeciwjadrowe? Ja miałam raczej niskie i encorton na to dostałam w dość niskiej dawce, ale pomógł

Smerfetko,
Też miałaś przeciwciała przeciwjądrowe!
Kurcze , a miałaś też heparyne czy tylko encorton? jakie dawki?
Ja mam miano 1:1280 o typie świecenia homogennym + ziarnistym. Z informacją,że istnieje możliwość identyfikacji ppciał anti-ds DNA (co zostało zlecone - ostatnio , więc czekam na wynik)

A ogólnie w poradzie mam zapisane tak:
Kontrola - wykluczony zespół antyfosolipidowy, obecne cechy autoimmunizacji (ANA w istotnym mianie, bez ENA)Poszerzono diagnostykę o dsDNA i ANA profil 3.

i bądz tu mądry:baffled::baffled::baffled:

Kamisia,
Wierzę, że wszystko bedzie dobrze:) przecież masz leki:) penie poziom pięknie spadł:tak:;-)

Dziewczyny dziś startuje z zastrzykami!:)
Czy jest jakaś najlepsza pora na ich branie? czy jest to obojętne, tylko starać się w tych samych godzinach.?
Martwi mnie ten mega skąpy okres. Mam nadzieję, ze faktycznie jest to wynik cyklu bezowulacyjnego.Tak go mało,że na wkładkach mogłabym go opanować....dla swiętego spokoju zrobiłam nawet test, i potwierdził,ze ciązy brak.

Ostatnia edycja:
Ale cisza nastała....
Kurcze Dziewczyny jeszcze nie wstrzyknęłam leku. Postanowiłam, że będę to robić wieczorem - choć nie wiem czy dobrze:-:)baffled:
Rozumiem, że wyciągałyście puregon (lub inną gonadotrop.) z lodówki i czekacie,ąz złapie temperaturę pokojową?
Pomocy...;-)

reklama
Lumia, ja wyciagalam i robiłam od razu. Nigdy nie czekałam. Zastrzyki robilam wieczorem koło 20. Nigdy nie było problemów ;) dasz radę ;)

Do góry