reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To ja też na imprezę ale robię za kierowcę ;)

Lumia clo działa na przysadke mózgowa a ta na produkcje hormonów. Gonadotropiny działają bezpośrednio na jajca + pięknie działają na endometrium. Przy iui też miałam dawkę 50 tyle że gonalu. Gonal bardzo dobrze działał u mnie na jakość komórek, gorzej z ilością - ale ta jakość komórek sprawdzona była dopiero przy ivf

Magda nie dziwie Ci się, że tak się czujesz. W końcu tak dużo już przeszłas...

Piję Wasze zdrowie ulubioną herbatą earl grey ;)

reklama
Kurde tu taka impreza a ja co...
Dziewczyny nie wiecie ile bym dala zeby spędzić z Wami ten wieczor, a nie w towarzystwie, w ktorym musialam.
wzielam dzisiaj wolne zeby wykurowac przeziebienie a dostałam taki wpiernicz, ze uwalilabym sie najchetniej w trupa, zezarla tone chipsów, zagryzla nachosami a pozniej pol nocy rzygala. I juz mialam do Was pisac 15 min temu posta, ale chcialam być dobra i zagrzalam mojemu konajacemu ze zmeczenia N. kolacje do lozka i w sekundzie kiedy powiedzialam "tylko nie obfajdaj łózka" wywalil sobie wszystko na brzuch, pościel... poparzyl sie, materac przesiakl zapiekanka, poduszka tak samo, a ja oczywiscie jakbym malo prania dzisiaj zrobila, musialam wszystko przebierac, przewracac materac itl...bo przeciez moj facet jest niemal ranny!:D

Najgorzej, że jutro :milego: towarzystwa cdn. Chyb sie zastrzele!

Caluje Was pijaczki moje;)
M26 przykro mi... ehh znowu trzeba przelykac ta gorycz... ale wierze z calego serca ze Twoje szczęście jest blizej niz myslisz:)

Aniko! Czekal czy "cos" sie zmieni po dzusiejszej wizycie i chyba sie udalo:) z pomoca Magdy :)*);)

Magdaaaa jestes tutaj weteranka, i poznajac Twoja historie mialam wrazenie, ze dużo w Twoich podejsciach bylo zaniedban i tasmociagu. Teraz trafilas w dobre ręce i mam tyle samo nadzieji co Ty! Jest plan, sa argumenty, stosowne badania, nic tylko dzialac! I takiego powiewu tutaj nam trzeba bylo!
Dziewczyny kciuki przeogromniaste! !

Lumia ja tez jestem puregonowiczka. Mialam dawke do ivf 100. U mnie amh wysokie (17) i wyhodowalam 11 jajec, 8 się nadawalo do zaplodnienia. Z czego zaplodnili 6komorek, i by 2 zarodki 4aa. Jeden mnie nie zechcial, a drugi obrazony na znerwicowana matke siedzi w brzuchu.

Niebajko
Wlasnie mi przypomnialas, ze ta dawke 50 jednostek dal midlatego, ze mam rowniez wysokie amh, a w przeciwienstwie do ivf nie chcemy tak duzej hodowli;-)
A coz to za towarzystwo?

Smerfetko
Dziekuje za objasnienie;-):-*

Dziewczyny wlasnie ogladam dziewczyne z tatuazem;-)

Lumia bede trzymac kciuki za super efekty:) bardzo milo wspominam te zastrzyki. Najprzyjemniejsze ze wszystkich. Nic nie pieklo, nie bolalo, zadnych zaczerwienien po aplikacji, swedziawek ani siniakow. Igielki w penie drobne i przede wszystkim ostre! Oby pieknie zadzialal;)

towarzystwo? Remontowo-wykonczeniowe. Poki co wykanczaja mnie. Mial byc tylko tesciu, szybka akcja - 2 godziny. ale jak krolik z kapusty wyskoczyla jeszcze tesciowa... zebyscie widzialy moja mine. z 2h zrobilo sie 6, a ze cala robota fuszera, to jutro ruszamy od nowa:/

Niebajko ale sie usmialam hahaha no faktycznie Twoj m to prawie ranny:p
No i niezly masz wieczor;-) parada atrakcji:-D no i mysle ze oni to wszystko zrobili po to zebys zapomniala ze sie zle czujesz:-D chyba im sie udalo?

A dziewczyne z tatuazem to na jutto zostawiam bo ogladalismy cos innego bo m za niedlugo do spania sie bierze bo rano do pracy wiec sie nagrywa:-)

Smerfeta podsunelas mi mysl - jak sprawdzic jakosc komorek? O ile dobrze to zrozumialam to w slowie komorka kryja sie jajeczka tak? Bo jezeli mam niskie amh to moge sprawdzic czy ten wynik jest spowodowany tym ze jest ich malo czy ze sa zlej jakosci? Jak mi starczy czasu to zrobie teraz to amh w pl jeszcze bo na to sie dluzej czeka tak?

Ja ogladam;-)
Ale jest przerwa:p
Niestety nie znam sie tak dobrze na tym, ale amh nie sluzy do okreslania jakosci komorek, a "ilosci" tzw. Rezerwy jajnikowej.
Pamietam jak kiedys ktos pisal, ze jakosc mozna sprawdzic po estradiolu, jak osiaga wartosc200-300 jednostek to sa dojrzale, ale czy to faktycznie ma przelozenie na jakosc??hmmm nie wiem:p

reklama
Lumia - tak ok 200 jednostek na jeden pecherzyk oznacza że pęcherzyk jest dojrzały

Kredka - jakość pęcherzyka, więc chyba można powiedzieć że komórki (gamety żeńskiej chyba najbardziej poprawnie) sprawdzi się tylko po wyjęciu z kobiety tej komorki czyli po punkcji a ta ma miejsce przy ivf
Na AMH już tak długo się nie czeka. Chyba że labo w którym będziesz odsyła krew gdzieś w świat na badanie

Do góry