reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
aniko, M26 czekają na wiadomości od Was zapodam relację z naszej wizyty.

1. Profesor mega sympatyczny człowiek (spodziewałam się starszego pana, a on jaki młody). byłam skrępowana, on mnie na badanie. ja mówię ale 3 dc... a on: ja właśnie miałem nadzieję że to będzie u pani 3dc jak pani to wykombinowała. oczywista bzdura, ale rozładowało atmosferę:-)
2. niestety jego wniosek jest taki, że właściwie nie zrobiono z nami nic. w sensie, że każde z podejść było standardowe i pomimo braku zarodków dobrej klasy nie podejmowano dodatkowych procedur. z dokumentacji nic nie wynika nie wiadomo jaki był rozwój zarodków i przede wszystkim tak słabe nie powinny być transferowane (dlaczego to później). w trakcie tej procedury kiedy nie mieliśmy zarodków punkcja była zdecydowanie za późno.
3. w Invicie hodują zarodki do blastocysty. profesor powiedział, że nie podają "młodszych" zarodków, bo jeśli do 5 doby nie rozwiną się to marne szanse że we mnie się rozbudzą. a poza tym nie ma możliwości obserwować ich co się z nimi dzieje.
4. wybraliśmy pakiet ivf.
5. od jutra zaczynam brać tbl anty.
6. 09.11 mamy wizytę na której podpiszemy papiery zgody itd i za 6 tygodni transfer, jak to powiedział profesor.

taka oto sytuacja

M26, przykro mi, naprawdę :( nic nie boli bardziej, jak zawiedzione nadzieje:( masz jakiś dalszy plan?

Magda, konkretny lekarz i ma dużego plusa za rozładowanie napięcia przed badaniem :) podoba mi się myśl transferowania i mrożenia zarodków w 5. dobie - argumenty słuszne - jak dożyją do 5, to lepiej rokują, a w te transferowane w 3dobie "traci się z oczu" i nie wiadomo, co się z nimi dzieje, a co sobie przyszła matka przez kolejne dni do betowania nadziei narobi , to sama wie. i rozczarowanie proporcjnalne do oczekiwań.
z Twoego posta taka bije wiara, ze i mi się udzieliła:) to będzie TO podejscie!!! jestem pewna, ze zakonczy się dla Was sukcesem!

ja tez po wizycie. nie ma śladu, że byłam w ciazy. i dobra, i złą to wiadomosc. udało się uniknąć leków, zabiegu. ale bólu nie umniejsza:( mogę podchodzić do crio, jak tylko kolejny cykl się zacznie. podobno następny okres mogę dosatc nawet dopiero za 6-8 tygodni - taka moze byc reakcja organizmu. wiecie coś o tym? moze macie jakieś info w tej kwestii?
dostałąm też sugestie dotyczace leków po. przyczyną mogła być wada zarodka, moze gwałtowne odstawienie estrofemu. z fusów mozna wrozyc. ech.

Niebajko, masz pełną skrzynkę.

reklama
Aniko mi lekarz mówił ze jeżeli beta całkowicie spadnie do 0 to wtedy powinien pojawić się okres, ale faktycznie może to troszkę potrwać

Mój plan to taki żeby nie robić żadnej przerwy i w kolejnym cyklu zrobić powtórkę. Napisałam maila mojemu lekarzowi, czekam co mi odpisze.

Do góry