reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magda, Anika macie plany pełne nadziei. Bardzo wierzę w powodzenie tych planów

Magda prof ma w sumie racje. Z poprzednich podejść nie było żadnych wniosków. Faktycznie taśma, bez zastanawiania się gdzie pomóc

Anika w takich sytuacjach niestety ciężko dojść do przyczyny, chyba że zrobilabys sobie mase badań ale i z tego może nic nie wyjść. Ważne że masz jeszcze dwa mrozaczki, w końcu fajnie mieć dwoje dzieci ;)

Enni biedna z tym leżeniem jesteś. Ale z każdym dniem coraz bliżej końca

M26 przykro mi...

reklama
M26
.....

Magda
Potwierdzam słowa Aniki:-) mega pozytywna energia bije z Twojego posta;-)
Aż się micha sama uśmiecha:) Magda bedzie dobrze, nie widzę innego scenariusza dla Was:)

Aniko
Niestety chyba jestem tu najbardziej "doswiadczona" w stratach:-( Za pierwszym razem jak miałam zabieg to faktycznie długo na @ czekałam. Tym razem, kiedy miałam poronienie samoistne @ przyszła w terminie (tzn w 37 dc, ale jak na mnie to ok:)
Na marne pocieszenie, jak w ogóle mogę tak napisać, faktycznie szczęście w nieszczęściu ,że nie miałaś zabiegu z wielu względów, od medycznych po związanych z psychiką.
Wiem to po sobie. Strata bolała bardo, ale jednak psychicznie "przezyłam to lepiej"....

A ja mam do Was Kochane pytanie:
Od nowego cyklu przechodzę na ganadotropiny - chyba jak dobrze pamiętam puregon. Potrzebuje Waszej pomocy w sprawie dawkowaniania i dni w których to brałyście. Tzn ja podobno mam zacząć od 4 dc i najmniejszej dawce tzn 50. A jak u Was to się odbywa? i co sądzicie o tej ganadrotopinie?

Ja brałam trzy razy gonal,teraz czwarty raz miałam puregon,ponoć taki sam skład jak gonal ale tańszy,ale mi jajca nie urosły :( tylko nie wiem czy to po puregonie.Ale ja mialam dawkę 75 i to jest dość mało,ale 50???? To bardzo nie wiwlka dawka.

M26, wiem,że @ przychodzi, jak beta spada do 0, u mnie ta sytuacja już nastpaiła. tydzien temu miałąm bete poniezej 1,2 (w moim lab to najnizsze oznaczenie), a w niedzielę dostałąm okres. dziwi mnie zatem info, że kolejna @ po tej moze się opóźnić.
Lumia, jak to widzisz? przeczytałąm Twój psot i zrozumiałam, że @ po stracie samoistnej dostałąś jakby normalnie w 37dc, tak? czy najpierw było krwawienie oczyszczające, a potem po 37dniach okres? wytłumacz, proszę :)

odnosnie puregonu. ja do iui zaczynałam tez od 50 i były 2 pecherzyki. zastrzyki od 2dc. zadnych dolegliwosci nie miałam. niech dobrze na Ciebie wpłynie :))

Aniko,
Pierwszy dzień "oczyszczania" liczyłam jako 1 dzień cyklu. Dokładnie poronienie było 24.08, a @ przyszła 29.09;-)
Moje cykle wahają się miedzy 34-38:tak:

A tak przy okazji licze na to, że może na puregonie owu przyjdzie szybciej:) Aniko a ile dni brałaś puregon, czy zwiększali Ci dawkę? i cy brałaś codziennie?:)

Lumia, u mnie cykle regularne 28-31. u mnie było tak, że najpierw było inetnsywne plamienie z krwią (najpewniej wtedy poroniłam), potem 2-3 dni czysto (beta już wtedy ponizej 1,2) i wtedy przyszła @. zatem pierwszą @ po stracie mam zaliczoną...

Jesli chodzi o puregon, to ja jednak miałam dawkę 75, brałam od 2do8dc. potem ovitrelle i iui. wyhodowałam 3 pecherzyki. na pewno bedziesz monitorowana i lekarz zmieni dawkę, jesli efekty nie będą zadowalające. u mnie puregon przyspieszył owulację - zreszta na cyklu stymulowanym trudno mówić o owu w "zwyczajnym" czasie, bo przecież to cykl napedzany hormonami.

trzymam za Ciebie kciuki :)

reklama
Do góry