reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny, witajcie :) u mnie co prawda śniegu dziś jeszcze nie było, ale zimnica straszna :/ no i skrobanie szyb od rana:/ zaczynam się stresować sobotnią wizytą, ale bardzo wierzę w mojego Kropka :))

Lidzia, witaj:) nie rezygnujcie ze starań naturalnych, nigdy nic nie wiadomo! a na endo polecam orzechy brazylijskie! dwa dziennie dla Ciebie i Twojego faceta i oboje zauważycie rezultaty :)

Niebajko, opróżnij skrzynkę :)) juz się cieszę na wieści z Twojej wizyty :*

reklama
Witaj Lidzia,dobrze trafiłaś.
U mnie też miała być IUI ale w przeciwieństwie do Ciebie endo ok ,tylko jajca nie urosły :-:)-:)-( ehhhh porąbane to wszystko,właśnie wróciłam od mojego gina i powiedzieliśmy Mu że na razie odpuszczamy do stycznia,taki jakiś zawiedziony był zresztą mi tez sie smutno zrobiło :-(

Dziekuje dziewczyny za miłe przyjęcie. Ja 14.02.2014 poroniłam moją kruszynkę w 9 tygodniu ze względu na moje skomplikowane problemy z kamieniami w nerkach starania o kolejną ciąże musiałam odłożyć na styczeń 2015. W marcu miałam wykonane hsg, owulacje ale dalej brak ciązy. W maju br roku powtórne badania męża nasienia i szok: 23,7 mln/ml w całym ejakulacie: 130,4mln. Prawidłowych form: 1 %. Do tego przeciwciała plemnikowe, 79% plemników z prawidłową strukturą chromatyny. Oczywiście że starania naturalne były :)

Witaj Lidzia mam nadzieje ze nasze kciuki pomoga:-D no niestety to wszystko wymaga duzo czasu i cierpliwosci... no i jak w moim przypadku pokory bo tego mi kiedys brakowalo a teraz mam chyba w nadmiarze..
A czy to przygotowania do pierwszej iui? No i czy idziesz na naturalnym cyklu czy bierzesz leki?

Beti ja pewno tez w styczniu iui zrobie bo na in vitro nie ma szans przez dlugie kilka miesiecy wiec pewno sprobuje jeszcze raz... dziewczyny a zapomnialam ostatnio zapytac: w ktorym dniu cyklu najlepiej zrobic badania tarczycy i jaki jej nadczynnosc ma wplyw na zafasolkowanie? Czy ktoras to jakos analizowala? Bo mi jeszcze w glowie siedzi ze musze unormowac ta tarczyce.

kredko ja w tamtym roku w listopadzie byłam chrzestną (u synka kuzyna mojego taty, duża różnica wieku:)) dałam 1000 zł i kupiłam szatkę. Zależy w jakiej roli występujesz na chrzcie, koleżanka jakiś czas temu była w roli gościa i kupiła krzesełko do karmienia. Ja miałam mieć IUI na cyklu stymulowanym. W trakcie starań miała liczne monitoringi i nigdy tak cienkiego endo nie miałam w tym dc:( może po prostu stres zadziałał bo chyba za dużo na siebie ostatnio wziełam :(

Witaj Lidziu ;-) lepiej trafić nie mogłaś :-)

Kredko - ja byłam jako gość wiec w sumie dałam kasę. A co teraz daje chrzestna? Nie mam pojęcia. ..... ludzie teraz jeden przez drugiego wymyślają.

Beti - przykro mi, ja na puregon dobrze reagowalam. Miałam dawki 75j co drugi dzień i miałam 2 pęcherzyki.

Madzia- co u Ciebie nowego? :-)

reklama
Dzieki dziewczyny no wlasnie myslalam ze 1000zl a i tak jej dodatkowo ciuszkow przywioze stad. Wogole pierwsze to myslalam o lancuszku zlotym +kasa zeby wlasnie wyszlo ok 1000 ale mama mi powiedziala ze lancuszki to na komunie...:-/
A wogole to wczoraj byla jazda bo poszla mama do kosciola po to zaswiadczenie ze moge byc chrzestna i ksiadz jej nie dal!!! Mi juz brak slow... jak tutaj bylam chrxestna to nic nie musialam miec ale w polsce to oczywiscie musi byc problem...

Do góry