reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sony badań masz co niemiara:-). Nam tylu nie kazali. Właściwie z całego tego arsenału co wypisałaś to tylko chlamydię. To może przyczyną jest jakaś blokada psychiczna, skoro medyczne wyniki nic nie wykazują.

reklama
Kochane ja dzis miałam 4 zastrzyk Fostimonu 150mg i znowu badania krwi. zabrali mi 3 strzykawki. Full badanie-m.in. cukrzyca, cholesterol, badania wątrobowe, mocz, krewitd. ,ekg, przeswietlenie płuc.To wszystko potrzebuję aby miec zgodnę na narkozę.
Jutro jade do kliniki bo znowu bedą mi brali krew na badania serologiczne i jutro też mam usg, będziemy podglądać ile mam pęcherzyków. a w następnym tygodniu pewnie transfer.

I jeszcze jedna rzecz, wskakuję też na temat :"kto po in vitro?". Miło poczytać tam wiele pozytywnych informacji typu "JESTEM W CIĄŻY!!!!!" - może dlatego że jest większa skuteczność %.

Sony mi się wydaje ze jakies 5 dni jak dobrze zrozumiałam więc nie czeka się aż tak długo a każdy dzień maja dzwonić i podawać informację co i jak. Może jutro dowiem sie więcej.

Sony poza tym ja mam juz 34 lata :-) bo do 30roku zycia rozwijałam się zawodowo, aż do osiągnięcia celu.Jak cel został osiągnięty i zostałam Dyrektorem dosyć sporej firmy to potem zaczęłam się rozglądać za ideałem :tak:aż go znalazłam ( po 2 latach małżeństwa okazało się że ma braki w oprogramowaniu ale jest super)

Ostatnia edycja:
Ładnie to ujęłaś "braki w oprogramowaniu":-D Weszłam na to forum o in vitro, faktycznie dużo kobiet zachodzi w ciążę. Na razie myślę o drugiej IUI i mocno wierzę, że teraz to musi mi się udać.
Lilonka- blokada to u mnie raczej nie jest, bo jak widzisz coś chwyciło, tylko nie do końca. Ciąża biochemiczna jednak świadczy, że do zapłodnienia doszło. Może moje endometrium psikusa mi sprawiło. Któż to wie? Teraz tylko marzę o terminie na sierpień :)

A jeszcze mi się przypomniało o konflikcie. Coś kojarzycie temat? To chyba te badania serologiczne. Jak kobieta ma grupę krwi A1B Rh+ to chyba nie ma możliwości mieć konflikt? Dobrze myślę?

Ostatnia edycja:
Jasne, ja jutro będę miała robione badania w tym kierunku. Wiem tyle że jak jest konfilkt a jest sie w ciązy to sie bierze jakies leki.

reklama
Lindi, ale fajowo, że tak szybko Ci idzie. Ja musiałam odpuścić ten cykl bo zajadam prochy na nerwicę :-( a one nie są wskazane przy starnkach.

Ja mam grupę krwi 0 Rh+, więc też nie będę miała konfliktu, bo konflikt jest wtedy jak ma się Rh -, jak dobrze pamiętam.

Do góry