reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Niebajko
Ty nasza ogarniaczko forumowa;-) Co bysmy bez Ciebie zrobily:-*
Zaciskam kciuki za jutrzejsza , Rodzinna, wizyte;-)

Stacy
:-*
Pieknych doznan;-)

A myslicie, ze mozna robic kilka usg w poczatkowych tyg ciazy? Czy to bezpieczne?
Pierwsze mialam 3 dni przed planowana@, jutro drugie (czy cos zobaczymy w 4tyg?)....hmm

Dziewczyny chyba @ idzie bo czuje sie jak ciasteczkowy potwor:-) caly dzien cos jem:-D a nawet nie wiem kiedy owu mialam w tym cyklu bo odpuscilam wszystko..

Dziewczyny, kolejną wizytę mam w czwartek, a póki co pęcherzyki rosna- naliczyla kilkanaście takich około 11 mm. Od dziś puregon 175,a decyzja o punkcji będzie 20.08, ale pewnie będzie to poniedziałek. Wybaczcie,ze tylko o sobie. Jutro nadrobie i się ustosunkuje;)
Niebajko, Stacy, pięknych widoków jutro ;)

Aniko wiesz, ze u mnie na pierwszym podgladanku byly pechole 9-10mm? Przy Twoich 18 to naprawde niezle:D umnie bylo tylko 6:p Kochana gratuluję wyniku, wszystko zmierza w dobra strone:) zniesiesz nam zlote jaja, a w przyszlym tygodniu bedziesz juz w ciazy!:* wielkie przytulaski i przesylam pozytywna energie:)

Stacy, sa to bardzo wazne badania plodu, wykonuje sie je w 11-13 tygodniu. Lekarz na dokladnym usg ocenia wielkosc plodu (crl), tzw przeziernosc karkowa,obecnosc kosci nosowej (mowi nam to prawdopodobienstwie zespołu downa). Wyklucza szereg innych wad. Sprawdza obecnosc narzadow wewnętrznych, budowe serduszka, mozgu, przeplywy, no i patrzy, czy sa raczki, nozki itp itd. ,czy dziecko polyka wody plodowe. Tzw badania prenatalne w 1 trym.

Jesli cos jest nie tak, kieruja Cie na kolejne badania, np testy pappa.

Lumia usg nie szkodzi;) tzn nic takiego nigdy nie wyczytalam. Czasami przeciez trzeba robić je b. czesto, gdy ciaza jest zagrozona, albo jest jakis krwiak czy coś. W 4 tyg moze byc widac pecherzyk:)

M kciuki babo!wracacie do gry:) extra!

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-) jak tam wizyty? Ktora ma o ktorej???:-)

Ja wlasnie fostalam list ze szpitala ze wpisali mnie na kolejke i czas oczekiwania 42 tygodnie!!!! Chyba ich pogielo:-(

Aniko wiesz, ze u mnie na pierwszym podgladanku byly pechole 9-10mm? Przy Twoich 18 to naprawde niezle:D umnie bylo tylko 6:p Kochana gratuluję wyniku, wszystko zmierza w dobra strone:) zniesiesz nam zlote jaja, a w przyszlym tygodniu bedziesz juz w ciazy!:* wielkie przytulaski i przesylam pozytywna energie:)

Stacy, sa to bardzo wazne badania plodu, wykonuje sie je w 11-13 tygodniu. Lekarz na dokladnym usg ocenia wielkosc plodu (crl), tzw przeziernosc karkowa,obecnosc kosci nosowej (mowi nam to prawdopodobienstwie zespołu downa). Wyklucza szereg innych wad. Sprawdza obecnosc narzadow wewnętrznych, budowe serduszka, mozgu, przeplywy, no i patrzy, czy sa raczki, nozki itp itd. ,czy dziecko polyka wody plodowe. Tzw badania prenatalne w 1 trym.

Jesli cos jest nie tak, kieruja Cie na kolejne badania, np testy pappa.

Lumia usg nie szkodzi;) tzn nic takiego nigdy nie wyczytalam. Czasami przeciez trzeba robić je b. czesto, gdy ciaza jest zagrozona, albo jest jakis krwiak czy coś. W 4 tyg moze byc widac pecherzyk:)

M kciuki babo!wracacie do gry:) extra!

Dokaldnie - nazywa sie je usg prenatalnym albo genetycznym i służy do określenia ryzyka wad jedej z trzech trisomii czyli zespołu downa edwardsa i patou najcześciej lekarz od razu pobiera krew maxter pappa - sa to badania nieinwazyjne.
Dziecko musi miec minimum 65mm.

reklama
Niebajko :***

Kredko, ja mysle, że to czas teoretyczny, wszytsko się może poprzesuwać i szybko wystartujesz! głowa do góry!

Lumia, cały czas sie usmiecham, jak tylko o Twojej ciązy pomyslę :))

Do góry