reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
dziewczyny wklejam Wam coś, myślę, że i w naszej sytuacji można by te słowa zastosować...

Psycholog podczas wykładu na temat zarządzania stresem przeszedł się po sali. Gdy podniósł szklankę z wodą, wszyscy pomyśleli, że zaraz zada pytanie "czy szklanka jest w połowie pusta czy pełna". Zamiast tego, z uśmiechem na ustach, zapytał: "ile waży ta szklanka?". Odpowiedzi były różne, od 200 g do 0,5 kg. Psycholog odpowiedział: "Wcale nie jest istotne ile waży ta szklanka. Zależy ile czasu będę ją trzymał. Jeśli potrzymam ją minutę to nie problem. Gdy potrzymam ją godzinę, będzie mnie boleć ręka. Gdy potrzymam ją cały dzień, moja ręka straci czucie i będzie sparaliżowana. W każdym przypadku szklanka waży tyle samo, jednak im dłużej ją trzymam tym cięższa się staje. Kontynuował: "Zmartwienia i stres w naszym życiu są jak ta szklanka z wodą. Jeśli o nich myślisz przez chwilę nic się nie dzieje. Jeśli o nich myślisz dłużej, zaczynają boleć. Jeśli myślisz o nich cały dzień czujesz się sparaliżowany i niezdolny do zrobienia czegokolwiek."
Pamiętaj by odłożyć szklankę."

Aniko znam to!;)) odstaw kochana ta szklanke!!!

Kredko &&&&!!

Stacy:))? Jak tam podglądanko?

M26 pod opieka dra G jestem ponad rok. Trafiłam do niego bo wkurzal mnie moj gin, ktory chcial mi robic iui bez sprawdzenia droznosci. W ogole byl cyrk;) trafiłam do G., ten zlecil droznosc, komplet badan.
Na hsg wodniak jajowodu, pozniej G pokazal mi go na usg, 3-6cm. Skierowal na operację, wodniaka usunięto, probowano udroznic drugi jajowod -nieskutecznie. Zakwalifikowal mnie do ivf rzadowego, pierwszy transfer nieudany, a po drugim jestem w ciąży :)
Nie chcialam isc do nikogo młodego. G wydawal mi sie jedyna rozsadna opcja. Natomiast szczesliwy transfer wykonal dr T.(G byl na zjezdzie), ale wydawal sie baardzo przesympatyczny;) z obserwacji mojego N. wynika ze T i G. przoduja w strefie zabiegowej:p duzo punkcji i transferow:)
G. jest bardzo konkretny, nie zrobil na mnie z poczatku dobrego wrazenia. Na pierwszej wizycie mialam wrazenie, ze chce mnie zabic (albo mojego poprzednuego lekarza). Byl wyraznie zly. Oschly, sztywny. Ale nie po przytulanki i cieple slowa poszlam do kliniki, tylko by w koncu zajść w ciążę. Z czasem dr potrafil sie usmiechnac, zazartowac:) nie zadaje mu wielu pytan, bo wszystko wiem od dziewczyn na forum, ale zawsze chetnie odpowiada gdy juz o cos zapytam;) kontakt mailowy ;)
Ogolem wiadomo ze to pralnia pieniędzy, ceny badan mocno zawyżone, ale mi pomogli, efekt koncowy za 8 miesiecy, ale kliniki bym raczej nie zmienila;)

A myslisz o inviccie?

Ostatnia edycja:
Zuzik ale czad :-D

Anika sex przyspiesza @ ;-) tak wiele dziewczyn mówi. Choć u mnie nie sprawdziło się, bo dużo sexu przyniosło nam Alusie :-) Tak dla formalności zapytam - sikanca robiłaś?
u nas w tym roku bez planów wakacyjnych. Myślałam o Mazurach ale też nieśmiało o UK... zobaczymy jak dziecię będzie się sprawować bo na razie jest bardzo strachliwa ale powoli to przelamujemy :-)

Kredka kciuki trzymam :-)

Zuzik a jak Ty się czujesz? Jakieś objawy?
Nie mam jakis konkretnych objawów. Może to za wcześnie, albo nie podciągam pewnych dolegliwości pod objaw. Czuję się dobrze. Jedynie co to nadal bolą mnie cycki i takie nabrzmiałe są.
Byłam u mojego starego gina. Powiedziałam mu, że wiem, że ciąża to nie choroba. I że to naprawdę bardzo wcześnie i rozumiem że jeszcze wszystko (oby nie) może się zdarzyć, ale że chcę iść na zwolnienie. Ja mam taką pracę, że bez dźwigania nie da się . I bez słowa wypisał mi. Kazał powtórzyć w poniedziałek betę i zapisał mnie na następną wizytę na 24 lipca. Będziemy wtedy podglądać. ;-)

zuzik aż mnie Scisnęło, kochana gratuluję z całego serca:-D

stecy &&& niech dużo pięknych jajeczek pobiorą:biggrin2:

kredka &&& bardzo, bardzo mocno za Was, ani się obejrzałam a tu już słomka ruch:biggrin2:

anika dobre pytanie smerfeta zadała;-)

MagdaM a gdzie dokladnie jedziecie? Moze nas odwiedzicie?
my mamy kwaterę w dziwnowie, ale doła zaczynam łapać. tak się zimno zrobiło... aż mi się płakać chce, pierwszy nasz wyjazd od kilku lat... bardzo mi przykro...

co u Pole?? Blue się odzywała do kogoś?

u mnie nic ciekawego, zaraz zalegam z książką w dłoni.

teraz słońca życzę. buziaki dla wszystkich

reklama
Do góry