reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Inis
Zakladam, ze wczoraj, najpozniej dzis byla owu , faza lutealna trwa u mnie 16 dni (choc po ostatniej niespodziance z owu to wszystkiego moge sie spodziewac;-):p) czyli wychodzi jakos 1-2 maj:-)
Wiesz u mnie szanse marne ALE;-) niezerowe, wiec Start;-)

Niebajko
A mozesz mi powiedziec ile razy dziennie po inv bralas ten estrofem?

reklama
Dzieki dziewczyny za opis badania:-* postaram sie je zrobic w przyszlym miesiacu no chyba ze nasza zla passa sie przelamie i nie bedzie potrzebne:-D
Co do testow to kupuje je baaardzo tanio i dlatego taka ilosc( za 80 testow w sumie dalam tyle co za dwa w aptece). A ja bede pewno i tak od 10dpo testowac bo to i tak nic nie zmieni a bardziej sie denerwuje niewiedzac nic wiedzac ze sie nie udalo.

Kredka - no jeśli masz się przejmować to pewnie, że testuj. Tylko pamiętaj, że przy zastrzyku na pęknięcie (np. pregnyl) 10dpt może być za wcześnie i wykryje HCG z leku. Ale masz dobrą opcję z tymi testami w takiej cenie - nic tylko korzystać :)

To może ja przypomnę tabelkę :)

Kwiecień:

Niebajka:
13.04 - progesteron, 17.04 - pozytywna beta.

Anika: 17.04 - usg przed iui.

Kredka: 12.04 - @, 23.04 pierwsze usg przed iui w 12dc, mysle ze iui bedzie 25.04.

Inis: 15.04. - iui; 29.04. - test :)

Diore: 10.04 - @; 13.04-wizyta , 17.04- zastrzyk Menopur , 20.04- usg przed drugim IUI

Inis co do zastrzyku - jezeli nie jestem stymulowana i nie biore zadnych lekow przed to czy oni mi go dadza? Bo nie wiem sama jak z lekarzem gadac i boje sie tylko ze oni powiedza ze znowu w 13dc mi zrobia bo bedzie pecherzyk i endo duze. Zobaczymy czy bedzie sluz owu przed i kiedy beda 2 kreski na tescie owu. Chyba tym razem bede sie upierac przy swoim a gdyby co to maja mi zrobic na peknietym i tyle.

Inis
Kochana czy mozesz mnie dopisac Bo jeszcze nie korzystam z aplikacji;-) owu 15.04 testowanie 1.05 ;-)
Moze zrobie to wczesniej;-) aczkolwiek wyjezdzam na tydzien za granice i bede dopiero 2 maja. Wiec zakupic bede musiala tescior, ale wolalabym bete zrobic...bo jak juz wczesniej pisalam, "boje" sie testow.

Kredka
Kurcze, a myslisz, ze te testy to wiarygodne? Jak za ta cene?
Kredka ja bym sie upierala przy zastrzykU;-) bo wtedy masz wieksza pewnosc, ze peknie w przeciagu 24/36 h.

Ostatnia edycja:
Lumia tych testow uzywa sie w szpitalach bo to sa te co sikasz do kubka i test moczysz. Mi od kilku miesiecy pokazuja owu idealnie i zreszta jest wiele opinii w necie ze ogolnie super. Prawda jest taka ze w kazdym tescie chodzi o papierek ktory sie zabarwia pod wplywem cieczy a one sa tanie, placi sie za obudowe i opakowanie a jak sa gole tylko w saszetce to koszt bardzo maly. U mnie 2 testy w przeliczeniu to koszt ok 70zl wiec nie ma to najmniejszego sensu.

reklama
Do góry