reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfeta, no własnie obawiam się, że to hiperka, ale estradiol miałam cały czas nawet za niski, dopiero na sam koniec trochę ruszył, ale i tak na ostatnim badaniu wyszedł 8197 pmol/l (2237.781 pg/ml) - to chyba nie jest zbyt wysoki, prawda?
Zastanawiam się nad tel do dr. Cz., chyba jeszcze trochę się poobserwuję i poczekam.
A co to jest ten Dostinex? Nie mam nic takiego.

reklama
Jak na tyle jajec to estradiol dosc wysoki, ale mógł sobie jeszcze wzrosnąć. A zauważyłaś by obwód brzucha Ci się zwiększył? Masz trudności z oddychaniem? Bo to mogą być dodatkowe objawy. Dostinex to lek na zbicie prolaktyny, mi jeszcze trochę zostało, ale używa się też przy hiperce, czy na wstrzymanie laktacji.
Musisz samą ocenić czy już dzwonić do dr, ale też pamiętaj że hiperka może się szybko rozwinąć a wtedy leć szybko do szpitala. Jakby co, możesz też pytać na wątkach o in vitro, tam dziewczyny też to przechodziły

Queen - trzymam mocno kciuki za zarodki &&&&&&&&&& Jeżeli chodzi o Twoje objawy to według mnie Smerfeta ma rację, to może być hiperka. Jak ból się nasili to szybko telefon do lekarza i biegiem na usg, zanim się rozwinie.

A ja byłam dziś na dodatkowej wizycie u swojego doktorka. Przeczucia mnie nie myliły i ta franca w moczu może być groźna, więc dostałam antybiotyk na tydzień i osłonowe globulki :-( Za 10 dni mam powtórzyć posiew. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.

Kasik - posiewu nie powtarzałam, ale w zwykłym badaniu moczu wyszły mi wysokie leukocyty, więc o pomyłce nie może być mowy.

Luzie oj to poważnie wyszło u Ciebie z zarazą w moczu. A masz jeszcze jakieś dolegliwości z tym związane?

Queen jak się czujesz? Mam nadzieję że o niebo lepiej. Masz jakieś info z kliniki?

Smerfeta no właśnie nie mam i nie miałam żadnych dolegliwości, gdyby nie badania to nie miałabym o tym zielonego pojęcia. A najlepsze jest to, że ta bakteria może nawet przeniknąć z jedzenia. Mam nadzieje, że leki pomogą i szybko się tego świństwa pozbędę :-)

Queen no właśnie co tam u Ciebie? Lepiej już?

Hej!
Melduję, że żyję :-) Czuję się o nieeeebo lepiej. Jakoś w końcu przeszło, powiem Wam, że chyba w dużym stopniu pomogło mi Essentiale Forte bo wczoraj doczytałam jeszcze, że te moje objawy to mogą być też od wątroby po tym faszerowaniu lekami i że dobrze jest brać to Essentiale. Może to przypadek, ale naprawdę od wczoraj zaszła znaczna poprawa. Czasami jeszcze coś zaboli, ale to chyba w normie. oromnie mi ulżyło bo strasznie się bałam hiperki i w kółko mierzyłam sobie obwód brzucha, żeby wiedzieć, czy się nie powiększa. No ale teraz już chyba najgorsze mam za sobą. Dzięki za rady dziewczyny!
A o zarodkach jeszcze nic nie wiem, jutro będę dzwonić dopiero. Dam znać co i jak.

reklama
Do góry