reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. jesteście kochane.

smerfeta czy badania o których piszesz nazywają się dokładnie tak? poszłam do laboratorium zapytać o możliwość zrobienia tych badań i cenę i pani jakaś była taka niepewna co to właściwie jest. coś tam sprawdzała w komputerze i powiedział a to są ANA? ja powiedziałam , że nie wiem a ona : chyba tak i wyszło że te badania kosztują p. ciała p jądrowe ANA1 38 zł, a to drugie to ANA2 i kosztuje 89zł. niepewnie się czuję bo pani sama nie była pewna

reklama
MagdaM ANA to przeciwciała przeciwjądrowe, ja mam na wyniku: ANA Screen i płaciłam 36 zł.

Queen labradorek mówisz, super :-) czarny czy biszkoptowy? Super są te psiaki i bardzo przyjazne dzieciom więc zakup trafiony :tak:

Kasik, biszkopcik :happy2: No cudowne są te pieski, zwłaszcza jak są malutkie – takie misie pluszowe :happy2: No ale to nie zabawka więc tez obowiązek i odpowiedzialność. Zupełnie jak z dzieckiem :-)

Cześć!

Magda co labo to inne nazewnictwo niestety. W Łodzi było po prostu P.ciała przeciwjądrowe, zaś Anuszka z innego wątku ma ANA1. Szkoda że pani w labo niezorientowana bo właśnie te panie często są mega pomocne i wskazują te prawidłowe badania, lub podpowiedzą coś jeszcze :-/
Ale ale coś fajnegm znalazłam na stronie diagnostyki. Otóż ANA1 jest testem przesiewowym, i jeśli wynik jest dodatni należy wykonać ANA2 bo jest to test kompleksowy który będzie już ujmował oznaczenia miana, typ święcenia czy rodzaj przeciwciał.

Queen taki duży piesek? :-D toż taki jak nasika to istne jezioro robi - tak dosłownie mówił mój kolega gdy miał szczeniaka labradora. Tak mnie pocieszał gdy żaliłam się na sikanie mojej małej psiurki :-D
Ale wiadomo labradorki są bardzo kochane i można z takim pieskiem duuużo spacerować :-)
A co do Gamety to skoro jesteście na liście to nie przyspieszy Wam to startu do ivf? Mam jeszcze trochę (niestety nie aż tak dużo) DHEA z firmy eliot, ale może chciałabyś?
I jeszcze mam pytanie - dr Cz podpowiedział może coś co możnaby jeszcze zrobić?

Luize cały czas trzymam kciuki :-)

Przesyłam uściski dla każdej z Was :-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta, niestety wygląda na to, że dopiero w momencie kwalifikacji trafimy w kolejkę więc to, że byliśmy zarejestrowani nic nam nie daje. A z doktorem nie rozmawiałam o tym, co ewentualnie moglabym jeszcze zrobić, jakoś nie pomyślałam, on sam z siebie tez nic nie proponował, ale jadę do niego jeszcze za 2 tygodnie ze świeżym AMH i wtedy dowiem się czy dostali te dodatkowe pieniądze i przy okazji jeszcze go trochę podpytam.
Jeśli chodzi o DHEA to muszę się zorientować ile tego zamówił mój mąż bo nawet nie wiem, ale jak nie dużo to chętnie od Ciebie odkupię.
P.S. Nie strasz mnie z tym jeziorem! :szok::-)

Queen ale ja nie sprzedaje tylko oddaje :-) Inaczej zmarnuje się :-( wyślij mi na priv swój adres. Co do jeziora to wiesz - w komplecie do psa kup dobrego mopa ;-):-D Zwierzaki są super, będziecie mieli niezły ubaw :-) mi moja psiura codziennie poprawia humor, ale też codziennie trochę wkurza bo uparta jest :-D

dzięki dziewczyny za wskazówki. też poszperałam w sieci i znalazłam to co piszesz, smerfeta, że ANA1 , ANA2 a później ANA3, ale muszę jeszcze ogarnąć żeby mi zrobiły te badania NK poczytałam o tym zapiszę sobie wszystko i wtedy powinno być oki. więc w przyszłą środę zrobię.

Quenn labradorek jest misiaczkiem zanim nie zacznie rosnąć. moja koleżanka ma czarnego. jak był mały to kupowała podkłady nieprzemakalne jednorazowe, takie jak się kupuje dla chorych osób i rozkładała na podłodze, bo rano jak wstawali to było kilka jezior zlewających się w morze. ale nie trwało to długo teraz jest zachwycona. chodziła z nim do szkoły dla psów.
mam nadzieję że foteczkę wrzucisz jak już nowy członek rodziny zawita

reklama
Luize, niezmiennie zaciskam &&&& i mam nadzieję na dobre wieści!:) ściskam!!!!

Smerfeta, no niestety @ się rozkręciła, ale dopiero po 5 dniach, więc możesz sobie wyobrazić, ze pomyslałam "hm, a moze to jednorazowe krwawienie, chwilowe krwawienie to implantacja?" i tak zyłam sobie przez kilka chwil w zawieszeniu, az w koncu napisałam do gin, która stwierdziła, ze beta bedzie miarodajna juz i robic - oczywiscie nic beta nie wykazała, a okres przyszedł:/ lekko mi skrzydła opadły, bo nigdy takiego krwawienia-plamienia nie miałam, wiec... ech,. zostaje mi czekac do wizyty i ustalic jakis ekstra plan...

Magda, nie wiem, czy lubisz, ale przytulam!!!! nie jest łatwo i nic mądrego CI dzis nie napiszę, bo sama tez w rozsypce jestem:( cieszę się na Waszego psa - mój brat tez ma i pomimo sikania (a jakze i wszedzie!) psina urocza:) dzis juz dorosła, ale nadal jak dzieciak :p
/
mam nadzieję, ze watek nie upadnie - bo gdzie my się troskami i radościami dzielic bedziemy?

Do góry