reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam towarzystwo! :happy2:
Troszkę mnie nie było, na usprawiedliwienie powiem tylko, że miałam bardzo ciężki tydzień w pracy więc po powrocie do domu albo zapadałam w błogi sen, albo jechałam nad wodę, komputera raczej nie tykałam... Teraz mam nadzieję troszkę częściej tu bywać bo w końcu trzeba pilnować swojego miejsca w magicznej kolejce ;-)
Widzę, że okres weselny mamy, ja też sie wybieram w najbliższy piątek. I przez to wesele miałam cały weekend z głowy bo kupiłam sobie już wcześniej sukienkę w kolorze limonkowym, a teraz za cholerę nie mogłam do niej butów dobrać żadnych. Zlatałam się jak głupia po sklepach i nic nie znalazłam. Jak już coś było to oczywiście nie na moją stopę, ja mam niestety dość kapryśne nogi jeżeli chodzi o dobór butów: bardzo wąska stopa i wielki kulfoniasty paluch, więc z jednej strony muszę mieć malutkie buty, najlepiej 35, ale takie, żeby zmieścił się kulfon. Więc znalezienie takich butów w kolorze pasującym do tej limonki okazało się praktycznie niemożliwe. Kupiłam w końcu jakieś - kompletnie nie w moim stylu, niezbyt idealnie pasujące, ale nie miałam wyjścia bo w tym tygodniu nie będę miała już możliwości nigdzie indziej pojechać, zresztą nie chce mi sie już. Tak więc kreację jakąś już mam, teraz muszę jakoś podołać uczesaniu bo to wesele jest w piątek, a to święto więc wszystkie zakłady fryzjerskie zamknięte, dlatego będę musiała poradzić sobie sama. Ale może to i lepiej bo mam tak koszmarne doświadczenia z fryzjerskimi upięciami, że wolę już sama sobie coś wykombinować i na pewno będe bardziej zadowolona.
Luize, 300 osób... nigdy nie byłam na tak dużym weselu, to musi być tłum prawdziwy! :happy2: Daj znać co tam Ci doktorek mądrego powie.
Kasik, niedobra! Dbaj tam o siebie dziewczyno, odpoczywaj jak najwięcej!! Zabarwienia po lutce, jak dziewczyny pisały, zdarzają się często więc to pewnie nic takiego, ale tak czy siak musisz na siebie teraz dmuchać i chuchać.
Kate9, witaj na forum :happy2: Ja też z Gamety Gdynia (prowadzi mnie dr Cz.), jakbyś miała jakieś pytania to wal jak w dym :happy2:
Miłego dnia życzę Wam wszystkim!

reklama
Queen - znam ten ból z butami, bo również mam rozmiar 35 ;-) Ja też byłam pierwszy raz na weselu na 300 osób i dowiedziałam się, że na wsi to bywają jeszcze większe na 400 -500 osób :O ;-) nie wiem ile w tym prawdy.

Ja już po wizycie i okazało się, że mam jakąś małą torbiel :-( i dostałam antyki, więc wszystko się trochę przesunie, ale mój dr twierdzi, że będzie lepiej, a jak ma być lepiej to wiadomo, że wszystko zniosę. Ważne, że coś się zaczyna dziać. Mam jeszcze do Was pytanie czy któraś z Was leczy się w Invimedzie?

Queen znam ten ból z butami, ja mam co prawda rozmiar 36/37 ale za to mega halluxy więc kupno ładnych i na dodatek wygodnych butów graniczy z cudem. Zazwyczaj kupuję buty przypadkowo a nie na specjalną okazję bo wtedy na pewno bym nie znalazła. A do limonkowej sukienki na pewno pasowałyby jakieś cieliste sandałki czy szpileczki, warto mieć takie w swojej szafie bo są uniwersalne, do wszystkiego.

Luize ja do pierwszego ivf podchodziłam z torbielem i doktorek mówił, że nie przeszkadza bo podczas punkcji i tak ją wyciągną ale wtedy żadna komórka mi się nie zapłodniła więc nie jestem do końca przekonana, że to nie miało wpływu. Tak więc cierpliwie pozbądź się torbiela i ruszaj do boju. A na takim dużym weselu też nigdy nie byłam, wiejskie wesela rządzą się swoimi prawami ale najważniejsze jest towarzystwo, wówczas nic nie przeszkodzi w dobrej zabawie.

Kasik, no właśnie takich cielistych szukałam, ale niestety nie udało mi sie znaleźć nic takiego na moją nogę więc ostatecznie wzięłam takie zielono - turkusowe. Musze to wszystko teraz jeszcze ogarnąć dodatkami. No masz rację, trzeba kupować jak coś się znajdzie, nawet jak akurat nie potrzeba, a nie potem szukać na gwałt. Będę mądrzejsza na przyszłość :happy2:

Kasik - mój dr powiedział, że przy takiej torbieli stymulacja może spowodować rośnięcie torbieli, a nie pęcherzyków i wpłynąć na ich jakość, więc chyba lepiej poczekać.

Dzień doberek!

Luize mój dr też mówił, że przy torbieli nie warto stymulować bo leki przede wszystkim wchłania torbiel więc spokojnie pozbądź się torbielki a potem do dzieła. Wiesz już czy będziesz szła długim czy krótkim protokołem? i czy rozmawiałaś o refundacji leków? Co do invimedu to jest taki w Gdyni ale ten akurat nie cieszy się dobrą sławą

Kasik teraz byłam na kaszubskim weselu, wesele na 90 os. Jak dla mnie wesele mojego brata i to kaszubskie wesele to dwa różne światy bo też zupełnie inni goście. Niestety sala trochę za mała bo siedzieliśmy jak sardynki, ale pięknie przystrojona w kolorystyce zaproszeń czyli dominowały kolory biało - seledynowe. Tutaj była orkiestra, a u mojego brata di dżej ;-) tak więc na kaszubskim weselu królowało disco-polo a u mojego brata radiowe przeboje :tak: Kaszubi też więcej pili. A butelki plastikowe od samego początku stały na stole, takie małe litrowe, ale z racji gorąca i tak schodziła głównie woda z cytrynką i miętą.
Ja niestety balować nie mogłam, ale i tak dobrze się bawiłam. I na szczęście nie miałam mdłości więc mogłam spokojnie siedzieć przy stole :-p

Agaawa mądralo jedna ;-) Ty też na początku ostro pracowałaś :-D i mnie przez to martwiłaś, Na szczęście już zwolniłaś. Mdłości fakt, mam i mam ich już dość. Już sama nie wiem, jeść czy nie jeść, kiedy będzie lepiej. Rano jem z musu bo tabletki trzeba brać

Queen to i ja dołącze do tych którym ciężko kupić buty. U mnie z racji wąskiej stopy. Buty na obcasie jak nie mają paska to klapią mi. Kupiłam jakiś czas temu buty cieliste na średnim obcasie takie trochę ciaśniejsze i do dziś nie mogę ich rozchodzić bo aż za ciasne są :wściekła/y: Teraz pamiętaj, że Ty musisz mocno szaleć na weselu :-D

Smerfeta, no dla mnie niestety też buty niemal wyłącznie na paseczku - jak do I komunii ;-) Ale widzę, że nie jestem rzadkością. A na weselu to wyszaleję się na pewno - raz, że w przeciwieństwie do Ciebie mogę ;-), a dwa - na tym weselu spotkam się z moją studencką paczką więc na pewno będzie wesoło.
A ja nigdy nie byłam na takim weselu z DJ, a chętnie bym spróbowała czeguś takiego.

Queen na swoim weselu też miałam DJ'a. Raz że na tamte czasy był 3x tańszy niż orkiestra, a dwa już wcześniej byłam na weselu, które prowadził i strasznie mi się spodobał. To taki DJo-wodzirej. Mój brat już miał łatwiej bo sprzeciw rodziców wobec DJ ja musiałam odpierać, więc mój brat miał już przetarte szlaki ;-) choć oczywiście wybrał innego DJ'a

reklama
Smerfeta - wydaje mi się, że to właśnie długi protokół, bo od 3dc biorę antyki przez ok. 2 tyg. do czasu następnej wizyty tj. do 17-21 dc i wtedy zaczniemy stymulacje. Nie wiem czy dobrze myślę, bo jestem zielona w temacie. Refundacja leków bez problemów. Ja leczę się w Invimed Warszawa i z tego co wiem tu ma bardzo dobrą opinię, ale zobaczymy w praniu. Do tego czasu mamy zrobić z M podstawowe badania. A ja mam je zrobić przed rozpoczęciem antyków.

Kasik - beta super, Gratuluję :-D :-D :-D

Do góry