reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anika11 , to bedzie 13 dc - ostatnio dostalam na pekniecie zastrzyk ovitrelle czy jakos tak , w 18dc iui mialam .
Teraz pewnie bedzie podobnie.
Ale jakos po pierwszej porazce teraz sie nie nastawiam. Planujemy wakacje za jakis czas wiec mysle , ze "odsapne" troche od tych mysli wiecznych "udalo sie , czy sie nie udalo"..

Trzymam kciuki za was dziewczyny :)

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie cisza i spokój żadnych objawów. Nadzwyczaj łatwo przyszlo mi nie wkrecanie sobie symptomów i z tego jestem dumna ale ciekawa jestem strasznie ;)
Mariquita Witaj. To badanie na wrogość śluzu jak się nazywa ? W zwyklym labo da sie je zrobic? Trzeba miec jakies skierowanie? U mnie nie wiadomo dlaczego się nie udaje a moj lekarz nie zlecil mi takich badan (ba prawie zadnych nie zlecił) Może w tym problem choc jestem juz po 1 iui. Nie no musze zmienic lekarza. Podkarpacie jest daleko w tyleeee

Apropo ostatnio poruszanego tematu o przesadach i znakach
Siedze sobie i przeglądam dzisiejsze listy a tu takie znaczki. ... i weź tu sobie nie wkrecaj...

Załączniki

• 1400620263277.jpg
    1400620263277.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 33
Milena87, to badanie nazywa się PCT / test po stosunku. Najlepiej je zrobić w dzień owulacji. Dzień przed (wieczorem) przytulanko z mężem, a później wizyta u gina, który pobiera próbkę śluzu i tyle. Ja to miałam robione właśnie w ramach wizyty w klinice i na miejscu badane. Wykazało, że armii dużo, ale nic się nie rusza :( Na szczęście IUI pomaga przeskoczyć tę barierę i na to liczę :) A jeśli lekarz nie zlecił Ci żadnych badań, to zastanów się nad jego zmianą - ja tak zrobiłam i dopiero teraz czuję, że jestem w dobrych rękach.... Trzymam kciuki!

Jezu dziewczyny jestem przerażona!! Byłam w Gdańsku u rodzicow teraz 4 dni a dzis matka mi pisze ze ojciec ma półpaścca!! Boże, teraz to jestem przerażona! Akurat byłam jak zarazal....

Wlasnie odebralalm list z tutejszego Zus-u, i z tytułu ze przekroczyłam sume 2000kr czyli 1000 zł za wizyty u lekarzy w 2014roku, bo tu zawsze sie płaci cos za wizytę, nie duzo ale zawsze- to oni mi dają darmowa karte na ktora mam za darmo wizyty, i zwroca mi nadpłatę powyżej 2000kr.

Wszystko pieknie fajnie, ciesze sie bo za darmo bedzie zupełnie, tylko zeby to jeszcze wpływ na płodność miało...

Ufff ale u nas gorąco :-) Chyba ze 30 stopni :szok: Pół popołudnia spędziłam u kosmetyczki na pedicurze i manicurze w przyjemnie chłodnym pomieszczeniu a później obowiązkowo zaopatrzenie kwiaciarni bo już do dnia matki się przygotowujemy i do komunii tak więc sporo tego było i się zmachałam ;-) Nawet w naszych starych murach hotelowych jest gorąco a to wyjątek :szok: A dzisiaj jeszcze aerobic, ostatnio już było gorąco na sali bo żyłują na klimie i włączają dopiero przed naszym wejściem a dzisiaj to się chyba rozpuścimy. Ale może to i dobrze, trochę tłuszczu się wytopi ;-):-D

Emenems obyś nie złapała od ojca tego świństwa bo to niebezpieczna sprawa.

Milena znak a raczej znaczek (pocztowy) od Boga jak nic ;-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
Emenems super masz! W Irl zwracaja tylko 20% za leczenie, za wszystko trzeba samemu placic, a tutaj iui 950e kosztuje! Cale szczescie, ze za leki na recepte placimy max 140e m-cznie. Chyba musze sie do Ciebie przeprowadzic;-)

Do góry