reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Emila no mi się wydaje ze 1dc to pierwszy dzień krwawienia
Też miałam dużo roboty komunia chrzesniaka w piątek i sobotę pomagalam w przygotowaniach no i wczoraj komunia strasznie sie objadlam ;) no ale chociaż czas zleciał byle by do następnej środy

Ostatnia edycja:
reklama
AniZet: 05.05.2014. IUI, 19.05.2014. wysoka beta
Luize: 08.05.2014. IUI, 22.05.2014. wysoka beta
Emenems: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Ate: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Milena87: 14.05.2014.
IUI, 28.05.2014. wysoka beta
Annie85: 15.05.2014. IUI, 29.05.2014. wysoka beta

No tak tak, tylko wiesz ja mam cykle 28 dni, i licze zawsze kolejna miesiaczke od 1dnia krwawienia oczywiscie Ale jak jest symulacja to jajeczkowanie jest tak jak zawsze czy przez leki moze byc. Zbyciem i tym samym miesiączki termin moze sie tez przesunąć ?

Emenems, @ powinna przyjśc 14dni po owu. Jesli w dniu iui lekarz potwierdził Ci pęknięcie, to od tego dnia liczysz 14. Chyba, ze była inseminacja na niepękniętym, to wtedy +/- 14 dni. stymulacja nie ma tu wpływu - żelazna zasada @ po 14 dniach od owu. ps. stres ma wpływ, ale raczej nie @ nie powinna się "spóźnić" wiecej niż 1-2dni

Dzieki- no ja nie wiem czy miałam ovu w dniu IUI aczkolwiek robiłam zastrzyk ovitrelle dzien przed wieczorem to chyba było pęknięcie nie??

Myślę, że było ;) choć czasem się zdarza, że nawet po zastrzyku pęcherzyk nie pęka - ja należę do tych "szczęśliwców" :/
Emenems, jeśli owu była wcześniej, to i cykl będzie krótszy, czyli wychodzi na to, że u Ciebie tak będzie w tym cyklu - oczywiście udanym cyklu ;-)

10dpt beta<0,1

pani embriolog mimo to nie kazala odstawiac leków i powtórzyc bete w 14dpt.
wiadomo jaki jest fakt....
pewnie zamilknę teraz..zawsze zamilkam...
za reszte trzymam kciuki.naprawde mocno.

Emenemes ja też robiłam zastrzyk z ovitrele wieczorem dzień przed IUI ale pęcherzyk pękł dopiero dzień po IUI. i @ dostałam 15 dni po IUI czyli dokładnie 14 po owulacji. sama też się zastaniawiam jaki tym razem wynik będzie u mnie.... ale postanowiłam nie testować tylko czekać spokojnie na @. aczkolwiek "spokojnie" to nie właściwe słowo. też byłam na komuni u chrześnicy, ktorej 2 miesiące temu urodził się brat (5 dziecko mojego kuzyna) normalnie zabrałabym małego do domu taki słodziak.... :-Dmoże się zaraże ;) Blue mi gin mówiła że stymulacja zaburza wyniki a zwłaszcza zastrzyk na pęknięcie utrzymuje się do 7 dni w organiźmie wiec wcześniej jak 14 dnia nie wychodzi prawidłowy wynik. trzymam && za wszystkie i życze cierpliwości :)

reklama
Do góry