reklama
kasik36
Fanka BB :)
Milena w takim razie odliczanie czas zacząć :-)
Majka_K: 02.05.2014. IUI, 16.05.2014. wysoka beta
Florcia: …..2014 IUI, ….05.2014. wysoka beta
Luize: 08.05.2014. IUI, 22.05.2014. wysoka beta
Emenems: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Ate: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Milena87: 14.05.2014. IUI, 28.05.2014. wysoka beta
Blue kup sobie w aptece krem Clotrimazolum z Ziaji, jest nie drogi (około 3 zł.), bez recepty, bezpieczny i skuteczny
Emenems i Blue ja swojemu M kupiłam tyle par butów, że już powinien całą kulę ziemską obejść i znowu wrócić do mnie ;-)
Ale znam ten przesąd. A z butami na stole to mi się akurat sprawdza, czasami biorę do pracy w reklamówce np baleriny na przebranie obcasów i się zapomnię i postawię reklamówkę na stole to wiem, że dzień nie będzie dobry i kończy się jakąś aferą. Może to akurat zbieg okoliczności ale na coś "zwalić winę" trzeba 
Majka_K: 02.05.2014. IUI, 16.05.2014. wysoka beta
Florcia: …..2014 IUI, ….05.2014. wysoka beta
Luize: 08.05.2014. IUI, 22.05.2014. wysoka beta
Emenems: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Ate: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Milena87: 14.05.2014. IUI, 28.05.2014. wysoka beta
Blue kup sobie w aptece krem Clotrimazolum z Ziaji, jest nie drogi (około 3 zł.), bez recepty, bezpieczny i skuteczny

Emenems i Blue ja swojemu M kupiłam tyle par butów, że już powinien całą kulę ziemską obejść i znowu wrócić do mnie ;-)

blueskye
Kasik..ale bez sprawdzenia czy to grzyb nie am sensu traktować sie clotrimazolem.to lek..a ja mam ich juz cała garsć.
raczej to po prostu podraznienie.
wytrzymam.
jestem mistrzem cierpienia przecież...
raczej to po prostu podraznienie.
wytrzymam.
jestem mistrzem cierpienia przecież...
Co do przesądów to ja często kładę torebkę na podłogę i faktycznie w najblizyszych dniach pieniądze wtedy uciekają.
Często też ale to juz bez żartów mam tak ze jak ktoś się pyta jak między mna a Tomkiem a ja odpowiadam ze lepiej niz przed ślubem to w tym samym dniu albo na następny kłótnia na noze i widelce
Także staram się już tak nie mówić 
Często też ale to juz bez żartów mam tak ze jak ktoś się pyta jak między mna a Tomkiem a ja odpowiadam ze lepiej niz przed ślubem to w tym samym dniu albo na następny kłótnia na noze i widelce
kasik36
Blue gin mi mowil, ze ten lek jest bezpieczny nawet w ciazy ale Ty z racji swojej profesji moze znasz sie na tym lepiej 
blueskye
KAsik..niby jest bezpieczny..ale clotrimazol to lek na grzyba.a jak nie masz grzyba to po co w siebie wciskac lek...
o to mi chodzi.
clotrimazol nie załatwia problemów z podraznieniami czy infekcjami bakteryjnymi
to lek przeciwgrzybiczy.
to raz...a dwa...nie do konca jest taki bezpieczny w ciazy.jest wybierany jako mniejsze zło bo nie ma zbyt wielkiego wyboru
Poinformuj lekarza: Gdy masz nadwrażliwość na klotrimazol. Gdy stosujesz miejscowo inne leki przeciwgrzybicze. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu. Ostrożnie stosować w okresie karmienia piersią.
o to mi chodzi.
clotrimazol nie załatwia problemów z podraznieniami czy infekcjami bakteryjnymi
to lek przeciwgrzybiczy.
to raz...a dwa...nie do konca jest taki bezpieczny w ciazy.jest wybierany jako mniejsze zło bo nie ma zbyt wielkiego wyboru
Poinformuj lekarza: Gdy masz nadwrażliwość na klotrimazol. Gdy stosujesz miejscowo inne leki przeciwgrzybicze. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu. Ostrożnie stosować w okresie karmienia piersią.
smerfeta
Blue może głupio zapytam... ale może wiesz... orientujesz się, czy grzybica mogła być przyczyną niepowodzenia mojego transferu?
Milena 3mam kciuki ;-)
Milena 3mam kciuki ;-)
blueskye
Smerfeta... z tego co wiem..to mogla miec maly wplyw...ale niewielki. Jest to infekcja..ale dosc czesto wystepujaca w ciazy... nie bralabym jej pod uwage jako glownego czynnika niepowodzenia.wczoraj czytalam nawet pytania na novum i bylo takie pytanie o grzybice i transfer...lekarz odpowiedzial podobnie...ze grzybica (zwlaszcza przeciez tyle co sie wylegnieta) nie jest czynnikiem warunkujacym niepowodzenie transferu... szczerze mowiac smiem przypuszczać ze mamy w sobie o wiele wiecej roznych infekcji o ktorych nawet nie wiemy...gdyby to było takie proste..
Ps.nie ma glupich pytan...wiesz przeciez.... :*
no chyba ze takie jak tu kiedyś jedna wywaliła..czy luteina jej sie w nowych stringach utrzyma i nie wypłynie bokami..to było głupie
będę tak uważac po kres
Grzybica a zagnieżdżenie się zarodka 2014-5-5, (Ania) Jestem gotowa na przyjęcie komórki dawczyni, ale w tym czasie mój układ rodny zaatakowały drożdżaki. Dostałam od mojego lekarza prowadzącego leki hamujące proces, powolutku objawy mijają. Bardzo proszę o informację czy może mieć to wpływ na zagnieżdżenie zarodka. Czekam na telefon z laboratorium o znalezionej komórce dla mnie.
Z pewnością każdy stan chorobowy organizmu matki, niekorzystnie wpływa na starania prokreacyjne. Jeśli jednak odpowiednio wcześnie zostało wdrożone leczenie, istnieje szansa, że grzybica zostanie wyleczona do czasu otrzymania przez Panią komórki od dawczyni i nie będzie miała negatywnego wpływu na ewentualne zagnieżdżenie się zarodka. Grzybica przy dobrze dobranym leczeniu ustępuje dość szybko
Ps.nie ma glupich pytan...wiesz przeciez.... :*
no chyba ze takie jak tu kiedyś jedna wywaliła..czy luteina jej sie w nowych stringach utrzyma i nie wypłynie bokami..to było głupie

Grzybica a zagnieżdżenie się zarodka 2014-5-5, (Ania) Jestem gotowa na przyjęcie komórki dawczyni, ale w tym czasie mój układ rodny zaatakowały drożdżaki. Dostałam od mojego lekarza prowadzącego leki hamujące proces, powolutku objawy mijają. Bardzo proszę o informację czy może mieć to wpływ na zagnieżdżenie zarodka. Czekam na telefon z laboratorium o znalezionej komórce dla mnie.
Z pewnością każdy stan chorobowy organizmu matki, niekorzystnie wpływa na starania prokreacyjne. Jeśli jednak odpowiednio wcześnie zostało wdrożone leczenie, istnieje szansa, że grzybica zostanie wyleczona do czasu otrzymania przez Panią komórki od dawczyni i nie będzie miała negatywnego wpływu na ewentualne zagnieżdżenie się zarodka. Grzybica przy dobrze dobranym leczeniu ustępuje dość szybko
Ostatnia edycja:
Blue
Hua Hua Hua
grnialne mnie to sie wydaje ze stringi ogolnie przy staraniach i możliwości przeniesienia infekcji sa chyba baaaaardzo okazyjna bielizna... Wiadomo ze nadmierna higiena moze nam popsuć flore bakteryjna i moga byc ew. Problemy z zagniezdzeniem, ale chyba stringacie idą w odstawke...
reklama
blueskye
ale takież pytania były
i zdziwienie na nasz ogólny niesmak z tegoż powodu również
)))
nevermiand
było..minęło
)))
nevermiand
było..minęło
Podziel się: