reklama
anika11
Fanka BB :)
emenems, niczym się nie martw, po prostu w Polsce częściej się wykonuje inseminacje domaciczną, ale wg tego artykułu PTMR - Polskie Towarzystwo Medycyny Rozrodu - Inseminacja domaciczna (ID) obie metody mają porównywalną skutecznośc - przy czym dojajowodowa skraca drogę plemników do komórki jajowej
mają chłopaki bliżej 
Dzieki Anika
bo wiesz, zanim ja sie wczytam w te dokumenty to tez czasu mija 
A wogole, różnica w ilości nasienia była gigantyczna, dwa miesiace temu na 4ml było 37mln, a teraz na 4ml było 137mln!!
Maz po prostu ryb zycia zmienił, wzial zolnienie dwa tygodnie, rodzinny lekarz mu dał, odpocząl i przestał tak tyrać w pracy , bo od grudnia do konca marca pracował 6 dni w tygodniu na nocki... Bo koles ktory miał na nocki robic miał reke złamana, ale moj maz die zbuntował, poszedł na roMowe do szefa ze on jest kierowca i na dzien bedzie tylko pracował bez weekendów.
Rzucił palenie i zaczal biegac( ćwiczy od dawna ale dołożył bieganie bo gdzies wyczytał ze to dobrze wpływa na płodność
) i widac chyba to wszystko pomogło, bo taka zmiana w dwa miesiace.
Ja wyczytałam te ze to podaje sie pod ciśnieniem jak przy hsg i dlatego mogło nie bolec ostatnio jak wam pisalalm.
Dzis oprocz wziernika nic nie bolało
A wogole, różnica w ilości nasienia była gigantyczna, dwa miesiace temu na 4ml było 37mln, a teraz na 4ml było 137mln!!
Maz po prostu ryb zycia zmienił, wzial zolnienie dwa tygodnie, rodzinny lekarz mu dał, odpocząl i przestał tak tyrać w pracy , bo od grudnia do konca marca pracował 6 dni w tygodniu na nocki... Bo koles ktory miał na nocki robic miał reke złamana, ale moj maz die zbuntował, poszedł na roMowe do szefa ze on jest kierowca i na dzien bedzie tylko pracował bez weekendów.
Rzucił palenie i zaczal biegac( ćwiczy od dawna ale dołożył bieganie bo gdzies wyczytał ze to dobrze wpływa na płodność
Ja wyczytałam te ze to podaje sie pod ciśnieniem jak przy hsg i dlatego mogło nie bolec ostatnio jak wam pisalalm.
Dzis oprocz wziernika nic nie bolało
Takze napisalalm po to, żebyśmy ( łącznie ze mną) uwierzyły ze nie wszystko jest w rękach lekarzy, ze jednak mozemy sobie sami tez pomoc
Takze jezeli to możliwe moze, pogadacie z mężami o malutkich zmianach a moze sie okazać ze spanie o godzine dluzej poprawi wyniki
spróbować nie zaszkodzi .
Takie zwykle zmiany w zyciu a jednak bez zadnych lekow mojemu pomogły - czy to nam pomoże - nie wiem, ale jakas zmiana jest
Takze jezeli to możliwe moze, pogadacie z mężami o malutkich zmianach a moze sie okazać ze spanie o godzine dluzej poprawi wyniki
Takie zwykle zmiany w zyciu a jednak bez zadnych lekow mojemu pomogły - czy to nam pomoże - nie wiem, ale jakas zmiana jest
kasik36
Emenems zdradź nam proszę czego Ty uczyłaś w szkole w Polsce bo mnie to bardzo ciekawi
Łaciny + biblioteka, miałam zaczac greki uczyc z kultura antyczna i elementami historii sztuki, nawet napisalalm z kolezanka własny program i mialalm dostac swoja klasę profilowaną, no ale wyjechałam, przygoda ze szkoła sie skończyła.
Teraz do szkoły mnie nie ciągnie, bo mam jeszcze specjalizacje z filozofii, nauczanie etyki, ale na żywo nie uczyłam tego nigdy.
Tutaj bym była nauczycielem od norweskiego dla obcokrajowców, albo angielskiego albo nauczycielem języka ojczystego- to mnie raczej nie ciągnie, chociaz nawet byłam na rozmowie w szkole dla dorosłych i miałam zaczynać, jednak wybralalm moja obecna prace.
Albo łacina albo nic
jednak do tego musiałabym jechac do duzego miasta a mi u mnie dobrze.
Taka moja historia
Teraz do szkoły mnie nie ciągnie, bo mam jeszcze specjalizacje z filozofii, nauczanie etyki, ale na żywo nie uczyłam tego nigdy.
Tutaj bym była nauczycielem od norweskiego dla obcokrajowców, albo angielskiego albo nauczycielem języka ojczystego- to mnie raczej nie ciągnie, chociaz nawet byłam na rozmowie w szkole dla dorosłych i miałam zaczynać, jednak wybralalm moja obecna prace.
Albo łacina albo nic
Taka moja historia
kasik36
Emenems no to mnie teraz zaskoczyłaś, obstawiałam jakąś matematykę ;-)
Od razu przypomniało mi się stara łacińska sentencja: non tam praeclarum est scire Latine, quam turpe nescire :-)

Hahahahahaha zapimnialam juz o takiej łacinie dzieki za przypomnienie hehehe
piękne zdania podrzędne w stylu cycerona hehehehe ten to miał fiolka na punkcie kwiecistosci wypowiedzi 
Trudny autor, teraz to ew. cezara czytam bo jest o niebo łatwiejszy... Cyceron na maturze mi sie trafił
Trudny autor, teraz to ew. cezara czytam bo jest o niebo łatwiejszy... Cyceron na maturze mi sie trafił
reklama
Podziel się: