reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Smerfeta trzymam kciuki za rozpoczęcie i poczęcie :-D
Bziunia najważniejsze nie tracić nadziei i walczyć cały czas o szczęście. Jestem w tej samej sytuacji po 3 nieudanej IUI stwierdziliśmy wszyscy ,że to nie ma sensu , trzeba podjąc jakieś działania konkretne.

A ja dziś po zakupach i zabieram się za sprzątanie i gotowanie . Małe przyjęcie u mnie , niestety oznaczające coraz starszy wiek :-D Czuję się przez nasze problemy naprawdę na starszą :-( Rycząca 30 hahah tylko słabiej już ryczę :-D

reklama
Madziulka wszystkiego najlepszego i obys juz niedlugo mogla glosno zaryczec z radosci. Magdam &&&&&& za przyrost bety. Bedziesz dzis miala wyniki?
Smerfeta to powodzenia. Mam nadzieje ze wyniki pomoga lekarzowi dobrac odpowiednia stymulacje.
Nie bede Wam pisac jakie mysli ja mialam jak nie moglam zajsc w ciaze, bo sama sie ich teraz boje. Tak to juz jest ze jak cos noe wychodzi to zadajemy pytanie DLACZEGO...?
Fajnego dnia dla wszystkich ;)

Ostatnia edycja:
Smerfeta kciukasy za wizytę, koniecznie zdaj relację po :-)

Madziulka wszystkiego naj, naj, naj z okazji urodzin :-) Rycząca 30-tka powiadasz, to ja Cię pocieszę bo za 2,5 roku będę ryczącą 40-tką :-D:szok:

A ja sobie dzisiaj pospałam do 12-tej, mimo, że dzień piękny, słoneczko świeci a na termometrze + 22 stopnie :szok:oczywiście w słońcu ale mam granatowe rolety w sypialni i słońce się nie przedziera przez nie więc śpię jak niedźwiedź ;-):-D Zaraz cosobotni fryzjer, później przyjdą znajomi bo wieczorem idziemy razem do kina na Jack Strong tak więc dzień zapowiada się miło :-)

Madziulka najlepsze życzenia z okazji urodzin!!! życzę przede wszystkim tego jednego o co tu wszystkie walczymy ;-)
h110.gif

Kasik my też dziś idziemy na Jack Stronga :tak: Cała sala kinowa pełna :sorry:
A co u mnie? no wiecie... dołączam się do tych "lubiących" codzienne zastrzyki :-p Tak jak pisałam już wcześniej teraz mam Gonal w dawce 225 j przez 5 dni a potem wizyta i włączenie cetrotide (czy jakoś tak). Ta mutacja to dr powiedział, że to nic takiego, że nie wpływa na nasze problemy, ale mimo wszystko aby se dopomóc dostałam kwas foliowy 5 mg i Prewenit intensiv. Z tego co kojarzę dziewczyny na wątku o ivf pisały o tym. Mam nadzieję, że dr wiedział co mi daje bo ten prewenit ma też kwas foliowy :eek: No nic, idę se łyknąć... zafoliuje się na cacy ;-)

Kasik a DHEA nadal bierzesz? zapomniałam zapytać czy dalej brać...

Ostatnia edycja:
Smerfeta DHEA brać koniecznie, doktorek nawet mi na rozpisce z zastrzykami zapisał, żebym pamiętała ;-) Ja folik 5 biorę od 4 miesięcy, bez przerwy a w beparencie, który brałam wcześniej też był ale śladowe ilości. Tego chyba się nie przedawkuje. Fajnie, że masz podglądanko za 5 dni a nie tak jak w Invikcie po 7 dniach, dla mnie to za duży stres, że może coś być nie tak i nie zareagują na czas.

Smerfeta i bardzo dobrze, moim zdaniem monitoring powinien być co 3-4 dni a nie tak jak ja mam po 7 i od razu decyzja o punkcji. A jaki miałaś estradiol i progesteron? Ja miałam teraz estradiol 52 i progesteron 1,51 a poprzednio 64 i 0,15.

W sumie masz rację, częstsze wizyty są dla naszego bezpieczeństwa. Ja niestety mam teraz problem z wzięciem wolnego w pracy więc te częste wizyty wcale mnie tak bardzo nie cieszą... nie wiem jak to wszystko załatwię w pracy :sorry:

Ps. I jeszcze coś - dr pozwolił mi brać paracetamol na ból brzucha bo dziś to umieram...
no nic muszę uciekać. Jak nie będziemy szybciej w kinie to zlikwidują nam rezerwację

Ostatnia edycja:
Smerfeta dobrze, że dzisiaj Ci wypadła pierwsza wizyta skoro miałaś wolne, już masz jeden dzień do przodu :-) A powiedz mi jeszcze czy poprzednio też miałaś Gonal i cetro coś tam?

Ps. ja zawsze kupuję bilety przez internet, wówczas omijają nas kolejki w kinie i możemy przyjść w ostatniej chwili :-) My idziemy na 18:15. A co do paracetamolu to tak jak myślałam, że to można tylko ibuprofenu nie można.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik te wyniki PRG iE2 później wpisze. To fakt fajnie że dziś wizyta wypadła, jeden dzień urlopu zaoszczędzony :-)

My przez internet rezerwujemy miejsca a potem dajemy nasze darmowe bilety :-) tylko że jeśli nie odbierzemy tych miejsc pół godz przed filmem to przepadają

Aaa uważaj na progesteron! Coś wysoki masz hmm. Może patrzysz na złą jednostkę?

Do góry