reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witajcie!
Niestety nie miałam czasu odezwać się wcześniej ale już jestem. Moja wizyta była dość szybka, pogadałam z lekarzem i nie robil mi droznosci, powiedzial ze szkoda robic jedno i drugie no i ze zaoszczedze 250 zeta tez dopowiedzial. Takze teraz wyczekiwanie na laparoskopie. Czeka mnie jeszcze jedna szczepionka i pozniej odliczanie. Boje sie ale chyba dam rade, Wy jakos przezylyscie to i ja powinnam. Po laparo mam jechac na USG w trakcie @ i zobaczymy, moze wtedy uslysze wreszcie kiedy dokladnie pierwsza inseminacja. Dostalam liste dawcow.. powiem Wam ze to bardzo dziwne uczucie:shocked2:.. narazie lezy w szufladzie i czeka na odpowiedni czas, bo poki co nie wiem kiedy zabieg a lista dawcow ponoc zmienia co chwile i trzeba prosic o nowa zeby byla aktualna eh pozdrowionka dla Was wszystkich
ATYDE Ty juz po a ja przed, chcialabym byc na Twoim miejscu, zdrowiej szybciutko

reklama
wiecie tak mi przykro ze tak długo czekacie na IUI
bo sam zabieg jest przyjemny:-D no nie w tym dosłownym znaczeniu ale się wie że przybliża cię do upragnionego dzidziusia
życzę wam zeby się szybko spełniły wasze marzenia

Witam dziewczyny:-)
ALA-Zobaczysz jak czas ci szybko zleci,wiem że to wyczekiwanie jest najgorsze ale dasz radę:-)miałabym prośbę czy mogłabyś napisać jak to wygląda z tym dawcą,czy są jakieś procedury,jak się tego dawce wybiera,czy wybiera się kolor oczu,włosów,i czy oni temu dawcy robią wszelkie badania,na choroby genetyczne itp?Pytam gdyż ja też o tym myślałam w przyszłości bo jak mi IUI się nie uda z nasieniem mojego m to również skorzystamy z tej opcji bo na in vitro nie mam tyle kaski.Super że lekarz powiedział ci że HSG jest niepotrzebne bo przynajmniej kaski sobie zaoszczędzisz:-)

Atyde- mam nadzieję, że dzisiaj już dożo lepiej się czujesz?!?!
Agusia- mi lekarz mówił, że oni pomagają wybierać dawcę, który jest najbardziej podobny do męża, a co rozważasz tą kwestię? Ja jeszcze nie myślę o tym.

ala80 opisałam Ci moje odczucia z laparo na priva
Sylha dziś jest już super, jestem na ,,chodzie''. Wczoraj to spałam cały czas i bolał mnie prawy bark ale to po podaniu gazu do brzucha , lekarz mnie o tym uprzedził. Dziś w nocy to spałam już na boku :-), bo na wznak to już wyleżeć nie mogłam. Dziewczyny ale jesteśmy dzielne bo to nic przyjemnego, ta laparo, brr.

Boję się kąpać, ale dziś to muszę wziąć prysznic, odkleić plastry i zobaczyć te szwy, brrryy. Mąż śpi w pokoju obok więc mam pełen konfort.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czeeeść!! :) dzielna Atyde jestes i to bardzo! :) i po strachu :)
A ja dostalam wczoraj tej @ wrednej ;p ale dobrze ze juz jest bo zaczelam wreszcie nowy cykl :) biore clo i w piatek jade na monitoring i w piatek bedzie dezyzja kiedy zastrzyk i kiedy IUI :D az odzylam bo na prawde juz dolin sięgalam :)

no przylazla ale nie bylo szansy w tym cyklu bo po hsg nie mialam w glowie przytulanek a przed hsg jakos ze stresu mi sie nie chcialo ;p nie bylo tez owu... wiec sie w tym cyklu akurat z niej ciesze :D
Atyde, a teraz po laparo co planujesz? robicie cos? czy cykl przerwy?

reklama
wyczytałam w necie,że to ginekolog określa kiedy można się przytulać. ja teraz i tak mam opory psychiczne,że to za wcześnie i tak mam nadęty brzuch i szwy do zdjęcia za tydzień. w tym cyklu się nie zdecyduje bo mam dni płodne za cztery dni więc czekam do następnego cyklu.

Do góry