reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ala- podpytasz lekarza, zobaczy reakcję, powiesz, że nie chcesz się narażać na dodatkowy stres.. O co chodzi z tym USG w 2-3 dc????ja tego nie miałam zalecone!!
POK- witaj może przez dupka okres Ci się uregulował, wyczytałm kiedyś, że nawet bladziutka kreska jest oznaką ciąży, zatestuj jutro- zobaczysz

Pok a jakimi ty się borykasz problemami? Czy jest coś jeszcze oprócz długiej @? Jakie do tej pory robliście poczynania o dzidzię?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
SYLHA-ja mam mieć usg w 3dc gdyż od tego dnia zaczynam stymulację i lekarz musi stwierdzić czy wszystko jest ok tam u mnie.
POK-Witamy:-)
Kurcze nie udało mi się dostać dzisiaj do dr.Grettki ale może następnym razem się uda:-)

Ciekawe dlaczego mi tego nie przepisał???
Przylazła ta franca, popołudniu będę dzwonić do kliniki i się umawiać na USG.
Dowiedzaiłam się, że klinika w której się leczę rzetelnie podchodzi do pacjenta-szczerze mówią jak sprawa stoi i jak się nie da to nie ciągną kasy od klienta.
Kurcze zastanawia mnie to USG w 3 dniu- zadzwonię i się zapytam...

SYLHA-mi lekarz mówił że usg w 3dc jest ważne gdyż trzeba sprawdzić jak wygląda macica i czy nie zrobiły się jakies torbiele itp.aby móc zacząć stymulację.Nie wiem jak jest kochana u ciebie ale jak masz zacząć stymulację to lepiej zrobić to usg w 3dc dla pewności że wszystko jest ok.Długo już chodzisz do tego lekarza bo jeżeli tak to może on wie co robi?

Agusia leczymy się w tej samej klinice ale Grettka nigdy mnie nie umówił na 3 dc ale to pewnie indywidulane podejście do pacjenta. Do niego jest się cięzko dostać-na piewrsza wizytę czekałam dwa miesiące ale został mi polecony przez znajomych którzy cieszą się już dzidzią i dlatego czekałam

GIZAS-no ja również czytałam na forum opinie na jego temat i są bardzo pozytywne,byłabym umówiona na dziś do niego ale dopiero na 21.30 masakra,byłam w szoku że on nawet o tej godzinie przyjmuje,ale zdecydowałam się zostać u swojego lekarza bo pani mi mówiła przez telefon że dr.Grettka raczej się nie zgadza na to aby pacjentka która jest prowadzona przez innego lekarza przeszła do niego,nie wiem czemu?
Zobaczymy porozmawiam dziś z tym moim lekarzem i będziemy wiedzieć co dalej,ale on już nam na samym początku mówił że można próbować tylko 2 IUI i koniec a później to in vitro,a skąd ja niby mam wziąć pieniądze na to,masakra:-)
Wczoraj rozmawiałam z mężem na temat IUI z dawcą nasienia i on jest za tym bo powiedział mi że to nieważne czy to będzie jego nasienie czy też nie to i tak to będzie jego dziecko,będzie kochał,rozpieszczał i w ogóle,ale ja bym chciała mieć cząstkę jego pod swoim serduszkiem.Aż mi się ryczeć chce z tego wszystkiego,dlaczego to dla nas jest takie trudne.

Agusia może dr Grettka też mi powie na wizycie żeby zaprzestać IUI i zrobić in vitro. Mój M też ma słabe nasienie ale wogóle nie dopuszczamy myśli do siebie o nasieniu dawcy to wyniki M nie są najgorsze- ma kilka procent prawidłowych i szybkich żołnierzy-musiałabym sprawdzić wyniki-jak chcesz to możemy porównać później je-myśle że w klinice tez Ci powiedzą że skoro macie szanse to żebyście dalej próbowali-mnie też nie stać na razie na in vitro-ba... nawet nie mamy kasy na IUI w tym cyklu-może w następnym się uda... Musisz być silna i wierzyć że się uda-polecam Ci książkę "Sekret" Rhonda Byrne-pokazuję że pozytywne nastawieni potrafi zdziałać cuda :)

Dziewczyny ja już po wizycie i po usg,wszystko jest w porządku że@wcześniej do mnie przyszła to przez stymulację,zażywam teraz lamettke raz dziennie po 1 do 7dc.Za tydzień mam iść znów na usg aby sprawdzić pęcherzyki i endometrium a później IUI,mam nadzieję że ta będzie ostatnia.A jak tam u was kochane która to teraz również podchodzi do IUI z tego co wiem to SYLHA i Błonka a czy któraś jeszcze?Piszcie kochane będzie nam raźniej:-)

KOCHANE-bardzo proszę was o pomoc jeżeli któraś z was była stymulowana lamettą lub wie coś na temat tego leku to bardzo proszę o informację,bo je mam brać od dzisiaj a nic na ich temat nie wiem wyczytałam tylko tyle że zaleca się ten lek kobietom po menopauzie z rakiem piersi masakra co jest?:szok:Bardzo was proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem co mam myśleć a nie mam ulotki bo kupiłam je w klinice i nie dali mi ulotki.Zwiększa ten lek w zajściu w ciążę?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Agusia ja brałam lamette dwukrotniw-bardzo dobrze na mnie działa- w Polsce jest on lekiem na raka piersi ale moj dr powiedział mi że w innych panśtwach jest zatwierdzony jako tabletki stymulacyjne-wiec nie martw się bo to bardzo dobry lek :)

Do góry