reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Fifiri przykro mi.. Ale walczcie dalej bo nie wygrywa ten kto nie gra. invitro.gov.pl | Ministerstwo Zdrowia A to oficjalna rządowa strona z warunkami, gdzie w skrócie wszystko przedstawiono, razem z warunkami. W sumie nie ma tam nic o iui, jest jedynie czynnik jajnikowy (6 nieudanych stymulacji), ale jak dziewczyny piszą, każda klinika troszkę inaczej sobie to wszystko interpretuje

Patuska, w kwestii stymulacji wszystko zależy jak poprowadzi Cię lekarz i jak reagujesz na leki. U mnie po CLO prawie zniknęło endometrium i miałam mega torbiel. Zaś ovitrelle jest na pęknięcie pęcherzyków

Hope, trzymam kciuki!!! Już w krótce będziesz ciężaróweczką :tak:

Kasik to widzisz tak nie do końca jestem zorientowana w kwestii tych szczepionek. Może gin na razie nie proponuje Ci badań przeciwciał przeciwplemnikowych bo nie chce Cię naciągać? Ja sama ostatnio upominałam się o niektóre badania, więc może zapytaj go?

Magda, przypomnij na jakim jesteś etapie? Podchodzicie do iui? jeśli tak to kiedy?

Esiek, przy takich pęcherzykach to szybko idziesz na iui…. znaczy raczej pewnie do szpitala?

reklama
Hej, odebrałam wynik FSH.Cos mi jednak nie gra w interpretacji wyniku badania. Wpisali mi fazę pęcherzykowa ( co się zgadza - badanie robiłam w 4dc), a w necie wyczytalam że z badania FSH można zobaczyć czy nie ma sie np. obniżonej rezerwy jajnikowej itp. Czy któraś robiła to badanie?- jesli tak to jaka Wy miałyście wpisaną interpretacje? Mam też pytanie: nigdy nie probowałam IUI - czy z góry będę skreślona na wizycie dotyczącej dofinansowania do IVF?

Faktycznie dawno mnie nie bylo....czasami podczytam Was ale teraz nie ogarniam bo jest Was tak duzo,ze nie wiem kto jest kto hahaha....

Prawdopodobnie bede miala podane dwa zarodki...moj prof wolalby podac mi jeden ale wszystko wyjdzie w trakcie....
My na dofinansowanie sie nie kwalifikujemy, poniewaz korzystamy z nasienia dawcy...:-(

Gizas co u Ciebie, wchlonal sie ten gad po tym progsteronie? Ja sytuacja u Ciebie, kiedy kolejne podejscie? Robilas AMH?

Blue a jak u Ciebie, starasz sie o rzadowke?

Pole co tam kochana siedzi u Ciebie w brzuszku? Jak mezus? Juz lepiej bo chemii? Zwalczyla tego potwora?

Hope wlasnie przeczytałam, ze juz zaszlas tak daleko:-)
To ja teraz trzymam z całej siły kciuki za szkielko! To juz końcowy etap i za chwile trudne 2 tygodnie oczekiwania przed Tobą, na ten etap dużo sił i wytrwałości. Zreszta Ty juz swoje przeszlas i silna z Ciebie kobieta, więc nie mam wątpliwości, ze tu tez spiszesz sie medalowo.
Ja nie wiem kto mi tam rośnie, lekarka nie starała sie zagadki rozwiązać. Liczę na polowkowe...
Nie wiemy jeszcze czy chemia w jakikolwiek sposób zadziałała, stres tomografu mamy w przyszłym tygodniu. Psychicznie ciezko, wlasnie traci włosy, a to nawet dla mężczyzny nie jest proste:(

Esiek małe te Twoje pęcherzyki:confused: Już jutro będziesz miała IUI czy idziesz do szpitala na dalsze monitorowanie?

Smerfeta pytałam już kilkakrotnie czy nie powinniśmy zrobić jeszcze jakiś badań a gin na to, że przyczyną jest słaba ruchliwość żołnierzyków mojego M i moje niskie AMH więc nie ma sensu szukać dalej. Nie do końca jest to dla mnie zrozumiałe no ale nie pozostaje mi nic innego jak mu ufać. A co do IFV to rzeczywiście jest duża szansa, że będziemy podchodziły w podobnym terminie, chyba, że uda nam się ta ostatnia IUI:tak:

Pole trzymam kciuki za wyniki Twojego M:tak:

Kasik to widzisz tak nie do końca jestem zorientowana w kwestii tych szczepionek. Może gin na razie nie proponuje Ci badań przeciwciał przeciwplemnikowych bo nie chce Cię naciągać? Ja sama ostatnio upominałam się o niektóre badania, więc może zapytaj go?

Magda, przypomnij na jakim jesteś etapie? Podchodzicie do iui? jeśli tak to kiedy?

Kasik, smerfeta ma racje, te badania nie kosztują fortuny (zwłaszcza przy tym co i tak musimy wydać) a widzisz w naszym przypadku bingo i wiemy co robić dalej

smerfeta ja jestem na początku pierwszego etapu;-) w poniedziałek dowiedziałam się że u mojego męża występuje właśnie obniżenie płodności na tle immunologicznym. gin powiedziała mi, że tylko IUI zagwarantuje nam ciążę, przesłałam wyniki do specjalisty do Stowarzyszenia Nasz Bocian i odpisał mi słowo w słowo to co powiedział mi moja gin. zapisałam nas na wizytę do Poznania niestety dopiero na 15 października:-( i tam mam nadzieję przeprowadza IUI i pod choinkę bedziemy się cieszyli z dwóch kreseczek na teście :-)

udanego dnia wszystkim życzę

M.

reklama
Do góry