reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
zazdroszczę tych 32 %
Mój mąż rok temu miał 2 miliony w 1ml i 5% morfologia ( o ile dobrze pamiętam bez zaglądania w papier). Początkiem tego roku w 1 ml było 17 milionów o 8% morfologi ale ruch a+b tylko 24 % - czyli w większości poprawa. Ale..... w maju do pierwszej IUI podali coś ponad 3 miliony wybrańców( naszprycowali dość mocno,bo ruchliwość sięgała 70 %:szok: )
i doopa z tego wyszła. W czerwcu niecałe 3 miliony o ruchliwości podobnej do poprzedniej i pewnie też będzie doopa.
Fifiri zapytaj dokładnie lekarza o parametry podane, chyba, że dostaniesz jakieś pisemko po zabiegu..

reklama
No to mam nadzieje że tragedi nie będzie i że od roku nic się nie pogorszyło bo w sumie witaminki dawno przestał brać wię cholera wie:sorry:
o parametry na pewno wypytam:tak: dzięki za odpowiedż, i zaciskam kciuki, przepraszam jeszcze się tu nie łapię, kto co kiedy:laugh2: ale z ostatniego postu wnioskuję że jesteś po IUI i czekasz na rezultat, kiedy teścik?

Ja również mam problemy z zapamiętaniem, bo dołączyłam do Was wczoraj:-). Tak ja jestem po II IUI a w środe idę na bete - to będzie 13 dnień po IUI. Tak więc jeśli masz dobre przeczucia, że u Ciebie wypadnie insema w środe, to dla nas dwóch będzie to "sądny " dzień.

Hej

Widzę, że masa nowych dziewczyn - cześć !!! Przyda się świeży powiew, choć oczywiście nikomu nie życzę by tu trafił.

Pole - cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku.

Agawaa - brak słów żeby to skomentować co Cię spotkało. Wiesz, ja sobie zawsze myślę, że wolałabym choć raz zajść w ciążę żeby wiedzieć, że w ogóle mogę! Może to jakieś marne pocieszenie będzie ;/ Udało się Wam więc jeszcze się uda na pewno!

Dagna - myślę, że przerwa dobrze Wam zrobi, z tego co pamiętam jesteś młodziutka więc spokojnie możecie sobie na to pozwolić a może efekty odpoczywania będą zaskakujące :)

A u mnie co - nic. Dziś jest 5 dzień po IUI, w następny poniedziałek powinnam dostać @. Na razie planuje nie robić żadnych testów tylko czekać na @, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Pozdrowienia !!!

Esiek, ja tez szukam pozytywow całej tej sytuacji, no bo cóż innego mi zostało:)) trzymam kciuki za Ciebie. Czas żeby komuś sie udało, bo nikt ostatnio nie miał II. &&&&&

Fifiri i Czerwona oliwka, to szczęśliwej środy Wam życzę!

Dzień doberek:)
Esiek miałas iui na NFZ? jak tak to w jakim szpitalu?
Masakra jaka wredna pogoda, zimno i wieje...:(
kasik szczerze to nie wiedziałam że po infekcji nigdy już nie będzie 1 stopień, dzeki Tobie jestem już troszkę więcej oświecona;):tak::-Dteraz będę pilnować cytologii. Obiecałam sobie że co 6 miesięcy pójdę:)

hej girls:) nie było mnie od piątku, byłam u teściów i nie zaglądałam tutaj. chciałam trochę zmienić otoczenie, bo już wariuje-średnio 10 razy dziennie sprawdzam czy aby moje piersi nie wskazują na to, że się udało, szok;-) ja mam jutro 26 dzien cyklu, dwa tygodnie po IUI, myślicie, że mogę zrobić test? mi się wydaje, że się nie udało, bo jednak te piersi coraz mniej bolą i nie przypominają takich jakie chyba powinny być na samym początku ciąży:( we wtorek idę do ginek., bo po IUI nie byłam,bo był na urlopie, więc nie wiem nawet jak te moje pęcherzyki, kiedyś miałam torbiel i wolałabym żeby to się nie powtórzyło. Jeśli się nie uda, to będę się szykować na HSG, tylko nie wiem czy zdążę z badaniami, bo nawet nie wiem co trzeba zrobić. Ehh to wszystko jest takie trudne, jak się nie uda to wiem, że będzie mi strasznie źle:-(
Czerwonka oliwka to mniej więcej w tym samym czasie testujemy, tak bym chciała żeby to były jakieś pozytywne wiadomości... trzymam za Ciebie kciuki!:-)
Esiek, widzisz ja jestem po jednym poronieniu i ponad rok się staramy już i nic nie wychodzi:-( niektórzy też nam powtarzają, że jak raz się udało, to musi się udać i następny, ale to chyba tak nie działa:-(
Mam nadzieję, że w wakacje wszystkim nam się uda i wszystkie zobaczymy dwie piękne krechy!:-) Czego sobie i Wam życzę:tak:

reklama
Kasiulek zaciska żeby się udał:tak:Przed samym hsg o ile pamiętam to tylko pobieraja wymaz na czystość pochwy jeśli jest oki to bez problemu zrobia, a no i cyto trzeba mieć ważną min. Pól roku:tak:

Do góry