reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć,

Przyłączam się do tych z @ :-( aż 23 dni mój cykl miał :confused2::sorry:

Fifiri ponoć już wrogości śluzu nie bada się, ale to "ponoć" bo różnie dziewczyny pisały na forum, mój gin też nie bada, zaś koleżanka koleżanki chciała mi sama zbadać (pracuje w labo kliniki leczenia niepłodności) więc jak się nie bada skoro się bada :sorry:

Enni wyniki wyglądają na OK ale tu specem w tym temacie była Gizas. Estradiol nie wiem po co ginekolodzy każą badać w 2 dc bo w fazie owulacyjnej odczytuje się z niego czy jajca są pełnowartościowe.... więc estradiolem nie przejmuj się ;-)

Oliwka witaj! w 13 dc sikaniec raczej nie wyjdzie ale bete hcg śmiało możesz robić

Nati może miałaś wypasione endometrium po stymulacji i stąd takie zwiększone plamienia (chyba Pole kiedyś o tym pisała, że po stymulacji @ może być bardziej obfita)

Miłego dziołchy! dziś mamy jechać do teściów a z tytułu @ nie mam na to nastroju więc chyba dzień będzie skopany :zawstydzona/y:

reklama
Dzień doberek:)

Ale ostatnio tu cisza......:):) tez się ciesze że mam już ta cytologie za sobą:tak:
Nati ze mnie tez w tym cyklu leciały straszne skrzepy, jeden miałam wielkość prawie połowy dłoni, myślałam ze się porzygam jak to zobaczyłam. Bóli brzucha nie miałam. Pamiętam pare miesięcy temu strasznie zabolał mnie brzuch, ale tak że się zwinęłam w kulkę, a za chwilkę dostałam mega krwawienie, tak się później zastanawiałam czy to nie było jakieś poronienie? Miałam tak tylko raz w życiu.
Agaawa mi też chyba iui przejdzie bokiem w następnym cyklu:( jak się okazało mamy jechać na wakacje i jak obliczyłam to wypadnie mi jakoś w okres:( aż mi się nie chce jechać:):) bo znowu miesiąc stracony

Ostatnia edycja:
Witam się dziewczynki, Nati przykro mi, że się nie udało, dobrze, że masz plan działania. Fajnie, że się za mną stęskniłaś ;-):-D Miałam sporo pracy, gorący okres dla mnie się zaczął i tak będzie do końca sierpnia więc nie bardzo mam czas na pisanie. Wczoraj trochę zabalowałam, potańczyłam do 4 rano a dzisiaj znowu w pracy, ciężki dzień ale dam radę, wieczorem imieniny brata ale będę kierowcą więc tym razem bez procentów :zawstydzona/y:

Pole uwielbiam Twoje poczucie humoru :-D Twoje posty zawsze poprawiają mi humor:-)

Na kogo betki teraz czekamy bo się trochę pogubiłam, zaniedbałam listę, pomóżcie mi ją odtworzyć:tak:

Witajcie nowe koleżanki: Anka i Oliwka. Oliwka tak jak mówi Smerfeta sikaniec chyba nie wyjdzie ale beta na bank.

Enni dobrze, że jesteś zadowolona ze zmiany fryzurki, tak ją opisałaś, że mam Cię już na koncu oka :-D Co do cytologii to mój gin mi kiedyś mówił, że jak się miało przynajmniej jedną infekcję w swoim życiu to cytologia już nigdy nie będzie I, ja też mam II :zawstydzona/y:

Dzięki Smerfeta i Kasik
Właśnie pytałam o bete, bo w sikańce tak naprawdę nie wierzę - to tylko plastik,który bardzo często się myli. W ubiegłym cyklu robiłam test i nawet jak pokazał I kreche to i tak robiłam dwa dni później bete. Ja kolejny raz "betuje" w środe, ale tylko po to aby zgasić małą iskierke nadziei i szybciej rozpocząć kolejny cykl. Gdzieś już we mnie kiełkuje sprawa in vitro.
Anka jedziemy na tym samym wózku - mała armia:crazy:

Cześć Dziewczyny:)

Witam nowe staraczki:) i życzę abyście tu zbyt długo nie były;)

Nati: przykro mi ze sie nie udało...

Ladybea: dziekuje za zainteresowanie, jak zawsze:*

Kasiulek: za Ciebie non stop kciuki trzymam:)

Pole: Twoje teksty zawsze wywołują usmiech na mojej twarzy:*

A ja wpadłam sie pochwalić ze dostałam dzisiaj @! Bez Luteiny:D bez wspomagaczy:D od ponad roku jej nie mialam bez luteiny:Dmoze mi sie wyreguluje:):)

Witam.
Mam do Was pytanie bo pewnie większość z Was obeznana w tym temacie, chodzi o armie mojego M. 17,80mln plemników na 1ml to kwalifikuje się do insemki? Bo norma jest 20 ale z tych 17 to po selekcji oczywiście mniej będzie i tak sobie myślę czy to wystarczy, ruchliwość plemników szybki postępowy (typ)a 48% są to wyniki z przed roku mam nadzieje ze od tego czasu zbytnio się nie pogorszyły..

fifiri , takie nasienie jak najbardziej się kwalifikuje. Do inseminacji ponoć powyżej 5 milionów. Obecnie norma wg WHO jest od 15 milionów ale wg mnie to jest minimum na naturalne zajście.
Twój mąż ma spoko ruch, w 1 ml ma 17 a ile ma w całym ejakulacie? Powiedzmy jeśli ma ok 4 ml to 4x17=68 milionów. Nie podałaś jeszcze jaki % morfologia bo to ma ogromne znaczenie. Ponoć jeśli po podrasowaniu przed IUI nie ma 1 miliona - nie wykonują insemy.
U mnie ostatnio podali niecałe 3 miliony, czyli niewiele.

reklama
fifiri , takie nasienie jak najbardziej się kwalifikuje. Do inseminacji ponoć powyżej 5 milionów. Obecnie norma wg WHO jest od 15 milionów ale wg mnie to jest minimum na naturalne zajście.
Twój mąż ma spoko ruch, w 1 ml ma 17 a ile ma w całym ejakulacie? Powiedzmy jeśli ma ok 4 ml to 4x17=68 milionów. Nie podałaś jeszcze jaki % morfologia bo to ma ogromne znaczenie. Ponoć jeśli po podrasowaniu przed IUI nie ma 1 miliona - nie wykonują insemy.
U mnie ostatnio podali niecałe 3 miliony, czyli niewiele.

A więc tak:
plemniki o prawidłowej budowie 32%
Żywotność 58%
całość ejakulatu 3,5 ml
no i jak wcześniej pisałam te o ruchu postępowym (typ A ) 48%

Ostatnia edycja:
Do góry