reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej, byliśmy dziś z wynikami w klinice, ale Helga wszystko pomieszała, zaczęła mi ustalać leki i monitoring do iui, a my zdziwieni o co kaman. Dobrze, że M zapytał kiedy będzie badanie drożności jajowodów, ta zrobiła wielkie oczy i skapła się, że coś pokręciłą (oczywiście winę zwaliła na pielegniarkę, że jej źle powiedziała). Jestem wściekła, jak można nie zaglądnąć do karty i zobaczyć co było ostatnio, no chyba, że nic tam nie zapisuje. Od początku miałam obawy, czy my się z nią porozumiemy.Zastanawiam się jakie mogą popełniać jeszcze błędy, jak tak się zaczeło. Dostałam skierowanie na laparoskopie do Eskulapa, we wtorek mam konsultację (200 zł), zabieg za darmo. Ale jestem zła, najchętniej to bym już tam nie wracała. Dała mi coś na obniżenie prolaktyny.

reklama
Witam, od jakiegos czasu przygladam sie waszym wypowiedziom i zbieram sily na napisanie czegokolwiek. Oczywiscie zycze kazdej zafasolkowania jak najszybciej. Ja wybieram sie niedlugo na pierwsza wizyte do kliniki leczenia nieplodnosci wiec wszystko przede mna i szczerze przyznaje ze sie troche boje tych wszystkich badan, tego wyczekiwania i lez ktorych pewnie tez bedzie troszke:-(. Mam pytanie czy ktoras z Was byla w Klinice Macierzynstwa Medicor w Rzeszowie? Pozdrawiam

Cześć Ala80, ja jestem z Bielska - B. to z kliniką nie pomogę ale witaj w naszym gronie. No powiem Ci, że nie jest to krótka ani miła droga, choć ja też jestem na początku. Dopiero 2 wizyty w klinice , ale to już coś.

No tak od czegos trzeba zaczac, pierwsza wizyta, druga i jakos poleci. U mnie jest tez troche inna sytuacja bo jade wypytac o inseminacje nasieniem dawcy.. na szczescie okres ciszy jaki zapanowal w momencie kiedy dowiedzielismy sie ze nie mozemy miec wlasnych biologicznych dzieci minal i zaczynamy dzialac. Ciekawa jestem jak to wszystko sie potoczy i jaki okres czasu uplynie zanim dojdzie do inseminacji..

Wiataj Ala w naszym...desperackim gronie dążenia do celu:-D. Stąd możesz się dużo dowiedzieć, dopytać. Ja też byłam tak zwątpiona, ale przez to forum wiem, że nie jestem sama z tymi dylematami...Niestety, ja się leczę w Opolu więc pod względem kliniki Ci nie pomogę, ale poszukaj opinii na google. Od kiedy się staracie i od kiedy wiecie, że musicie liczyć na dawcę? Słyszałam, że pod tym względem wybierają dawcę fizycznie podobnego do partnera.
Atyde- Helga jest typowem lekarzem zajmującym się niepłodnością? Może poszukaj innego? Polecam mojego: ok 35l, czarne kudełki tak na oko 175cm i słodki uśmiech,który towarzyszy przez całą wizytę;-), w każdym bądź razie podejście ma super a to ważne w takim wypadku. Mój poprzedni gin też jest ok, ale nie zajmuje się niepłodnością, al przed nim też poodwiedzałam kilku zanim ten "wpadł" mi w oko. Uważam, że akurat ten lekarz no i jeszcze dentysta musi mieć odpowiednie podejście do pacjentki!!!!
AGUSIAPELA- odezwij się, czekam z niecierpliwością!!!!Mam nadzieję, że wzsystko ok i nie dostałaś o 19 czkawki, bo akurat w rmf puścili wiadomości i pomyślałam o Tobie!!!
GizaS- jak basenik?
Magdusia co porabia?

Hej dziewczyny!
Ala80 witaj w Naszym gronie:-)
GizaS super relaksik w basenie:cool2:
Agusiapela czekamy z niecierpliwością-chyba to dobry znak , że Cie nie ma na forum-mam nadzieję, że endometrium podrosło i IUI była możliwa
Sylha własnie wróciłam do domku-piękna pogoda więc siedziałam przed domem na słoneczku i umyłam autko:tak:

Wynik posiewu będę miała na poniedziałek.
Moja koleżanka w ciąży ciagle narzeka, ze chodzi do łazienki co 5 min.,ze w nic sie nie mieści, ze boi się porodu i takie tam, a mnie jest tak przykro, bo tak strasznie chciałabym sie w nic nie mieścic,mieć rozstępy,nudności i wogóle-przyjaznimy sie wiec nawet jak nie bedzie juz pracowac ze mna, to i tak na bieżąco będę z tym jak było u lekarza itp-cieszę sie, ale coraz trudniej mi znieść te opowiadania o wyborze imion,kupowaniu ciuszków, ale z drugiej strony przecież nie moge sie odizolować od koleżanek w ciąży tylko, że to takie trudne wszystko:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Magdusia gdzie mieszkasz podrzucę Ci moje;-). U wszystkich fajna pogoda tylko u nas jak na tą porą roku taka sobie:confused2:. Je też wiszę na forum i czekam na Agusię- pewnie w domu z M po doktorze poprawiają;-).
Magdusia zaproponowali Ci już jakiś przybliżony termin IUI- ja mam wrażenie, że u mnie bardzo szybko poszło..pierwsza wizyta 25 czerwca, druga 30 i teraz czekanie na cykl, no chyba, że wczorajsze przytulanko coś dało, w co szczerze wątpię

Magdusia to forum to dla mnie odskocznia, mamy wszystkich znajomych dzieciatych, najgorzej to jak sią spotykamy w większej grupie, wtedy panowie swoje tematy, a kobiety:dzieci, a ja siedzę jak ta trusia i mam ochotę uciec!!!!A jeszcze niechcący od czasu do czasu im się wyrwie: a kiedy w końcu się weźmiecie do roboty?GRRRRR psa bym napuściła na nich!

Sylha bardzo proszę chętnie umyję tylko, że troszkę daleko do mnie od Ciebie:-)
Teraz muszę wyczekiwać na tą nieszczęsną @ zeby umówić się na badanie drozności wiec narazie IUI jest daleko-ja zaczynałam monitoringi ok 10 dnia cyklu i miałam przewaznie 3 i potem podejście do IUI
Fajnie by było jakby naturalnie Wam sie udało:-)
Kurczę często się tak zastanawiam co my (ja i mój M)zrobilismy złego, ze nam sie nie udaje.Musimy szukać odpowiednich klinik, lekarzy, łykać masę leków,a innym tak łatwo zajść w ciąże-strasznie to zycie niesprawiedliwe
Ja pracuję z dziecmi i teraz mam takie 2 m-czne blizniaki-super chłopaki Staś i Adas:-)

Dla mnie to forum , to też odskocznia i mogę sie Wam wyżalić, bo wiem, że mnie zrozumiecie,a u mnie w pracy mało osób wie, bo nie chce żeby mi ktoś fałszywie współczuł.
U mnie też większość znajomych już dzieci ma więć doskonale rozumiem co czujesz na takich spotkaniach

Ja się kiedyś doczekam syna to będzie miał Adaś- brata chyba duma rozeprzy, bo tak ma na imię, ale bardzo mi się podoba. Na czym polega twoja praca?
Ja już o tej niesprawiedliwości na świecie się nie będę wypowiadać, wystarczyło mi wczoraj!!!

reklama
Witam moje kochane dziewczynki tak endometrium podrosło do 8mm i już jestem po IUI.Martwi mnie tylko to że odzyskali prawidłowych żołnierzyków tylko 2ml.Pęcherzyk mi jeszcze nie pękł ale jest wielkości 23mm i mam się zgłosić w sobotę na usg co i jak z nim.Dziękuje za miłe słowka

Mam cichą nadzieję że pęknie :-)

Do góry