reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Gizas ale masz fajnego kotecka :)
Enni, koniecznie idź do innego psychologa. Dobry psycholog pokieruje Was i małymi kroczkami przezwyciężycie lęki synka
Kasik36, to jest dokładnie tak jak pisze Pełna. Była tu na forum dziewczyna (nie pamiętam nicku, chyba Gnagna), która 12 dni po iui zrobiła betę, beta była maluśka (powyżej 5) ale wszystko super się potoczyło.
Pełna, no to ponoś jeszcze troszkę Nataszkę na zdrowie ;-)
Agaawa, byłaś już u gina podejrzeć bąbelka?

reklama
Mam pytanie do dziewczyn ktore były stymulowany iinymi lekami niż clo, zeby endometrium było ładne , jakie to były leki , w jakich ilościach i ile zaplacilyscie za nie..... Będę wdzięczna za odpowiedz:)
pełna Nataszce jeszcze dobrze wbrzuchu u mamusi:)

Ostatnia edycja:
Ja to wiem kiedy zajrzeć na forum, nie było mnie kilka ładnych tygodni a tu jane, yoanna - WOW.

Super, aż tryska optymizmem !!!!!!!!!!!!

Pole
- dzielna babo - walczysz?

Ja podchodze do drugiej IUI 25 lub 26 czerwca, teraz powinnam na dniach dostać @ i zacznę stymulację.

genna - ja brałam GonalF w dawce po 37,5j od 5-9dc i było piękne endo zawsze, na Clo nie reagowałam dobrze. Lekasz też proponowal mi Menopur. Co do Gonalu to za pen 300j płacę 390zł - mi starcza na dwa cykle stymulacji, ale ja jestem bardzo chuda i drobna, większość dziewczyn zażywa dawkę 75j.

Czytałyscie, ze tylko 24 kliniki w calej Polsce zostały zaakceptowane do wykonywanie zrefudowanej in-vitro? W tym dwie w moim miescie ale jeszcze nie wiem czy moja tak.

smerfeta dzisiaj dostałam namiar na innego psychologa jutro dzwonie i się umawiam:-)
genna ja tez brałam monopur co drugi dzień w sumie 4 zastrzyki, do tego clo koszt menopuru to 88zł (ja tyle płaciłam)
Dzwoniłam do mojego gina o ta nieszczesna cytologie i dopiero będzie w piątek, po miesiącu!! masakra

Esiek, gdzie byłaś gdy Cię nie było?! ;-) miło że się odzywasz i że wkrótce iui robisz :-) Jak jest w innych miastach z refundacją to niestety nie wiem, jedynie zapamiętałam że w trójmieście wszystkim kliniki załapały się

Genna ja za 300j Gonalu płaciłam 320zł a dawkowanie teraz będę miała takie jak Esiek. Mój lekarz twierdzi że dla dobra endo należy dawkować gonal w małych dawkach i dość późno tzn właśnie od 5dc

Ostatnia edycja:
Esiek, smerfeta, enni, dzięki,.....pogadam z ginem, bo ja tylko jeden cykl mam ewentualnie byc na tych innych, więc szkoda byłoby kupować a pól nie wykorzystać..........co do klinik z dofinansowanem to chyba w czwartek udostępnialam linka z lista tych klinik:)

Ostatnia edycja:
Genna, ja też po gonalu miałam zawsze ładne endo. Zapisywali mi dawki po 75j, zazwyczaj 2 w cylku (ostatnio miałam 3 bo pęchole się ociągały). 1 dawka kosztowała 95 zł.
Jane, jak tam, m odzyskał zdolność mowy? Wy pewnie jeszcze jakiś czas będziecie w szoku;-) Ale jaki macie powód :tak: Jeszcze raz gratuluję!
A ja nagle zapadłam na jakieś przeziębienie. Najpierw się wystraszyłam, ale teraż trzymam się teorii, że organizm osłabiony przez ciążę, więc to w sumie dobry znak. Dzwoniłam do lekarki i już wiem czym mogę się "leczyć".

hej w końcu dotarłam do domu... dziewczyny dzięki jeszcze raz. M wyszedł chyba już z szoku .... bardzo się cieszy, ja zresztą też:-):-D:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D kupiłam jeszcze jeden test i jutro sikam:rofl2:
ogólnie czuję się super. Nie mam żadnych objawów... ale myślę, że to jeszcze wcześnie po prostu. Na razie się nie martwię i jestem jakoś dziwnie spokojna. Teraz już musi być dobrze:tak:

kasik ja też nie wiem jak to do końca z tą betą jest ale wydaje mi się, że jak się mieści w przedziałach i wzrasta to jest ok. Każdy mam na pewno inne wartości to jest indywidualna sprawa. W środę idę powtórzyć żeby wiedzieć czy przyrasta a po południu mam wizytę u gina. Pewnie jeszcze nic nie będzie widać ale i tak pójdę.

reklama
Pełna, Smerfeta, Jane dzięki za uspokojenie, w takim razie zrobię betę tak jak kazał gin ostatniego dnia luteiny czyli 20 czerwca, jeszcze całe, dłuuuuuuuugie 10 dni ;-):zawstydzona/y:

Genna ja byłam pierwszy raz stymulowana czymś innym niż clo - Menopurem. Brałam po 75 przez 8 dni od 1 dc, zapłaciłam łącznie 800 zł. bo 75 kosztuje 100 zł. Dobrze bo była w ampułkach po 75 więc kupiłam tyle ile trzeba na jeden cykl, mam nadzieję, że ostatni:tak: W sumie ja do grubych nie należę bo ważę 60 kg (jeszcze ;-))ale jestem wysoka 173 cm może dlatego tyle.

Do góry