reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Genna, a skąd lekarz wie że jajowody mają leniwe rzęski, jak to się stwierdza? następne iui u doktora K będziesz robić? na tej wizycie lekarz Cię badał czy tylko przeglądał papiery? ale Cię zamęczam pytaniami :zawstydzona/y: sorrki ale to ciekawe o czym napisałaś :tak:
smerfeta hmmm skąd wie, obejrzał zdjęcie hsg, generalnie płyta nie chciała się otworzyć, a jak już się otworzyał to było na niej jedno zdjęcie i kiepskij jakości, ten program odczytujący zdjęcie na płycie wogole nie działał, nie powiekszeł ehhhhh wstyd mi tylko było że takie coś mi dali w naszym szpitalu, siedzieliśmy 30 min, przeglądał papiery, przeprowadził wywaid, wszystko sobie zapisał, i po obejrzeniu hsg i jak mu powiedziałam co mi mój lekarz mówił o mojej laparo to z tego wywnioskował, bo po hsg wyszło że prawy jajowód niedrożny, a podczas laparo , pod mega ciśnieniem prawy przeszedł a lewy z oporami ale przeszedł, generalnie jest poskręcany, mówił że jajowody to nie rury które mogą się przepchać i często właśnie funkcja jajowoów, ruch tych rzęsek co przenoszą komórke i plemniorki powoduje niemożność zajścia w ciąże, powiedział że możemy zrobić jeszcze iui ale i tak się spotkamy na ivf.
ciesze się ze udało nam się zakwalifikować ale z drugie strony szkoda że nie można tak normalnie................. naturalnie, zastanawiam się nad 4 iui, doktor K nie nalegał żeby u niego zrobić tą ostatnią iui, ale chętnie służy pomocą, z rozpiską i możemy robić u mojego.............. jakieś pytania jeszcze to pisać, bo ja od soboty układam sobie wszystko w głowie, rozmyślam......no i czekam na telefon z kliniki:) ciekawa jestem jaką dokumentację będą chcieli, generalnie u nas jajowody i czynnik męski wiec z ostatnich 12 miesięcy , poczekamy zobaczymy co na to ministerstwo :)

Genna - Nowa jeszcze nie urodziła, też będzie rodzić w MSW, więc ja przed nią się nie wpycham, chociaż parę razy śmiałyśmy się że jeszcze spotkamy się na porodówce, ale teraz mi już do śmiechu nie jest, jeszcze wolę poczekać :sorry2:
Jane i jak tam? Czekam z niecierpliwością ;-)

Genna a jakie są wymogi do dofinansowania? Mój gin mówił, że nie ma jeszcze konkretów.

Kasik36 lekarz mówił że on tylko leczy i nie zna się na papierkowej robocie :p pani w recepcji mówiła że coś tam opisalo jakies wstępne wymogi ministerstwo na początku w ogłoszeniu ale wszystko się wyjaśni po podpisaniu przez nich umowy , więc pozostało cierpliwie czekać ( wiec na razie się kwalifikujemy)
Jane już prawie 12 i co tam?

reklama
Do góry