reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć Dziewczyny...
Jestem po kontroli i raczej w tym cyklu IUI nie będzie...mój pecherzyk ma 0,88 w 12dc, więc musiałby być jakiś cud:/w pon mam kolejny monitoring

reklama
Hej dziewczyny!
Dziś chyba rąbne głową w klawiaturę bo taka jestem zmęczona po siatkówce i niewyspana :zawstydzona/y::-p i tak sobie myślę, że nie wiem ile jeszcze starczy mi sił na te inseminacje i ogólnie te wszystkie starania, już jestem zmęczona. Tylko Wy i to forum jakoś mnie mobilizujecie do działania.

Kasik36, to fakt, przy stumulacji owulka wychodzi szybciej. A endo przy clo i po menopurze masz takie samo, czy po menopurze lepsze? Mój gin do czasu lekceważył endo a teraz już widzę, że stara się "wychodować" jak najlepsze. Ciekawa jestem dlaczego jedni ginekolodzy sięgają po menopur a inni po gonal, ciekawa jaka różnica...

Gizas, ciężko coś Ci doradzić, ale najważniejsze że Ca125 masz niskie! na prawdę z tego trzeba się cieszyć w tym wszystkim. Moja przyjaciółka w tym tyg robiła i ma ponad 60 :-( Co do lekarzy wydaje mi się, że tamci lekarze zauważyli swój błąd, może warto pojechać do nich jeszcze raz i sprawdzić co mają do powiedzenia, w końcu długo ich szukałaś.

Ewis, kiedy masz transfer?

Dagna, to trzymam kciuki za ten cud!!!! nie pamiętam już, więc zapytam - czy bez leków nie masz owulki? chyba te leki Cię wymęczyły :(

Pozdrawiam Kobitki i życzę miłego dnia!!!!

Ostatnia edycja:
Smerfeta: tak dobrze pamiętasz, bez leków nie mam owulki...a raczej występuje ona rzadko... Ale jak widać z lekami tez nie jest lepiej. No jakoś tak czuje sie wypompowana...

witam
kasik super że pęchole fajnie rosną:tak:
gizas kurcze brak słów, że lekarze tak potrafią przez bezmyślność zaszkodzić:-( wieżę jednak że to wszystko dobrze się skończy:tak:
dagna szkoda, że nie urosły.... może leki inne w następnym cyklu? Co lekarz Ci powiedział?

u mnie @ dalej nie ma ale tempka zaczęła jednak spadać więc wiadomo co to oznacza.... pewnie zaatakuje mnie jutro akurat na bieg:wściekła/y:

semrfeta ja na squashu się wymęczyłam wczoraj więc też bym jeszcze pospała:tak:

Blue - :-:)wściekła/y::-:)wściekła/y::-:)wściekła/y::-:)wściekła/y::-:)wściekła/y::-:)wściekła/y::-:)wściekła/y::-:)wściekła/y:
GizaS - moje zarodki stanęły na 3 dobie, z tego co wiem, mogą przestać rozwijać się na każdym etapie - chyba za pierwsze 3 doby odpowiadają komórki, a po 3 plemniki (albo odwrotnie). Smerfy sprawiają, że czasem nie ufam swojej mózgownicy;-)
Kurczę z tą torbielą dali d...
Hope - kciuki naszej trójki już zaciśnięte :tak:
Ewis - kciuki za wgryzające się maluchy:tak:
Pole - jak samopoczucie ciężarówkowe?

witam się i ja!
Juz po monitoringu i pęcherzyk ma 14mm, następne podglądanko w poniedziałek i mam nadzieję, że urośnie i w końcu doczekam się 1 iui.
Dagna ja w zeszłym miesiącu w 11dc miałam pęcherzyk 10mm a 15dc już pękł, więc może jeszcze nic straconego. Przy stymulacji niczego się nie przewidzi.
Gizas :wściekła/y:

widzę że czwartek po znakiem sportu się odbył:) ja też wczoraj padłam a byłam na kijach a dzisiaj zasypiam ale to po CLO w moim przypadku i mdłości mnie dopadły:/ już w pracy wielkie ucho zaliczyłam bleeeee
Dagna kurcze , Ty to masz jakiegoś pecha co chwila coś
No właśnie Ewis coś się nie odzywa !!!!!!!!!!
Lilonka twoje smerfiki są cudowne :)
Ladybea to trzymam kciuki za I IUI

Dzień dobry Dziewczynki!

Jestem, jestem, zagladam do Was regularnie, ale nie pisze o moich stanach depresyjnych, bo pomyślcie ze zwariowalam, a sa poważniejsze problemy od moich. U mnie beta rosnie w normie, ale jest niska wciąż. Wczoraj w 26 dpo miałam bete 476 miu, ciagle niziutka, ale niby dobrze przyrasta. W pn byłam u gina u którego sie lecze, nie widział jeszcze pecherzyka, tylko jakaś kropeczke, w ten poniedziałek ide do Luxmedu, mam nadzieje, ze pecherzyk juz bedzie.

Dziewczyny bardzo mi przykro, ze macie tak pod górkę. Przytulam Was gorąco. I trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze jak najszybciej. &&&&&

A za te, co sa w trakcie procedury &&&&&&. Musi sie udać. &&&&&

Hej laseczkiw koncu robi sie pogoda:)
dzis mam zamiar mojego emka wyciagnac na kosza
Pełna teraz sobie przypominam ze kilka lat temu byłam tam z kolezanka w tej ala klinice o ile tak to mozna nazwac to było wtedy w piwnicy domu jednorodzinnego

reklama
Witam się dziewczynki :-)

Smerfeta endometrium mam chyba lepsze po Menopurze, sprawdzałam w poprzednich usg po clo miałam: I IUI 9 dc endometrium 0,68 cm, 16 dc endometrium 1,18 cm; II IUI 11 dc 0,87 cm; III IUI 8 dc 0,61 cm. Teraz mówił w 8 dc coś powyżej 1 ale nie pamiętam dokładnie. W Invikcie nie daje mi wyniku na papierze tak jak w szpitalu :-( Nie mam pojęcia jaka jest różnica między Menopurem a Gonalem. Może to tylko inny producent? Wcześniej na pęknięcie brałam Gonapeptyl lub zamiennik Diphereline podskórnie a teraz przepisał mi Choragon domięśniowo, mówił, że zamiast Choragonu mogłabym wziąć dwa Pregnyle podskórnie ale ciężko go dostać a Choragon mieli u siebie na miejscu.

Do góry