reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Blue, bardzo mi przykro.... tule... szczerze to jestem zła, że nie podeszli do Was bardziej indywidualnie, nie zrobili więcej badań

Enni, ten pasek jest dla mnie codziennością już prawie rok czasu. Dała mi go przyjaciółka, która napisała w swoim imieniu do zakonu, otrzymała drugi "komplecik" dla potrzebującej przyjaciółki. Innej niż ja tzn potrzebującej w tej materii nie miała, może to jakiś znak, może przypadek, może stała praktyka zakonu. Niestety u "Tego na górze" czas liczy się inaczej :-(

reklama
BLUE NAWET NIE WIEM CO NAPISAĆ :wściekła/y:
NATI TO PO MONITORINGU SZYBCIUTKO NAPISZ ŻEBY NIE TRZYMAĆ W NIEPEWNOŚCI. WIERZĘ, ŻE PRZEKAŻESZ NAM TYLKO DOBRE WIADOMOŚCI :tak:
SMERFETA SKORO ZNAK Z GÓRY TO MUSI CI SIĘ UDAĆ :-D
JA MAM MONITORING JUTRO O 8.00
TAK SOBIE MYSLĘ, ŻE PÓKI CO W KAŻDYM MIESIĄCU KTÓRAŚ ZASKAKUJE. CIEKAWE NA KTÓRĄ KOLEJ W CZERWCU :rofl2:

Ostatnia edycja:
Pełna, Agaawa jest na forum staraczek majowych. Też się zastanawiałam co u niej i widziałam, że tam pisze. Beta jej rośnie, ale martwi ją tempo wzrostu.

Witam się dziewczynki :-) Ale dziwna pogoda u nas, raz słońce raz deszcz ale zimno jak w marcu, brrrrrrr. Na poprawę nastroju dzisiaj zrobiłam sobie manicure i pedicure z paznokciami w kolorze fuksji, zaszalałam:szok::-);-):-D

Dziękuję wszystkim razem i każdej z osobna (Jane, Smerfeta, Pełna, Yoanna82, Hope84, nati35, genna, ladybea, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :sorry:) za kciuki sobotniej IUI :tak: Nie przestawajcie, trzymajcie dalej :-D 8 czerwca są urodziny osoby, która odegrała bardzo ważną rolę w moim życiu ..., może ta data przyniesie mi szczęście? Oby:tak:

Smerfeta mówisz, że wcześnie mi IUI wypadła, też tak myślałam. To będzie 11 dc, wcześniej miałam 2 razy 12 dc na niepękniętym i raz 13 dc ale wówczas pęcherzyk już pękł. A gin zastanawiał się czy nie zrobić mi IUI już w piątek, twierdzi, że po Menopurze szybciej rosną pęcherzyki i szybciej się robi IUI. Już zanim do mnie "zajrzał" powiedział, że pewnie IUI zrobimy wcześniej niż ostatnio bo estradiol wysoki a za wysoki też nie dobrze. Twierdzi też, że zastrzyk z Choragonu spowoduje pęknięcie po około 36-48 godzinach więc skoro mam go przyjąć dzisiaj o 22 to do soboty do godz 13 minie 39 godzin a komórki są zdolne do zapłodnienia przez 24 godziny więc powinno być ok.

Blueskye tak bardzo mi przykro ... :-:)zawstydzona/y::wściekła/y::angry:

Ladybea też to zauważyłam, że co miesiąc przynajmniej jedna zaciąży. Tak bardzo bym chciała, żeby teraz przyszła moja kolej ... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Za 5 dni mam kontrolę czy torbiel to jednak czynnościowa i się w wchłonie czy nie. Nie jest możliwe że to torbiel endo bo wynik Ca 125 tego nie potwierdził. Mam wynik 10,14U/ml a norma jest do 35, więc nawet chyba nie mam żadnych ognisk endo Mam też wizytę w Antrum u dr H na 18 ale zastanawiam się nad sensem jechania tam
baffled5wh.gif
Ani Antrum ani Gyncentrum nie dostało się do programu rządowego
embarrassed.gif
chyba czeka mnie kolejna zmiana kliniki ale już sama nie wiem na jaką
eek.gif
Gametę i Provitę już zaliczyłam. Myślę ewentualnie nad Salve medica w łodzi, warszawę mam 250 km w jedną stronę, a Białystok 450
unhappy.gif
Nawet nie wiem czy się załapałabym na rządówke, pisałam już do invicty z zapytanie i czekam na odpowiedź.

Trochę sie zraziłam do dr M, mam torbiel, jestem w plecy kilka tysięcy, a stresu przez tydzień miałam co nie miara z obawy przed utratą jajnika, a wszytsko najprawdopodobniej poprzez podanie duphastonu na 5 dni przed owu co mogło uniemożliwić pęknięcie pęcherzyka...ehh znowu mam dylemat. Na wizytę do Gyn jestem umowiona na 21 czerwca. I co z tego że odstałam dofinansowanie 3000 zł jak tyle straciłam już nadaremno i pewnie lekarz pójdzie w zaparte że to wynik stymulacji, ale skąd ma się zrobić torbiel czynnościowa w 5 dni, jak nie było pęcherzykó bo to poczatek cyklu, to pozostałość z poprzedniego i złe podanie leku.
Widzicie:zawstydzona/y:taka mądra jestem a zawsze daje się wykiwac lekarzom:sorry:

To tyle o sobie.
Blue tak jak Ci pisałam, ja tego nie ogarniam:no:jak przy tak dużym,ładnym estradiolu z 12 pęcherzyków tylko 3 były dobre:baffled: to jest wynik 600-900 plus te kilka pozostałych ale jak byly puste to by chyba tak wyniku nie zaniżały. Druga sprawa to nie rozumiem dalszego braku rozwoju, na wątku in vitrowym nie spotkałam dziewczyny z takim przypadkiem. Mam nadzije że dr H może jakoś to wytłumaczyć, że jest jakas odpowiedź a nie chodzenie we mgle. Całym serduchem jestem z Tobą

Hope wyniki masz fajne, tylko TSH można byłoby ciut zbić, i nie daj sobie mydlić oczu że nie trzeba. Ja przed pierwszą kontrola pęcherzyków (notabene ostatnią) odebralam z rana wynik TSH i byłoprawie 3, od razu powiedziałam że nie przystąpię do transferu jak nie spadnie. Stosunek może nie jest rewlwacyjny ale samo FSH masz bardzo dobre więc nie powinnas mieć problemu AMH. Pytałam ostatnio w Diagnostyce i na AMH i inhibinę B czeka sie 2 tyg, koszt 150 za kazde, zrobić w 2-3 dc.

Yoanna serdecznie gratuluję kropeczki i trzymam kciuki za rozwój drugiej:sorry:
Pole moze byś wkleiła ladny suwaczek;-) tak dla potwierdzenia, maluszek zostanie z Tobą do końca, jest silny i sie porządnie zadomowił:sorry:

Gizas pech co do lekarzy Cię nie opuszcza :wściekła/y::no: Szczerze to nie wiem co Ci doradzić .. dobrze rozumiem że skoro to nie torbiel endometrialna to mogli w ogóle nie przerywać stymulacji i pobrać jajca mimo torbieli? Czy słusznie przerwali? Dobrze że jedziesz na konsultacje do innego gina, może jednak będziesz mogła znowu podejść do stymulacji...pytanie tylko gdzie?? Ja wierzę że jeszcze w tym roku będziesz nosiła pod serduchem dzidziusia :tak:

reklama
Genna brałam Clo przez 5 cykli z naturalnymi starankami i przez 3 z IUI. Chyba na mnie działał bo zawsze miałam kilka ładnych pęcherzyków, raz tylko był jeden ale za to gigant, zawsze ładnie rosły i pękały nawet bez zastrzyku. Gin powiedział, że jest druga metoda stymulacji i czy chcę spróbować, że jest dużo droższa ale często bardziej skuteczna więc spróbowałam :-) Zobaczymy czy to coś da bo koszt samego Menopuru to 800 zł. + wyniki krwi, które są niezbędne przy tej metodzie 93 zł., 2 wizyty po 100 zł., na clo nie musiałam jechać do kliniki tylko przyjmował mnie na miejscu, w szpitalu raz na monitoringu za 50 zł. Tak więc w sumie łącznie z paliwem około 1250 zł. więcej ale czego się nie robi dla upragnionej fasolki :zawstydzona/y:

Gizas nie bardzo to wszystko rozumiem ale z tego co piszesz to lekarz, za przeproszeniem, dał dupy?

A ja miałam dzisiaj szczęście - udało mi się załatwić pielęgniarkę do zastrzyku domięśniowego na godz 22, miała przyjść do domu a przez przypadek przyjechała do nas akurat dzisiaj kuzynka M, która jest pielęgniarką więc mi go podała bezstresowo. Zrobiła to tak fachowo, że prawie nic nie poczułam:-)

Ostatnia edycja:
Do góry