reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
  • W związku z tym , że po wczorajszej rozmowie mój lekarz kazał powoli myśleć o in vitro, przeglądając kliniki trafiłam na invimed w gdyni, mają bardzo fajny program in vitro z sukcesme In vitro Gdynia - InviMed a w sobote 8 czerwca mają bezpłatne konsultacje, więc pojedziemy z M zobaczyć , jakie procedury kwalifikacji są no i zobaczy nasze wyniki , może uda się ominąć in vitro, ale spokojnie dajemy sobie jeszcze 2 , może 3 szanse z iui ale powolutku wolę wiedzieć o co chodzi, szczególnie że mój M dłuuuugo się oswaja z nowymi rzeczami :) więc na przyszły rok będzie jak znalazł, zapisałam się do dr K, podobno najlepszy, ma bardzo dobre opinie :) zobaczymy co powie:)

Yoanna 5t od miesiączki? a nie później? Ja byłam na usg cos koło 5t4d to był tylko pęcherzyk ciążowy, zarodka jeszcze nie było widać

Pełna, no niestety od miesiączki, była 24 kwietnia. W dodatku IUI dopiero w 17dc miałam, więc wiem, że niewiele będzie będzie można zobaczyć. Normalnie by mnie nie chcieli oglądać nawet tak wcześnie, ale z uwagi na tę wysoką betę i 2 plamki na usg w zeszłym tygodniu chcą podpatrzeć co tam się dzieje.

Blue Ty nie trać wiary w wasze zarodeczki, ja wierzę że się bujną
Genna super że jedziecie do kliniki, a może zdecydujecie się tam zrobić IUI...życze Ci takiej historii jak nam, pojechaliśmy do Gdyni a nawet nie zdąrzyliśmy się tam porządnie poleczyć ;-)
Yoanna dobrze że chcą Cie mieć pod kontrolą

Genna super że jedziecie do kliniki, a może zdecydujecie się tam zrobić IUI...życze Ci takiej historii jak nam, pojechaliśmy do Gdyni a nawet nie zdąrzyliśmy się tam porządnie poleczyć ;-)

pełna
a gdzie byliście w Gdyni w invimedzie czy invikcie? i u kogo? no ja mam nadzieje, ale teraz i tak iui mamy robić u kogoś innego, więc może będzie miał szczęśliwą rękę ten ktoś :) bo mój jeszcze nie robi iui

Genna ja Ci zycze, zeby do Gdyni to była tylko wycieczka turystyczna;)
Ale lepiej poznać wroga i mieć go za przyjaciela.

I sprostowanie. U mnie komórki przed punkcja przestały rosnąć.
W laboratorium zaplodnily sie tego samego dnia i zaczęły dzielić. Także w 3 dobie były same 8 komórkowe.
Ciezko mi sie więc odnieść do sytuacji Blue, bo to zupełnie inna bajka.
Jednak przy naszej energii posylanej wprost do laboratorium moze wezmą sie do roboty.
Blue moze zapytaj na inv czy ktoś miał podobna sytuacje do Ciebie? Moze ktoś natchnie pozytywna energia?
Jeszcze nie czas na adopcję komórek i zarodkow. Chyba trzeba sie dowiedzieć dlaczego Twoje zachowują sie tak a nie inaczej.

reklama
Do góry