reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
pełna dzięki :)
też mi się wydaje, że nie ma sensu tego powtarzać... będziemy robić właśnie tak jak piszesz. Lewy IUI, prawy naturals i zobaczymy co z tego wyjdzie:tak: najpierw to badania m muszą wyjść jako takie, żeby w ogóle móc o czymś myśleć...zobaczę co doktorek powie....może go dorwę w czwartek a jak nie to już poczekam na wyniki m i pójdę z całym kompletem badań.

dobranoc

reklama
Jane biedactwo, co do hsg to moj doktorek mówił ze ono nie daje pewności w 100% , podczas hsg wyszło ze prawy niedrozny wiec czekalismY na cud z lewego ale jak nie udawało sie to zrobili mi laparo i okazało sie ze lewy tez niedrozny:/ warto skonsultować z lekarzem to może laparo? a ja jak to w SPAnatorium zaraz idę na sniadanko;) obiad o 13 i kolacja o 17:30 hehe o tej porze to janobiae jadam nie kolacje:) dIewxYnki miłego dnia życzę i udanego weekendu majowego oraz udanych pierwszych IUI-lebara

Jane: to wszystko jakieś dziwne jest:/ współczuje Ci:( a tak na marginesie to nie wiem jak inne dziewczyny ale ja tego badania juz bym nie powtórzyła...moze faktycznie laparo?tak sobie gdybam bo się nie znam aż tak...

A co do "Dziewczyn invitrowych" to zostancie tutaj:* przynajmniej coś się dowiemy:*

Cześć!!!

Yoanna, no co Ty… zawsze jest szansa że się uda, więc dlaczego nie teraz? Tym bardziej, że u Ciebie są spore szanse. I musimy mieć nadzieję. Kiedyś wyczytałam, że „nadzieja jest matką tych co nie boją się rzucać swych myśli w daleką przyszłość" więc miej nadal tą nadzieję bo jest sens :tak:

Queen i Kasik36, trzymam kciuki za wyniki

Jane, tak jak piszesz „ Lewy IUI, prawy naturals”… chyba nie ma sensu robić powtórki, ale ciekawa jestem co powie Twój gin

Pole, trzymaj się… jeszcze troszkę. Wierzę, że Ci się uda, a wręcz JUŻ się udało. I bardzo dobrze, że nie ma jeszcze objawów. Rozumiem Cię z tymi zdjęciami.
U mnie to nie jest tak pozytywnie bo ja trzymam usg fasolki, którą miałam w jajowodzie, niechętnie na nią patrzę, ale trzymam to, tak jak resztę wszystkich wyników, razem z tymi które odebrałam tydzień temu (histopatologia - nie będę Wam opisywać), czyli dla celów naukowo-dowodowych. A nazywam ten zarodek fasolką bo po prostu wygląda jak ziarno fasoli. Wolę o tym nie myśleć, tak jakby tego wcale nie było… więc widzisz Pole – kto jest nienormalny?

Genna zazdroszczę wypoczynku. Odpoczywaj dużo i mocz do woli dupsko w błotku eee w borowinach ;-)

Miłego dnia kobietki!!!!

genna wiem że to nie daje 100% pewności niestety :-(

dagna ja pierwsze co pomyślałam, jak to się skończyło, że NIGDY nie zrobię tego jeszcze raz... tak się źle czułam... teraz po kilku dniach już się zapomina ale wystarczy przeczytać sms'y jakie pisałam zaraz po...i od razu wiem, że jak miałabym to zrobić to tylko i wyłącznie dla mojego bąbelka ...ale czy nie każda z nas robi to dla tej upragnionej fasolki?
Zobaczę co powie gin. Zrobię co będzie trzeba. I już wiem, że na 100 % sprawdzę sobie AMH.

u mnie słońca brak dalej a mi tak bardzo go brakuje... czuję się fatalnie:-( owulka się zbliża a my nie możemy nic robić... to jest dobijające:-( sorry, że Wam tak smęcę.

chyba ktoś dziś miał testować?

Jane - jak robiłam HSG (NFZ) to generalnie lekarz powiedział, że wszystko ok, a poszłam do innego lekarza pokazałam zdjęcie i powiedział hmm widzę, że płynu im zabrakło - ręce mi opadły. A potem to już u mnie wyszły, bakterię, endometrioza, laparoskopia, visanne, IUI a resztę znacie.

Niop podjęłam szybką decyzję co do inv, nie chce dłużej czekać.

Wczoraj byłam w Antrum hihi zrobić badania krwi, Dr napisał mi mapkę co robić, ale ja chyba się zgubiłam - okazuje się, że na krew mam iść dopiero jak będę się stymulować w 6dc, a ja poszłam już w tym cyklu hihih:-D.
Napisałam, że mam mieść scaling, ale chyba mi mózg przyciemniło z wrażenia, to się nazywa sonda i naznaczą mi w moim endometrium miejsce gdzie podadzą zarodek :)

Zastanawiam się, jak z moją pracą, myślę że Prezestowi powiem jak sprawa u mnie wygląda, ze może pójdę na L-4 po transferze, chyba że P. Dr mi pozwoli pracować ( jeżdżę samochodem jako przedstawiciel oraz towar noszę), albo przeniosą mnie do biura ( chociaż nie chciałabym :/). Mam też wiceprezesa i on buuu jest generalnie ok, ale jest bardzo wierzący i on nie uznaje inv i to mnie przeraża:wściekła/y:, także jemu nic nie powiem ;-).

Która teraz testuje? przydałaby mi się taka lista, bo się tracę ;-)

Dzień dobry dziewczyny!
Wczasujacym sie udanych wywczasow i pełnych akumulatorów po powrocie.
Ewis czasem mam wrażenie, ze pod wpływem inv część mózgu przestaje działać jak powinna;) Kciuki trzymam za powodzenie akcji.
Pelna jakie to dziwne, jeszcze pod koniec zeszłego roku tyle gadalysmy o badaniach, planach i decyzjach w sprawie rozmnażania, a dziś Natasza jest juz sporym klopsikiem do noszenia pod sercem.
Jak tam u Ysi? Przypomniało mi sie, ze ona tez snila, ze miała krwawienie, tez miała transfer 19 i zdaje sie tez Jej trzy mrozaki zostały. I pamietam, ze robiła test przed wolnym, tylko, ze to był 1 listopada i miesiąc miał 31 dni.

A mnie niestety w nocy bóle okresowe juz dopadly:( Takie regularne i solidne:( Moge więc juz bety nie doczekać. Choc nie wiem jak to jest przy braniu estrofemu i luteiny, pewnie trzeba odstawić, zeby krwawienie przyszło.
Mimo wszystko zycze Wam miłego dnia i radości z wolnego.

A mnie niestety w nocy bóle okresowe juz dopadly:( Takie regularne i solidne:( Moge więc juz bety nie doczekać. Choc nie wiem jak to jest przy braniu estrofemu i luteiny, pewnie trzeba odstawić, zeby krwawienie przyszło.
Mimo wszystko zycze Wam miłego dnia i radości z wolnego.

Pole..najpierw beta..potem ew odstawienie.
wcześniej nie wolno.
wiesz przecież:*
iagle w chłopaków.
bóle jak bóle..niejedna tu miała bóle i latała sprawdzać czy jzu a tu sie potem okazało ze to bóle ale inniejsze.

Dagna badanie HBA1c- Test A1c (zwany również HbA1c, hemoglobiną glikowaną lub hemoglobiną glikolizowaną) jest bardzo dobrym wskaźnikiem wyrównania cukrzycy. Podczas gdy kontrola poziomu cukru we krwi w domu jest wskaźnikiem w danym momencie, test HbA1c pokazuje średnią wartość cukru we krwi na przestrzeni ostatnich miesięcy.

Witam Was dziewczynki. Beta odebrana, złudzenia rozwiane więc trzeba się szybciutko podnieść, odstawić luteinę, poczekać na @ i od 2 dc zacząć brać clo, później usg, zastrzyk i IUI. Czy to przypadkiem nie daja vu? ;-) Całe szczęście, że dzień przywitał nas słonkiem i daje nadzieje na lepsze samopoczucie :-)
Miłego dnia :-)

reklama
Przykro mi Kasik. Ale dobrze, że już nastawiasz się na następny cykl. Eh ja do iui pewnie dopiero w czerwcu... Ale tak jak napisałaś, dziś słonko świeci, nadzieje są i kawkę można spożywać w normalnych dawkach ;-)

Do góry