reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
haha i ja się uśmiałam do monitora :-D:-D:-D bardzo dobrze Pole, niech drepcze po korytarzach, to przynajmniej myśli czymś zajmie :-)

Ja też byłam ciut nadpobudliwa w szpitalu :-p Do operacji lekarz z łazienki mnie wyciągał i przez drzwi krzyczał że do operacji pierwsza jadę i mam się już kłaść do wyra

Genna, Blue przecież pisała że to jest miesiąc jednego pęcherzyka więc kochana, czego Ty się spodziewałaś? ;-) :-D a tak na serio, to niestety tak z nami jest, że różnie reagujemy. W pierwszym mies na clo miałam 2 pęchole, w drugim 3 a w trzecim tylko podtuczyłam torbiel do rozmiaru 43 mm... AMH mam dość niskie 1,1 Ja mam już schizy i myślę, że bezpieczniej mieć 1 fajny pęchol :tak:

Hey dziewczynki :) Chciałam tylko coś napisać.
dwa dni temu robiłam test ciążowy i wczoraj go powtórzyłam. Obydwa testy wyszły negatywnie ...
Dzisiaj zrobiłam rano BeteHCG (tak kazał mój doktor) i wynik 61,2 co znaczy, że u mnie pierwsza inseminacja powiodła się i jestem w ciąży
:happy2:

Ja zaraz oszaleję. Jutro mam iść do lekarza - pójdę po zwolnienie lekarskie na następne dwa tygodnie, a w piątek powtórzę tą betę - oby przyrastała :)

Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki ... PS. i chciałam przeprosić koleżankę, na którą tak naleciałam (ona wie, że o niej mówię - Blue...) ja sama nie wiedziałam początkowo co się ze mną działo - byłam bardzo nerwowa zresztą nadal jestem więc wolę się nie udzielać - bardzo was przepraszam. Obecnie (ppraktycznie chyba od zapłodnienia strasznie łatwo wyprowadzić mnie z równowagi) - więc przepraszam. To chyba hormony, bo nawet na męża wyjeżdżam z byle powodu.

Za wszystkie mocno trzymam kciuki - trzymajcie też za mnie bo tak bardzo się ciesze i boję zarazam ... w piątek pojadę na 2 badanie bety HCG.

Ostatnia edycja:
Kate: graaaaaatuluje!!!:) ale fajnie!!!! Nowa ciąża nowe nadzieje:)))

Pole: ja wiedziałam ze tak bedzie:) Twoj mąż to silny facet i dał radę!:) zreszta! Ma dla kogo!!:):*

Genna: ja tez zazwyczaj mam jeden pecherzyk ale chodzi o jakość:) mi sie poprawił cykl po dong quai

A ja mam dalej dziwne dolegliwości- oprócz zawrotow glowy(bo dalej są) to jeszcze pobolewaja mnie jajniki, a dzisiaj myślałam ze dostałam @ i sie przerazilam a ze tak powiem miałam tylko duzo sluzu....Eh! Pewnie znów coś...

Dziewczynki jestem już po drugiej IUI. Dzisiaj wszystko przebiegało jakoś inaczej. Od samego początku wszystko było nie tak. Najpierw okazało się, że w Invikcie przenieśli recepcję i stoi się teraz w kolejce na korytarzu. Później poszliśmy do innego gabinetu w kolejkę do oddania żołnierzyków. Wszystko się bardzo przeciągało, jak na złość, ludzi jak na dworcu. M miał oddać żołnierzyki do 12:30 a oddał sporo po 13 i w związku z tym nie mogłam mieć IUI o 14:30 bo ich niestuningowali. Weszłam dopiero przed 16. Wszystko było ok, tak jak za pierwszym razem nic nie bolało. Monitoring miałam po IUI, pęchol już pękł. Lekarz mówił, że prawdopodobnie wczoraj wieczorem lub w nocy skoro ból mnie aż obudził. Luteinę mam brać od soboty a po 10 dniach beta lub test. Na wszelki wypadek wzięłam receptę na Clo i luteinę oraz kupiłam u nich gonapeptyl na następną IUI. Teraz najgorsze 2 tygodnie czekania. Tak więc wpisuję się na listę:
kate26: 03-04-2013 :tak:
Esiek: 06-04-2013
m_i_a: 08-04-2013
blueskye: 08-04.2013
dzidzik: 09-04-2013
elianka: 13-04-2013
Alu: 13-04-2013
kasik36: 17-04-2013

kate26 G R A T U L U J Ę!!!
mam nadzieję, że przerwałaś naszą złą passę i cała lista będzie szczęśliwa, od góry do dołu :-)

reklama
Kate26 gratuluję, życze spokojnych 9 miesiecy
Kasik36 to miałaś swoje przezycia przy dzisiejszej IUI, nie chcę Cię denerwować:-(ale nie uważasz że jeśli pęcherzyk pękł w nocy o IUI mogła odbyć się na styk? bo minęło około 12 h od pękniecia, nie wiem ile zołnierze potrzebują czasu do dojścia do pęcherzyka :baffled: tak czy owak, trzymam mocno kciuki przez całe dwa tygodnie
Pole ten Twój M to niezły aparat:-) czyli można podsumować że wyniki są zadowlolające. U Ciebie 2 zarodeczki, mam nadzije ze się beda ładnie dzielić, no i jeszcze te które dojrzewają. Całkiem dobrze to wygląda. Lilonka miała 20pęcherzyków a z tego wyszły dwa zaroki, które teraz są już na świecie w postaci Zuzi i Maciusia. Tobie życzę tego samego:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry