reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik81 może i tak ale lekarz mówił, że oba drożne. Może jednak kontrast udrożnił w błyskawiczny sposób jajowód. Wiesz mnie nawet bolało zakładanie tego ustroństwa przed i to nawet bardzo.

Aska1205 u mojego M sprawa wygląda tak, że żołnierzyków dużo ale mało ruchliwe, stąd pomysł z IUI ;-)

reklama
Kate(nie ta ostatnio co pisze tylko ta od wypracowań )ja jednak jeszcze wrócę do tematu,bo się zagotowałam.

dobrze ze w pracy nie mogę pisac bo by iskry sżły po łączach.
przede wszystkim Kate"nie leczymy się obie u tego doktora"...napisałam ze go znam bo z nim pracowalam i ze zaczełam u niego przygodę z niepłodnością-i ze jest fajnym lekarzem.tyle celem sprostowania.

pofatygowałam sie dziś za to na dokładny wywiad:
dr Niemczyk- 24-48godz.
dr Głąb 24-48godz
dr.Tomala 24-48godz.
docent Horak 24-48godz
dr Katarzyna Olczak-Wąsik 24-48godz.
Tyle według specjalistów żyją plemniki po spreparowaniu. oczywiście..zdaża siue ze któres przezywają 72h ale jest to moze jeden na milion.
dodam zze to lekarze którzy minimum raz na kwartał wyjeżdzają na światowe kongresy dot. leczenia niepłodności.
są na bieżąco ze wszystkim.

dalej idąc-Twoje wyjasnienia nie były merytoryczne co zauważyło kilka osób.
masz jakiś kompleks na punkcie mojego zawodu-przykro mi-to sie leczy na terapii.ja sobie nie pozwolę na takie akcje.więc jesli masz zamiar dalej tak funkcjonowac to moze to miejsce nie dla Ciebie.

bo jestem tu dość długo i nie było takich akcji.
mamy dosć problemów zeby sobie jeszcze dokładać.

Poza tym-upokarzający jest fakt iż podkreślasz ze widocznie plemniki naszych męzów są gorsze,bo Twojego męza są dobre i dlatego cośtam(faktycznie konkret jak nie wiem)...nie mówiąc juz o tym że"chodzisz do naprawdę dobrego specjalisty" <---czyli kazda z nas ma niedobrego specjalistę bo nie jest Twoim?i nie mówi jak Twój?

Z MOJEJ STRONY SPRAWA WYGLĄDA TAK:NIE ROZMAWIAM JUZ Z TOBĄ NA TAKIE TEMATY.NIE CZYTAM BEZSENSOWNYCH ELABORATÓW. I BĘDĘ DBAŁA BY TO MIEJSCE POZOSTAŁO TAKIM,JAK BYŁO.

kapejszon?:eek:

Anuszka-przepraszam za taki niemiły wstęp:)
Ciebie witam serdecznie:)
pisz,pytaj...na pewno cos razem zaradzimy..a przynajmniej dostaniesz kilka źródeł które będziesz mogła sprawdzić:)

Pole- dobrze ze wróciłaś na forum.jesli chodzi o fryz dla chomika-ja bym wystrzygła go na letnio:)we wtorek ma być 20stopni.../po co się rozdrabniać:)

Ostatnia edycja:
kasik36 na ruchliwość plemników polecam l-karnitynę w płynie. U mojego emka przed braniem l-karnityny i innych specyfików-plemników typu A było 8%, B-5%. Po kilku miesiącach było: A-33%, B-7%. Dodatkowo mąż brał androvit, wit. A, E, C, mace.

Aska1205 mój M ma cukrzycę i nadciśnienie i łyka garść tabletek dziennie więc nie chcę mu jeszcze dokładać. Zresztą skoro lekarz nawet tego nie sugeruje to na razie nie będę go dodatkowo faszerować. Może po 3 próbie IUI, jak wyczerpią mi się możliwości spróbujemy (oczywiście po konsultacji z jego diabetologiem).

Kasiki:-) super że jajowody drożne:-)
Kasik36 suplementy nie szkodzą, mój łyka całą garść, choć kiedyś nie byłam zwolennikiem teraz sama sobie podaje 5 tabletek dziennie:szok: a żeby byly efekty w poprawie nasienia to conajmniej 3 miesiące, ale i dłużej bo proces spermatogenezy tyle trwa.
Pole to kupię sobie to dziś, ale faktycznie dziwna cena w stosunku do Twojego
Kasik ja też wszytskie suplemety kupuję na allegro, beparent jest najtańszy, ja ostatnio kupiłam dwa w cenie trzech z wysylką gratis:-)
BeParent Woman wysyłka natychmiast 2+1 gratis (3034278585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dziewczynki zakupilam juz specyfiki w aptece
gizas dzięki za info, mammjuz selen +wit e i czeka w szafce na owulacje:)kupiłam jeden listem narazie 20 tabletek bo 100 trochę mnie rzerazilo, a moze mi tyle wystarczy
pole znalazłam w swojej aptece ten linocomplex zaplacilam 10 zł :) 60szt -3x1tabletka więc starczy na 20 dni , dziękuje za informacje w moim przypadku mogę śmiało łykać kwasy omega 3 i 6 w takiej formie:)
kopalnia wiedzy poprostu z was:)

Nadrobiła, ciut po łebkach ale jeste w temacie !!!

Pole
- bo ty mi tutaj teraz wydajesz sie najważniejsza. Operacja = Nadzieja. A to w tej chwili, wydaje mi się, bardzo, bardzo ważne dla Was!!! Trzymam kciukasy. Co do sytuacji z łapówką - mi się takie rzeczy nie mieszczą w głowie ale wiem, że to kur...wski kraj więc wszystko możliwe niestety ;/

Dziewczyny, które są "drożne" - super, czyli nadzieja jest!

Ja pomimo że na zwolnieniu musiałam dziś ruszyć się z domy, skoczyłam nad morze z psami moimi, zjadlam po drodze ohydny McDrive i jakoś tak obijam się. Czuję dziś od jakiś 2 godzin kłucie po prawej stronie b.nisko tak jakbym sie tam uderzyla czy coś tak to mogę porównać.

reklama
Kurcze dziewczyny ja ciągle krwawię po tym HSG :-( Może coś jest nie tak? Któraś z Was tak miała? Nic mnie nie boli ale od godz 10 zmieniłam już 4 razy podpaskę, wkładka by sobie nie poradziła. Na dodatek przed chwilą podczas oddawania moczu wyleciało ze mnie coś dziwnego, jakby galareta z krwi, wielkości mniej wiecej 4 x 3 cm i grubości około 0,5 cm (sorry za ten opis). Aż się przestarszyłam :szok: Może coś mi uszkodzili w środku? Lekarz zadał mi pytanie podczas zakładania tego ustroństwa czy miałam jakieś zabiegi na szyjce macicy ale ja nie miałam. Teraz tak sobie myślę, że może coś mu się tam nie podobało. Żeby tego było mało bardzo czuję pośladek, miejsce po zastrzyku domięśniowym rozkurczającym.

Ostatnia edycja:
Do góry