reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfeta krwawię już dużo mniej, myślę, że to kontrast wypływał z krwią, dlatego wydawało się tego tak dużo. Mam nadzieję, że masz rację, że u mnie IUI ma sens ale po pierwszej nieudanej próbie mam wątpliwości. Nie poddam się jednak tak łatwo. Lekarz zalecał max 3 razy i taki mam plan. Później zobaczymy, oczywiście mam nadzieję, że nie będzie żadnego później bo druga IUI się powiedzie ;-)

reklama
Anuszka opowiedz nam swoją historię, tzn od kiedy się staracie, co jest nie tak, jakie masz badania porobione itp. Tutaj jest tylu expertów, że na bank Ci wszystko wytłumaczymy ;-) Jak wiadomo wiedza zdobyta w praktyce jest najpewniejsza:-)

Hejka ja też już po. Oba drobne mnie nic nie bolało gdyby nie to że lekarz powiedział że wstrzykuje kontrast to bym się nie zorientowała nic nie bolało. Teraz mam mieć 3 miesiące i zobaczyć naturalsa a jak nie wyjdzie to zastanowić się nad in vitro. Bo w naszym przypadku IUI to praktycznie placebo, ale jeśli będziemy chcieli to i IUI zrobią.

Kasik81 a miałaś jakieś znieczulenie?

Aska1205 tak to się stało, że nie było miejsca w szpitalu w zeszłym cyklu i lekarz kazał mi samej zadecydować czy robimy IUI bez HSG czy nie. Mówił, że można zrobić IUI bez HSG bo jak są drożne i pierwsza IUI się uda to po co męczyć mnie badaniami. Zaryzykowałam ale niestety się nie udało. Drożne są a IUI i tak się nie udała :-(

Ostatnia edycja:
Kasik nie mam żadnego plamienia(mimo iz mam zaburzenia krzepliwości krwi). A i po badaniu od razu wyszłam.Może coś Ci przepchali i stąd krwawienie.

reklama
kasik36 to super że są drożne. Moje też były drożne choć poskręcany i pozaginane.... i jakoś zaskoczyło. Bądź dobrej myśli bo czasem po GSH przepychane są mniejsze zrosty w jajowodach i łatwiej się zachodzi w ciąże (tak mi powiedziała pielęgniarka asystująca przy HSG). Ps U Twojego emka jak sprawa wygląda ?

Do góry