reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
:-)Hej natus!
Naszym problemem jest słabe nasienie męża-mało ruchliwe plemniki.Łyka Androvit od dawna i niby te wyniki są lepsze niż kiedyś, ale naturalnie nic nie wychodziło wiec podjęliśmy decyzję o IUI.
Super,że w piątek testujesz-życzę 2 kresek oczywiście.
Napisz jak możesz co było Waszym problemem? Pozdrawiam

reklama
A to podobnie jak u nas, wolniejsze plemniczki, maz bierze Salfazin. Poza tym nie pekaja mi pecherzyki co prawdopodobnie ma zwiazek z prolaktyna. Z badania na czczo prolaktyna jest w normie, ale po podaniu tabletki Metoclopramidu mialam 20krotny skok prolaktyny. Biore od dwoch miesiecy Bromergon na zbicie prolaktyny.

Hej Natus-ja kiedyś też miałam hormony niezbyt tzn. prolaktyna za wysoką, a progesteron za niski i po braniu Duphastonu wszystko sie unormowało, ale teraz lekarz nie kazał mi powtarzać i obawiam sie czy nadal są w normie. Teraz jestem u innego lekarza i jeśli nie uda sie nam teraz, to dał mi skierowanie na hormony.U mnie pęcherzyki zawsze pękały, ale miałam teraz pregnyl podany jednak przed inseminacja jeszcze nie pękł, ale potem czułam kłucie i mam nadzieje, że pękł.Czekam na dobre wieści po Twoim testowaniu w piątek:-)

:-)Hej natus!
Naszym problemem jest słabe nasienie męża-mało ruchliwe plemniki.Łyka Androvit od dawna i niby te wyniki są lepsze niż kiedyś, ale naturalnie nic nie wychodziło wiec podjęliśmy decyzję o IUI.
Super,że w piątek testujesz-życzę 2 kresek oczywiście.
Napisz jak możesz co było Waszym problemem? Pozdrawiam
Hej kolezanki !!!!
Magdusia nie polecam ci androvitu, bo jest bardzo słaby, kup swojemu Salfazin tak jak natus plus folik, to na szybkość ;)

Kochane ja do IUI dopiero mniej wiecej bede podchodzic w sierpniu bo na lipiec mam dopiero hsg, masakra, ale odpoczne psychicznie ....
Trzymam za was kochane cały cas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam Was!! Niestety wczoraj się dowiedziałam że mojemu maluszekowi nie bije serduszko, w czwartek zabieg. Jestem załamana może badania genetyczne coś wykryje dlaczego tak się stało.

reklama
Witam Was!! Niestety wczoraj się dowiedziałam że mojemu maluszekowi nie bije serduszko, w czwartek zabieg. Jestem załamana może badania genetyczne coś wykryje dlaczego tak się stało.
tak mi przykro kochana :-(
wiem jak wam w domku ciężko , sama przez to przechodziłam :-:)-(
trzymaj się

p.s. a który to tc?? i ile masz latek??
pytam się bo mi na ginekologii powiedzieli że niestety to się ostatnio zdarza często i ma uwarunkowanie wiekowe a o genetykę sie niestety nie pytałam:-( - tak mi tłumaczył taki młody lekarz ale nie wiem czy wiarygodny jest

Do góry