reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja wlasnie tez czytałam i miedzy innymi jakaś pisała, ze Amh z 0,1 jej skończyło do 0,4. Oczywiście, gdyby to była reklama to pewnie nawet bym sie nie zainteresowała. Jednak to było forum "dziewczyn z problemami". Aż sobie poczytam cos z bardziej medycznego poziomu, bo poprawić jakość komórek to chyba fajna sprawa.

reklama
Gizas - dopiero dzisiaj odpisuje bo miałam problem z netem. Normalnie jak bez ręki, tak mi brakuje neciku hihi.
Pan Dr przyjmuje w Bytomiu i pracuje w Szpitalu w Bytomiu, tam mnie skierował na laparo na NFZ. Hm nie wiem ja się zdecydowałam na Antrum, ze względu na Dr Horaka. A wiem, że przyjmuje tam też Dr Tomanek i Ogrodnik, którzy pracują w Provicie.

Ja wlasnie tez czytałam i miedzy innymi jakaś pisała, ze Amh z 0,1 jej skończyło do 0,4. Oczywiście, gdyby to była reklama to pewnie nawet bym sie nie zainteresowała. Jednak to było forum "dziewczyn z problemami". Aż sobie poczytam cos z bardziej medycznego poziomu, bo poprawić jakość komórek to chyba fajna sprawa.

Nie wiem co to za preparat biosteron, ale swojego czasu też dużo czytałam i dowiadywałam się na temat AMH. I wiem, że nie istanieje w medycynie lek czy sposób na zwiększenie rezerwy jajnikowej. Jedynie można poprawić jakość komórek, ale ich ilość pozostanie bez zmian a z wiekiem będzie się zmiejszać.

Hey :)

Ewela tak mi przykro, specjalnie wczoraj zagladnęłam po powrocie ze szpitala czy wzrosla beta...a tu dupa....

Ja jestem po 4IUI...odbyła sie na peknietym pecherzyku....choragon mialam podany dzien wczesniej ok 8:15 a inseminacje nastepnego dnia ok 11:30....rano jak wstalam to czulam bol brzucha z praweej strony gdzie byl pecherzyk....moze tym razem sie uda bo wszystko bylo inaczej hehe....
jak dlugo zykje komorka jajowa i ile czasu jest zdolna do zaplodnienia? Bo co strona internetowa to inne informacje....

Hope, z tego co mi wiadomo, komórka jajowa żyje około doby i wtedy jest gotowa do zapłodneinia. Plemniczki spokojnie powinny dotrzeć do niej i dac początek wyczekiwanemu maleństwu.
Trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&&&&

Ewela bardzo mi przykro. Czy to była cb czy działanie leków nie wiem, ale wydaje mi się, że o tym powinna świadczyć grubość Twojego endometrium. Po takim spadku bety powinnaś niedługo dostać miesiączkę. Jeżeli to była jednak cb to powiem Ci to, co sama usłyszałam od lekarzy - to dobry znak, bo Twoja komórka i plemnik się spotkały, zapłodnienie jest możliwe i z pewnością niedługo się uda :-) jestem najlepszym przykładem na potwierdzenie prawdziwości tej teorii :-D

Hope mocno trzymam kciuki. Testujesz w okolicach Gwiazdki?

Pole skończyłam właśnie czytać "Siostrę". Nie była dla mnie szczególnie mroczna i ciężka, takie czytadełko ;-) ale to jest taka średnia tematyka dla ciężarnej :szok:

Mnie też się wydaje, że nie ma sposobu na obniżoną rezerwę jajnikową, bo już w łonie matki mamy określoną liczbę komórek jajowych i tego nie da się zmienić. Jakość owszem - np. rzucając palenie - komórki potrzebują wtedy 3 miesiące. Ja bym zadała pytanie ekspertowi z Białego na Bocianie. Mnie odpowiedział :-)

reklama
Hope: trzymam bardzo mocno &&& żeby ta była szczęśliwa:-)

Ja jutro mam iść na usg i sie okaże czy w tym miesiącu będzie IUI...to oczekiwanie i te wizyty/niepewność...Eh! Przed każda wizyta mnie mdli co tym razem będzie nie tak:/

ja rzucilam palenie...ale po nie udanej próbie popalam. Ale nie widzę zbytnio żeby to wpłynęło na moje leczenie...bo nic sie nie zmienia.

Do góry