reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ewela - dokładnie jak pisze Gnagna - beta po ovitrelle nie będzie miarodajna. Poza tym na testach pisze, żeby nie sprawdzać, po upływie tych 5 minut, bo wynik może być zafałszowany. Najlepiej zadzwoń do lekarza.

reklama
:tak:

Załączniki

• DSC01833.jpg
    DSC01833.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 65
Ewela, a który to by był dzień po owulacji?Zobacz załącznik 521335 u mnie ten z jaśniejszą drugą kreską był robiony w 13 po IUI. W 12 dniu po IUI miałam bete 9 a w 14 dniu chyba 54 - 56, czyli to jest kreska w okolicy bety 25 - 30

Ważna jest też czułość testu. Te moje miały chyba czułość 10

Ostatnia edycja:
Ja rozumiem, ze Orvitrelle moze moze zakłamac bete, ale zeby aż tak, zeby nie można było sie było zorientować? Chyba jak przeklamania to chyba nie aż takie?A skoro test juz ciążę pokazuje to beta powinna być chyba dość wysoka? Czy błądzę?

Ewela to byłby już 6 tc. Ja nie wiem w takim razie. Zadzwoń koniecznie do lekarza.

Pole wszystko zależy od czułości testu. Ciąża jest niby od bety powyżej 5, ale większość lekarzy przyjmuje, że musi być 25. Wiadomo, jak może kończyć się taka niska, wczesna beta. U mnie pukali się w czoło, po co ja zaczęłam ją badać tak wcześnie.

Czesc Dziewczyny!
Tak jak obiecałam, zaglądam na watek IUI i musze zabrać głos jak widze test z dwoma kreseczkami :-)

Ewela, właśnie czytam w ulotce o ovitrelle. Jest tu napisane, że przez okres 10 dni od podania lek może zaburzać oznaczenia hcg z moczu i krwi dając fałszywie dodatni wynik. Kontakt z lekarzem nie zaszkodzi. Najwyżej za 10 dni idż na betę. Ovitrell nie powinien wpłynac na przebieg ciąży, więc na zapas też nie ma co się martwić. Daję link do ulotki: http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL...duct_Information/human/000320/WC500051458.pdf na 13 stronie dokumentu jest informacje o fałszywym oznaczeniu.

reklama
Do góry