reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam, zaglądam na wątek bo przede mną inseminacja, mam nadzieję,że już w tym tygodniu.
U mnie 2 lata starań o drugie dziecko, powodów może być wiele: mięsniak na szyjce macicy, powiększone jajowody w odcinkach brzusznych,uszkodzenie szyjki podczas łyżeczkowania łożyska przy pierwszej ciąży, u męża dużo plemników ale o małej ruchliwości.
Na dzień dzisiejszy 3 pęcherzyki największy około 13 mm, następne usg w czwartek.
Mogę do Was dołączyć?

Natus przykro mi

reklama
macku - kiedy beta?
W przyszly wtorek...

Dzieki dziewczyny:)
Macku - gdzie tym razem mialas IUI (tez w szpitalu?), ile mialas pecherzykow? jakie dawki dostalas lekow? dzisiaj jade do doktorka, rozpisze stymulacje, ale chce tez porozmawiac o badaniu na wykluczenie endometriozy, ostatnio sie tyle o tym mowi a ja nadal nie mialam tego badania
Tak mialam w szpitalu, znowu urosly mi 2 pecherzyki.
Bralam przez 5 dni clo po 2 tab i 3 dni zastrzyki z menopuru.

Ja tez nie mialam zadnych badan w kierunku endometriozy. Ciekawe co Ci powie na ten temat. Koniecznie napisz!

maćku więc wynik u mnie IgG+ 22,0 a norma 0-6
IgM -
więc wynik wskazuje na możliwą przebytą infekcję:(
a co u tej Twojej koleżanki po in vitro wyszło???? nie wiesz czy to się leczy???
To inna kolezanka robila to badanie... Nie leczy sie tego - chyba, ze zachoruje sie w czasie ciazy.

Witam, zaglądam na wątek bo przede mną inseminacja, mam nadzieję,że już w tym tygodniu.

Mogę do Was dołączyć?

No ba! ;-)

Trzymam kciuki!

Macku - czyli nic nie zmienil w stosunku do ostatniej stymulacji? u mnie dodal ten menopur, bo wczesniej nie mialam. Jesli chodzi o endometrioze, to stwierdzil ze jak mialam laparoskopie, to lekarz na pewno by zauwazyl endometrioze, ze standardowo podczas laparo ogladaja cala macice, jajowody, jajniki. Poza tym okazalo sie, ze on zna tego mojego poprzedniego lekarza, razem studiowali wiec zna jego metody leczenia. Wczoraj na leki wydalam ponad 400zl:/ Dobrze, ze przynajmniej IUI jest na NFZ.

U mnie 2 lata starań o drugie dziecko, powodów może być wiele: mięsniak na szyjce macicy, powiększone jajowody w odcinkach brzusznych,uszkodzenie szyjki podczas łyżeczkowania łożyska przy pierwszej ciąży, u męża dużo plemników ale o małej ruchliwości.
Na dzień dzisiejszy 3 pęcherzyki największy około 13 mm, następne usg w czwartek.
Mogę do Was dołączyć?Natus przykro mi

witamy i ja mocno zaciskam kochana
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

lopop - na co to bylo badanie?
badanie z krwi na cytomegalię IgG i IgM tym zarażasz się od osoby przez katar , kaszel objawy grypowe
bym tego nie robiła tylko ostatnio coś kuło mnie w nerkach i lekko czułam wątrobę - jak przeczytałam o objawach to zdecydowałam zrobić i widzisz przede wszystkim jest odpowiedzialna za poronienia

p.s. nawet wiem który uczeń mnie zaraził:(:(:( bo chodzi chory do szkoły

maćku więc wynik u mnie IgG+ 22,0 a norma 0-6
IgM -
więc wynik wskazuje na możliwą przebytą infekcję:(
a co u tej Twojej koleżanki po in vitro wyszło???? nie wiesz czy to się leczy???
kochana nie stresuj sie ka miałam IgG około 110 a IgM 0,20 wiec ujemne...to swiadczy o przebytej toxo i ze masz przeciwciała co jest dobre..ja tez pytałam sie ginki czy bede musiała brac jakies tabsy a ona ze nie bo wszystko jest oki:-)
ja tez jestem po przebytej cytomegali i wszystko oki nic tylko dziecko miec teraz haha

Macku - czyli nic nie zmienil w stosunku do ostatniej stymulacji? u mnie dodal ten menopur, bo wczesniej nie mialam. Jesli chodzi o endometrioze, to stwierdzil ze jak mialam laparoskopie, to lekarz na pewno by zauwazyl endometrioze, ze standardowo podczas laparo ogladaja cala macice, jajowody, jajniki. Poza tym okazalo sie, ze on zna tego mojego poprzedniego lekarza, razem studiowali wiec zna jego metody leczenia. Wczoraj na leki wydalam ponad 400zl:/ Dobrze, ze przynajmniej IUI jest na NFZ.
U mnie przesunal dawkowanie lekow o jeden dzien i w rezultacie owulka zamiast byc poniej, byla wczesniej;-)
Ty juz mialas robiona laparoskopie, tak? A jakie byly wskazania do niej? Bo ja nie mialam :no:
IUI niby na NFZ ale w poprzednim cyklu wszystko razem wyszlo mnie ponad 1300 zl:szok: Teraz bedzie troszke mniej, ale zakreci sie tez kolo 1000...

kochana nie stresuj sie ka miałam IgG około 110 a IgM 0,20 wiec ujemne...to swiadczy o przebytej toxo i ze masz przeciwciała co jest dobre..ja tez pytałam sie ginki czy bede musiała brac jakies tabsy a ona ze nie bo wszystko jest oki:-)
ja tez jestem po przebytej cytomegali i wszystko oki nic tylko dziecko miec teraz haha
dziękuję pocieszyłaś mnie i to bardzo:)
U mnie przesunal dawkowanie lekow o jeden dzien i w rezultacie owulka zamiast byc poniej, byla wczesniej;-)
Ty juz mialas robiona laparoskopie, tak? A jakie byly wskazania do niej? Bo ja nie mialam :no:
IUI niby na NFZ ale w poprzednim cyklu wszystko razem wyszlo mnie ponad 1300 zl:szok: Teraz bedzie troszke mniej, ale zakreci sie tez kolo 1000...
kurcze i tak cena strasznie wysoka
mam nadzieję że sie uda teraz &&&

No ja teraz tez mam zaczac brac o dzien wczesniej (od 3dc), wtedy mialam od 4dc i inseminacje mialam juz 11dc! Mam nadzieje, ze teraz tak wczesnie nie bedzie, bo jade do niego dopiero 10dc. Laparoskopie mialam po to, aby sprawdzic droznosc jajowodow, moj poprzedni lekarz stwierdzil ze HSG, to barbarzynstwo i on praktykuje laparo. Tylko, ze na wypisie mam napisane wylacznie ze jajowody sa drozne i nic wiecej tez mi nie powiedzial. Az sie boje podliczac zeszly cykl, jeszcze do tych 400zl dojdzie luteina i duphaston po IUI:/ A jakby dodac jeszcze paliwo...

reklama
Maćku trzymam &&&&&& i czekam na pozytywne wieści!!!!
Natus przykro mi i zaciskam &&&&&&& za następny cykl!!!!!
Wiecie podliczyłam koszty za zeszły rok prawie 10000zł ale wszystko prowadzi do upragnionego celu.

Do góry