reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzień dobry,
to juz o zastrzykach wiem wszystko. Ysia a dlaczego ty masz taka traume zastrzykowa? Stało sie coś kiedyś?
Ja myślałam, ze bedzie gorzej, ale jak trzeba było zrobić sobie na pęknięcie pecherzyka to długo sie nie zastanawialam. Jeszcze jeden dowód na to, ze jestem mało wrażliwy czlowiek:sorry2:

A to czekanie to faktycznie może człowieka rozwalić. Wsłuchiwanie sie w kłócia, burczenia, bzyczenia...latanie do toalety i sprawdzanie czy @ przyszła ...głowa zmieniona w kalendarz...liczenie z większa częstotliwością niż w szkole na matematyce...
Dobrze, ze mam to za sobą i od poniedziałku jestem w naturalnej ciąży:happy2: no dobra mam nadzieje, ze z przyszłym cyklem bede miała okazje, żeby liczyć, biegać i wsluchiwac sie skoro ten cykl stracony to trudno.

Ostatnia edycja:
reklama
nie mialam, troche tego zaluje. obecny lekarz na poczatku tez chcial ja przeprowadzic, ale przy wynikach meza to i tak IUI to srednio miala sens i dlatego ivf robimy
Mam do igiel uczulenie. Bylam kiedys nawet dawca honorowym, ale pewnego razu pewna pani obrzydliwe zle wbiła mi igle boalo jak cholera. doszlam do siebie i dosc nie dawno znow powtorka z rozrywki bol, omdlenie i jakos teraz mnie odrzuca. a dwa lata temu mialam angine, musialam brac zastrzyki.poczatkowo spoko, ale pozniejsze tez z leksza bolały. same zle skojarzenia:)
Pole musisz byc w ciazy:)trzymamy kciuki&&

Ostatnia edycja:
Tylko się właśnie zastanawiam czy do ivf też by się laparo nie przydała?...bo jak tam w środku coś jest nie tak bo może sie chyba zarodek nie zagnieździć co? Nie znam sie na tym...Oj nie !!! - znowu kombinuję i sie stresuję, oj samotność źle na mnie wpływa... :baffled:

przy endometriozie czy nie drożnych jajowodach wlasnie robi sie m.in.ivf. Choroby te z tego co wyczytalam nie wnikaja na przebieg ivf. Nie przejmuj sie. ja wczoraj jak dostalam @ to panika co ja mam robic, czy dobrze robie, a wczesniej tak pieknie mialam wszystko przemyslane:)stres robi swoje

Pełna Kochana nie nakręcaj się. Te badania mogą być nie przydatne przy ivh, robi się je jak nie wychodzi naturalnie lub przed IUI, bo nawet jak coś by wyszło np. nioedrożne jajowody, endometrioza to jest tylko jedno wskazanie-ivf. Na to nie ma leków:zawstydzona/y:
A moja endo wpływa i to znacznie, niestety, słaba jakość komórek, niskie AMH a co w srodku, to tylko jeden B wie
Bądź dobrej myśli, już niebawem będziesz miała plan:tak:
Ja też 11.10 dowiem się co dalej, choć kolejne ivf po nowym roku bo brak finansów, ale może dodatkowe badania genetyczne, w tym tyg kupię suplementy i się będe nimi faszerwoać:-):-):-)

Ysia to kapuje. Ja niestety tez mam problem, ale z pobieraniem. Mam bardzo kiepskie żyły, w zasadzie jedna sie nadaje, ale tam juz są same zrosty, więc bardzo boli, a tez najczęściej i tam pęka po chwili. Więc od razu proszę z dłoni. Ale cóż panie mówią, ze one nie z takimi przypadkami miały do czynienia...
Więc zazwyczaj jedna ręka, brak sukcesu. Druga ręka, sukces polowiczny czyli 4 krople i po zyle. Więc kończy sie zawsze tam, gdzie prosiłam zacząć...
Zemdlalam 2 razy, bo pobieranie krwi, które trwa 20 minut i jest szukaniem żyły igłą pod skóra to na nikogo chyba dobrze nie działa.

A mnie lekarka powiedziała, ze jeżeli w perspektywie przewiduje in vitro to ona nie widzi sensu laparo.

No to Gizas- niedługo dowiemy się o naszym nowym planie starań, życzę Tobie jak najlepiej, wiesz o tym :tak:
Jeśli my będziemy mieć ivf to tez w nowym roku, bo kasy brak, zresztą nim to wszystko ruszy to niedługo śswięta, a tedy wolne i chyba lepiej nie planować w tym czasie ivf bo jeszcze przypadnie na Wigilie i wtedy co? ;-)
Matko, jak ja czytam o tych zastrzykach to mi się słabo robi...

to ja mam tak z prawą reka, dlubią grzebią, pozniej nie dziwne ze odlatuje. lewa ręka jest idealna do kłucia;) to łączy nas podbny uraz do iglastych
Gizaś a Ty mialas jakies objawy endometriozy?za nim zrobilas zabieg?czy dopiero po wyszlo na jaw?

reklama
Hej dziewczynki :)
Chciałam sie wam pochwalic ze zdałam w koncu egzamin na prawko:cool2::cool2::-D:-D:-D:-D

ysia trzymam kciuki za stymulacje i ... :tak::tak::tak:
Pełna wracaj szybko do zdrowia mnie tez cos bierze ale biore potrojne dawki leków zeby w poniedziałek byc swiezynka bo bede musiała nowy zabieg przesuwac;/
Wieczorkiem bede tutaj to nadrobie zaległosci tak pobierznie czytałam i wpadałm na chwileczke
Pole ksiazki przyszła wczoraj :-):-)

Do góry